Publicat: 9 Ianuarie, 2015 - 15:09
Autorii atacului terorist de la publicația Charlie Hebdo au fost ucişi

UPDATE: Agenţia Reuters informează că există patru morţi în magazinul de la Vincennes. Una dintre victime este unul dintre atacatori. Astfel, bilanţul este de trei ostatici morţi, cinci răniţi, dintre care trei grav. 

UPDATE: Frații Said şi Cherif Kouachi, autorii atacului terorist de la publicația Charlie Hebdo, au fost uciși vineri seara în timpul unui asediu al forțelor speciale la tipografia din Dammartin-en-Goele, acolo unde s-au ascuns timp de 8 ore.

Potrivit Le Figaro, cei doi au ieșit din clădire lansând focuri de armă asupra forțelor speciale, cu puștile Kalashnikov din dotare, „antrenând neutralizarea lor imediată”.

UPDATE: AFP anunţă că fraţii Kouachi au fost omorâţi, în urma operaţiunii autorităţilor franceze. Bărbatul ţinut ostatic de cei doi terorişti a scăpat nevătămat şi este acum în siguranţă. 

Autoritățile franceze anunță că o nouă luare de ostatici a avut loc, vineri, într-un magazin alimentar evreiesc de la marginea Parisului.
UPDATE: Autorul luării de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële şi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo, să fie lăsaţi să plece, potrivit unor anchetatori citaţi de RTL.fr.

UPDATE: Doi oameni au fost ucişi

Suspectul este ucigașul polițistei, fiind identificat vineri dimineață, informează RTL. 
„Atacatorul a deschis focul asupra celor din magazin, a luat cinci ostatici, printre care și femei și copii. Poliția negociază cu el pentru a elibera ostaticii”, a declarat jurnalistul Adrian Jurcă, corespondent ZTV.

Acesta e înarmat cu două automate Kalașnikov, zona fiind împânzită de poliție și de elicoptere, transmite Le Figaro.