Publicat: 24 Noiembrie, 2014 - 18:31
Prima româncă învingătoare într-un ultramaraton

Românca Adriana Istrate este singura participantă la ultramaratonul de 100 de kilometri care a reușit să termine cursa în mai puțin de 24 de ore. Istrate terminat cursa din Antarctica cu un timp de 23:49:50.
 
„Am trăit cea mai frumoasă experiență la Antarctic Ice Marathon. Acum sunt la Punta Arenas unde voi începe recuperarea. Am foarte multe lucruri să vă povestesc, am trăit momente incredibile pe care nu le voi uita niciodată. Abia aștept să vi le împărtășesc pe larg” a scris atleta pe pagina personală de Facebook, la scurt timp după încheierea cursei.

Adriana Istrate, consultant bancar de meserie, spune că s-a apucat de alergat pentru că vrea să fie un exemplu pentru ceilalți. "Cel mai mare vis al meu este să devin un om mai bun, un exemplu demn de urmat, deoarece sunt conştientă că schimbarea pe care o dorim în jurul nostru trebuie să vină, în primul rând, din noi înşine. Numai aşa vom trăi într-o altfel de lume. Primul pas major în îndeplinirea acestui vis este să particip la maratonul din Antarctica (primul din cele 14, pe toate cele 7 continente) pentru a putea să donez toţi banii îngrijirii copiilor bolnavi de cancer", scria Adriana pe blogul personal în luna mai a acestui an. 

Acum se pregătește pentru următoarea cursă, Europa Eco-Trail de Paris ce va avea loc în martie.