17 Mar 2017 - 23:59

* Expozitia de grafica de șevalet, ”PERCEPȚII” a Anei Ştefania Andronic (BUZU) - o expozitie  de „meditație și revelație”

La Cafe CĂRTUREȘTI Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, lângă cinema „Patria”) 

* Cel mai mare targ de mobila cu vanzare – Mobila Expo 2017 

Între 23 si 26 martie, la Romexpo, in Pavilioanele C4 si C5!

11.00 - Ședinţa de evaluare a activităţii desfăşurate de M.A.I. în anul 2016

La sediul Ministerului Afacerilor Interne

Evenimentul se va desfășura în sistem videoconferință cu reprezentanții tuturor structurilor teritoriale ale M.A.I. și ai instituțiilor prefectului.

* Muzeul Municipiului Bucuresti lanseaza noul program intitulat Muzeul lunii, incepand din luna martie 2017

Acest demers isi propune sa aduca in atenția publicului opt unitati aflate in componenta Muzeului Municipiului Bucuresti. Luna martie este dedicata Casei Filipescu-Cesianu si invită publicul astfel sa participe la un concurs de fotografii in urma caruia se va organiza in luna mai, de Noaptea Muzeelor, o expozitie in aer liber. Realizata cu sprijinul comunitatii, expozitia „Chipurile orasului - mostenire si destin” se doreste a fi o poveste in imagini despre prezentul si trecutul orasului Bucuresti.

Vor avea loc si activitati pentru copii, cu titlul „Despre copilarie”, in expoziția Muzeul Varstelor. Acestea se vor continua si in luna aprilie la Palatul Sutu. Tot in luna martie va avea loc spectacolul Intalnire cu Shakespeare, in mansarda Casei Filipescu-Cesianu.

Programul Muzeul lunii se va desfasura de-a lungul întregului an si se vor organiza concursuri, activitati educative si conferințe tematice.

Sâmbata, 18 martie

Evenimentul de lansare a primului volum din seria Stravaganza - "Calatorie magica în Orasul Mastilor", scris de autoarea britanica Mary Hoffman, care va avea loc între orele 14:00 - 16:00, la ParkLake Shopping Center, în zona Main Square (parter). 

Evenimentul se va bucura și de un musical pus în scena cu tinerii actori cu vârste cuprinse între 5 - 18 ani, de la ?coala de actorie a actri?ei Daniela Nane.

Duminică, 19 martie 

* Concert extraordinar la Ateneu

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu. 

În program, lucrări de Dinu Lipatti ( Concertino in stil clasic pentru pian si orchestra de camera, op. 3, solist: Mihai Ungureanu), Wolfgang Amadeus Mozart (Concertul nr. 9 pentru pian si orchestra, Jeunehomme, KV 271, solistă: Dana Borşan) şi Frederic Chopin ( Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra, op. 11, solist:Nikolai Demidenko).

Numele pianistului Mihai Ungureanu, cu un palmares foarte bogat, este strâns legat de Filarmonica Oltenia din Craiova. În calitate de solist concertist al ansamblului, a susţinut numeroase concerte în ţară, dar şi turnee în Italia, Germania, Franţa, Elveţia, Spania, Gibraltar.

Solista Dana Borşan are un repertoriu vast şi complex, abordând cu succes și genul cameral. În paralel cu activitatea concertistică, solista desfășoară o prestigioasă carieră didactică, începând din 1990, la Univesrsitatea Națională de Muzică din București. Din 2001deţine funcția de șef al catedrei de pian.

Festivalul Serile Lipatti, în parteneriat cu Filarmonica “George Enescu”, l-a invitat pe pianistul rus Nikolai Demidenko să concerteze la Ateneul Român în cadrul sărbătoririi centenarului Lipatti. Specialist în creația chopiniană, Demidenko va delecta publicul cu una dintre lucrările preferate ale lui Lipatti, Concertul nr. 1 de Fr. Chopin. Evenimentul legat de prezenţa lui Nikolai Demidenko este organizat de Asociația Art à la carte, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Program
Dinu Lipatti - Concertino in stil clasic pentru pian si orchestra de camera, op. 3
Solist: Mihai Ungureanu
Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 9 pentru pian si orchestra, Jeunehomme, KV 271
Solista: Dana Borsan
Frederic Chopin - Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra, op. 11
Solist: Nikolai Demidenko

Format: 

Rubrici: 

Topic: