Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 32 de minute 52 de sec

Orice reformă majoră își are contra-reforma ei

23 August, 2017 - 16:10
Ministrul Tudorel Toader a prezentat miercuri principalele prevederi ale unei reforme a sistemului judiciar care conține pe lângă o binevenită redefinire a carierei de magistrat și aspecte îndoielnice.

Migrația, subiect inconturnabil

21 August, 2017 - 16:45
Vineri, ministrul de Externe anunța că România e dispusă să primească 1942 de refugiați sosiți în Italia și Grecia. Subiectul ar putea fi dicutat și joi, cu ocazia vizitei la București a președintelui Macron.

Experiența USR poate fi utilă dacă e bine înțeleasă

18 August, 2017 - 17:05
USR se află în pragul scindării, din cauză că a ignorat că politica nu tratează doar partea materială a vieții, ci se referă și la credințe și stiluri de viață.

CCR și cultura dezbaterii

17 August, 2017 - 16:24
Conflictul de la Curtea Constituțională e doar un aspect al marii înfruntări din intestinele statului.

Hai înapoi? Despre migraţie şi războiul româno-român

17 August, 2017 - 16:05
În timp ce o ambarcaţiune plină de refugiaţi irakieni navigând în Marea Neagră sub pavilion turcesc era interceptată în largul coastei româneşti, premierul Tudose lansa o invitaţie de repatriere românilor plecaţi. 

Mai e posibil un muzeu al comunismului?

16 August, 2017 - 15:45
IICCMER dă tot mai mult impresia că și-a schimbat orientarea și că intenționează, de fapt, să ne dezvăluie cu ”obiectivitate” și fațeta ”atrăgătoare” a comunismului.

Ce mai înseamnă azi ”stabilitate”?

15 August, 2017 - 15:19
Glisarea lentă a sensului de pe planul societății pe cel al angajamentelor militare ascunde faptul că ”stabilitatea” e o valoare tot mai greu de găsit în România.

Căi ferate sau autostrăzi?

14 August, 2017 - 15:29
Fie că pledează pentru investiții în autostrăzi, fie că susțin reabilitarea cu prioritate a căilor ferate, specialiștii din domeniu invocă prognoze foarte nesigure. Dar există criterii mai bune?

Camera video și adevărul raporturilor sociale

11 August, 2017 - 15:45
Părinții care își supraveghează prin webcam bona care le îngrijește copiii de acasă au avut ideea instalării unor camere video la școală, în fiecare clasă.

Industria cu cântec a materialelor didactice

9 August, 2017 - 15:34
Ministrul Educației anunță nu doar apariția unor manuale noi, dar și înnoirea integrală a tuturor culegerilor de probleme, îndreptarelor și a tuturor materialor auxiliare. O afacere în toată regula.

Ţara, baba şi călăuza

9 August, 2017 - 13:31
În timp ce unii se arată fascinaţi de coafuri pompoase, "de papucii cu blăniţă sau de tocul cui pe rotile la 2000 de euro bucata", semnalat de Stela Giurgeanu de la Dilema Veche, iar ţara arde, oare ce preocupă elitele?

Gestionarea deșeurilor și aplicabilitatea normelor europene

8 August, 2017 - 15:27
Ministrul Mediului recunoaște că România se află într-o situație deplorabilă cât privește gestiunea deșeurilor și mai ales gradul de reciclare.

Ziare.com: New York Times scrie ca trupele americane se pregatesc de razboi in Europa de Est

8 August, 2017 - 14:27
Dupa mai mult de un deceniu de lupta contra insurgentilor islamici din Irak si Afganistan, armata SUA este acum in situatia de a se adapta, pentru a putea raspunde posibilelor amenintari ale Rusiei in Europa de Est.

Ziare.com: Rusia a pus degeaba embargo pe importul de porci din Romania - Noi nu vindem acolo asa ceva

7 August, 2017 - 16:34
Situatie cel putin ciudata: cu toate ca Romania nu vinde porci si produse derivate in Rusia, Kremlinul a pus embargo pe astfel de alimente provenite din Romania.

Oriunde le-ar fi sașilor acasă, niciunde nu le e ca în Transilvania

7 August, 2017 - 16:20
E neobișnuit de cald chiar și pentru amiaza primei zile de sâmbătă din august din inima Podișului Transilvan. Și e destul de greu să mai găsești un loc sub umbrelele teraselor din Piața Mică a Sibiului.

Un buncăr pentru ”elita” statului

7 August, 2017 - 16:16
Titulara de la Ministerul de Interne anunță că va ridica vârsta de pensionare pentru unele categorii privilegiate. Totuși propunerea ei nu e decât un mod de a deturna protestele.

Macron vine la București într-un moment de eclipsă a încrederii

4 August, 2017 - 16:04
Vizita lui Emmanuel Macron la București este prilejuită de preocuparea acestuia de a redefini libertatea de circulație a lucrătorilor și implicit de a retrasa relațiile Est-Vest.

Crimă şi nepedeapsă

3 August, 2017 - 16:13
De ce e înspăimântătoare nepedepsirea unor crime precum cea asupra lui Babu Ursu, cele din decembrie 89 şi ale mineriadelor? Pentru că impunitatea, ca şi inconsistenţa morală, juridică şi istorică ne grevează viitorul.

Pensiile generalilor: o lectură civilă

3 August, 2017 - 15:53
Există o miză ascunsă a ordonanței privitoare la pensiile militarilor? Și dacă da, ce relevanță are ea pentru societate?

Ziare.com: Firea vrea mai multi biciclisti intr-o Capitala care le pune viata in pericol

2 August, 2017 - 15:35
Primaria Capitalei a pus la bataie 5.000 de vouchere pentru cei care vor sa isi cumpere biciclete sau alte mijloace de transport nepoluante.

Pagini