Publicat: 4 Mai, 2020 - 18:00
Share

Cei 28 de cetățeni români confirmați cu coronavirus muncesc la o companie de prelucrare a cărnii din provincia olandeză Gelderland. Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat după apariția unor informații, pe parcursul zilei de duminică, în mass-media locală.

Conform datelor preliminare obținute de la angajator de Ambasada României la Haga, cei 28 de cetățeni români cu rezultate pozitive la testele pentru coronavirus au fost plasați în carantină.

Toți sunt asimptomatici.

MAE precizează că Serviciul de Sănătate Publică olandez monitorizează constant situația cetățenilor români, care sunt vizitați zilnic de medici.

De asemenea, reprezentanții angajatorului au menționat că le sunt asigurate toate condițiile de cazare și masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât se vor afla în carantină.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că muncitorii români sunt cazați într-un loc folosit de regulă pentru petrecerea vacanțelor.

Până acum, la Ambasada României la Haga nu au fost primite solicitări de asistență consulară. Misiunea diplomatică a solicitat însă angajatorului facilitarea dialogului direct cu cetățenii români afectați.

Ambasada României la Haga menține legătura și cu autoritățile locale, precizează MAE.

Tag-uri Institutii: