Publicat: 13 Mai, 2019 - 17:43
Share

Membrii Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj au organizat o acțiune spontană în cadrul conflictului de muncă, declanșat la data de 25.04.2019, împotriva Consilului de Administrație al Aeroportului.

Acțiunea s-a declanșat în cursul ședinței Consiliului de Administrație, care a avut loc astăzi, 13.05.2019, începând cu ora 12:00, ca urmare a refuzului categoric a membrilor Consiliului de Administrație: Domnul Daniel Persu, Domnul Valentin Grigoriu și Doamna Diana Rădulescu, de a iniția un dialog cu reprezentanții sindicatului, invocând că ei “nu sunt sclavii angajaților aeroportului”. Menționăm că acțiunea a fost pașnică, fără forțe de ordine implicate.

Considerăm că este absolut inacceptabil ca într-un stat de drept în care drepturile și libertățile cetățenilor sunt recunoscute prin Constituția României, să fim tratați cu dispreț și indiferență de către aceste persoane. Facem precizarea că suntem profesioniști în aviația civilă, care am contribuit și contribuim zilnic la bunul mers al activității aeroportului și dorim dezvoltarea în continuare a locului nostru de muncă și nu distrugerea lui, ca urmare a unor interese obscure.

Pentru susținerea dezvoltării aeroportului și în încercarea rezolvării conflictului de muncă, membrii sindicatului vor manifesta în zilele de 14 și 15 mai 2019, între orele 15:30-16:30, în Piața Unirii.