Publicat: 17 Iulie, 2017 - 20:03
internați în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central 'Dr. Carol Davila'

La acest moment, în secția Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila mai este internat un militar din Batalionul 30 Vânători de Munte, dintre cele șase victime ale accidentului rutier din data de 29.06.2017.

Pacientul, diagnosticat cu 'Politraumatism prin accident rutier; Traumatism cranio-cerebral minor nivel I; Traumatism sternal minor; Fracturi arcuri costale C3 anterior și C4 posterior; Fractură luxație de pumn stâng cu fractură epifiză distal radius și stiloidă ulnară cu deplasare; Fractură maleolă tibială stângă, cu deplasare; Plagă înțepată față anterioară 1/3 medie gambă dreaptă; Plăgi escoriate prespinale gambă dreaptă' a fost supus, în data de 14.07.2017, unei noi intervenții chirurgicale.

Operația s-a practicat, sub control radiologic și a constat în compactarea, în focar, a fixatorului extern de antebraț stâng; extragerea broșei K de la nivelul degetului II; extragerea parțială a firelor de sutură tegumentară de la nivelul pumnului stâng și imobilizarea pe atelă gipsată de repaus antero-brahio-palmară; extragerea, în totalitate, a firelor de sutură tegumentară de la nivelul maleolei tibiale stângi și imobilizarea, în aparat gipsat circular, a gleznei stângi.

Evoluție locală și generală favorabilă post-operator, sub tratament analgezic, anticoagulant, antibiotic și gastro-protector.