Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 49 de minute 56 de sec

Între corona, Dorneanu şi dor de democraţie

5 ore 55 de minute în urmă
Unde sunt românii? În pandemie nu, deşi cu Italia-n carantină sunt slabe şanse ca ţara să evite corona. Dar nici în democraţie, de vreme ce agenda politică se află, ferm, nu în barca politicienilor aleşi, ci în mâna CCR.

Coronavirus: Cati bani primesti daca esti angajat si intri in carantina sau izolare la domiciliu (ziare.com)

9 ore 8 minute în urmă
Autoritatile romane au decis măsuri în cazul persoanelor sosite din Hubei (China), cele 11 localitati din Italia, dar si persoanele care inca se mai afla pe nava de croaziera Diamond Princes.

Efectul de bumerang al momentului cand presedintele Iohannis ne-a facut cu ochiul (Ziare.com)

25 Februarie, 2020 - 13:14
Butada involuntara a lui Victor Ponta, dupa prezidentialele castigate de Traian Basescu in 2009, "sistemul lor a functionat mai bine", poate folosi ca explicatie si astazi.

Daca intra la mine in bucatarie, o dau afara, si mama sa fie! - Interviu despre frica de strain si coronavirus, cu Vintila Mihailescu

24 Februarie, 2020 - 16:39
Ziare.com a vorbit cu antropologul Vintila Mihailescu despre cine e si cine nu e strain "la romani" si cum se declanseaza mecanismul fricii, acelasi in fata strainului si in fata epidemiei.

Rețeta clasică în România: Compania de autostrăzi nu e sigură câți kilometri finalizează anul acesta

24 Februarie, 2020 - 16:20
Câți kilometri de autostradă se vor construi în România, în 2020, conform planurilor CNAIR? Câți bani sunt alocați pentru aceste proiecte? Care sunt datele exacte de finalizare a lucrărilor? (Newsweek.ro)

Nu e bine aşa, d-le preşedinte

21 Februarie, 2020 - 15:41
După ani de abuzuri, societatea românească e bolnavă de mefienţă. E bine ca preşedintele să-şi pună funcţia la bătaie, spre a-i reda sănătatea, reconstruind justiţia şi încrederea în instituţii. Iar nu discreditându-se.

Desemnarea lui Ludovic Orban e neconstitutionala? Argumente si scenarii de luat in calcul

21 Februarie, 2020 - 15:35
Constitutia a fost gandita astfel incat institutiile statului sa functioneze, nu sa fie blocate unele de altele, si tot in spiritul legii fundamentale este ca presedintele sa gaseasca solutii pentru formarea unui guvern.

Noxele pe care le respirăm versus noxele politice

21 Februarie, 2020 - 14:54
Bucureștiul nu suferă doar de poluarea aerului pe care îl respirăm, ci și de poluarea limbii prin jargonul internetului, al vocalizelor de genul "sînt precis că…", în final, de poluarea caracterelor și a moralei.

Iese PSD, intra PNL

20 Februarie, 2020 - 17:38
Cu alegeri locale intr-un singur tur de scrutin si jucand electoral cartea guvernarii, PNL are prima sansa nu doar sa-si conserve primariile pe care le are deja in palmares, ci si sa-si adauge noi achizitii. (Ziare.com)

"Copiii romi vânduți ai României"

19 Februarie, 2020 - 18:34
O bandă criminală din localitatea Țăndărei a traficat mii de copii romi în occident, obligându-i să cerșească și să fure. Cotidianul Neue Zürcher Zeitung (NZZ) a publicat o investigație amplă a jurnalistei Ani Sandu.

Povestea uimitoare a romanului care a "stricat" Sculptura si a reinventat-o, dupa ce a mers 2.000 de km pe jos spre Paris

19 Februarie, 2020 - 17:03
Interviu cu Pavel Susara despre marele sculptor roman Constantin Brancusi. (Ziare.com)

Andrei Ursu: "Motivarea hotărârii instanței a fost scrisă la dictarea Securității"

19 Februarie, 2020 - 16:40
Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a vorbit despre controversata hotărâre a primei instanțe, în care au fost achitați doi foști ofițeri de Securitate, Marin Pârvulescu și Vasile Hodiș. (Newsweek.ro)

Comentariu: Dreptul la apărare al românului

19 Februarie, 2020 - 15:19
Mare e grădina justiţiei. Conform ei, prefacerea în maculatură a dosarului Mineriadei s-ar justifica, între altele, întrucât i s-ar fi încălcat "dreptul la apărare" lui Ion Iliescu. Dar ce-i cu drepturile victimelor lui?

Ceremoniile realităţii: Avocatul Poporului sau Avocatul Diavolului?

18 Februarie, 2020 - 14:41
Bătălia acerbă pentru meseria de șef al instituțiilor publice este una dintre primele cauze ale corupției. Instituțiile-persoane lucrează împotriva cetățeanului.

Patriarhul Daniel blochează depesedizarea dorită de Iohannis. Cazul Victor Opaschi (Newsweek.ro)

18 Februarie, 2020 - 12:40
Depesedizarea anunțată de președintele Klaus Iohannis, proces în care alegerile anticipate sunt doar o etapă, s-a împiedicat în... Patriarhul Daniel.

Cazul copiilor germani sclavi în Maramureș "nu e singular"

16 Februarie, 2020 - 16:04
Cazul copiilor germani sclavi în Maramureș are în spate un istoric de erori comise împreună de partea română și de cea germană. Și s-ar putea să nu fie cel mai grav, avertizează un oficial din Ministerul român al Muncii.

Începe procesul în dosarul sclavilor minori din Maramureș

15 Februarie, 2020 - 13:02
Dosarul copiilor germani abuzați în centrul ”Projekt Maramureș” pleacă în instanță. Procurorii au trimis judecătorilor mărturii incredibile despre ce se petrecea la Vișeu de Sus.

Țara în capcana populistă, a CCR și a pensiilor speciale

13 Februarie, 2020 - 14:42
Validarea Codului Administrativ de către CCR consfințește sistemul românesc al inechităților perpetuate între altele prin pensiile speciale. Și printr-o Curte Constituțională politizată, care și-a pierdut credibilitatea.

România și violența împotriva femeilor: nu există nicio scuză!

12 Februarie, 2020 - 19:23
Nici măcar un gram de alcool, o fustă scurtă, un nanogram în plus de testosteron sau statutul social nu scuză violența. Nicio autoritate nu are voie să închidă ochii. Și nici femeile.

Ce facem cu stadioanele de jumătate de miliard, după Euro 2020?

12 Februarie, 2020 - 16:53
România construiește trei stadioane pentru Campionatul European de fotbal, care au presupus un efort financiar de la buget în valoare de 100 de milioane de euro.

Pagini