Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 32 de minute 3 sec

Avocata care cere anularea examenelor naționale: COVID este o manipulare (Newsweek.ro)

7 ore 25 de minute în urmă
După sindicaliști, politicieni și primarul Capitalei, Gabriela Firea, o mișcare a elevilor, înființată în urmă cu mai puțin de o lună, cere desființarea examenelor de bacalaureat și de evaluare națională.

Când ar putea fi gata primul vaccin împotriva coronavirusului, SARS-COV 2 (Newsweek.ro)

22 Mai, 2020 - 16:10
Președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, dr. Marius Geantă, a explicat care sunt pașii până la punerea pe piață a unui vaccin împotriva COVID 19 și care este stadiul cercetărilor la nivel mondial.

Pandemia banilor murdari

22 Mai, 2020 - 15:57
Metodele hoției nu sînt pînă la urmă atît de ingenioase pe cît ne par. Doar lăcomia și calibrul hoților face, de regulă, diferența.

Adevăr și minciună: revoluția românilor și contrarevoluția Securității 

20 Mai, 2020 - 14:56
La sfat cu Nenea Iancu: Petre M. Iancu în dialog cu Andrei Ursu.

Germania: Controale mai dure la ferme și abatoare

20 Mai, 2020 - 10:26
În urma sesizării neregulilor în unele ferme și abatoare din Germania, vor fi instituite mecanisme de control mai eficiente, spune ministra Muncii din România, Violeta Alexandru, într-un interviu DW.

Relansarea turismului românesc: De la lockdown la şansă

19 Mai, 2020 - 16:07
Turismul, lovit crunt de criza coronavirus, caută revenirea la normalitate. O normalitate, fireşte, aşa cum o permite pandemia care îşi întinde umbra asupra întregii noastre existenţe. Ce oportunităţi are România?

Liberticidul corona si noile sale nopti ale mintii

18 Mai, 2020 - 17:54
Intrucat nu afecteaza doar plamanii, ci si psihicul si sfera politica, virusul din Wuhan e si liberticid. Produce nopti ale mintii, atacand-o pe a dregatorilor si democratia, oriunde libertatea e ca-n Romania, instabila.

Cum iese Romania din starea de urgenta: 1 din 2 romani crede ca statul a ascuns informatii in criza - sondaj IRES (Ziare.com)

18 Mai, 2020 - 16:41
Aproape jumatate dintre romani considera ca virusul SARS-CoV2 este mai putin periculos decat se crede si doar o treime mai vad statul ca pe un partener de incredere, relevă sondajul IRES, dat publicitatii luni.

Sezonierii români: nu toţi sunt bineveniţi în Germania

18 Mai, 2020 - 13:54
Sezonieri români, fermieri germani, politicieni îngrijorați la București și Berlin. Deutsche Welle alătură piesele unui puzzle încurcat de neînțelegeri, necunoaștere, lipsă de informare și transparență.

Îndatorirea obligatorie de a ne cîștiga drepturile

15 Mai, 2020 - 16:40
Imediat după fuga lui Ceaușescu, românii s-au trezit brusc cu o serie de drepturi care le-au fost puse în brațe de-a gata.

Comentariu: Pas cu pas - dar în ce direcție?

15 Mai, 2020 - 13:21
Președintele României, Klaus Iohannis, laureat al Premiului Carol cel Mare pentru merite europene, a surprins recent cu un discurs naționalist. Ar fi un semn benefic dacă ar prezenta scuze, crede Robert Schwartz.  

Autogol Trianon la ambele porți

14 Mai, 2020 - 12:53
O lege inițiată vara trecută de senatorii PSD Titus Corlățean și Șerban Nicolae cere marcarea cu festivism a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon. Legea a fost adoptată ieri în Parlamentul de la București.

Video: Harababură după relaxare?

14 Mai, 2020 - 10:48
După două luni de stare de urgență în contextul pandemiei de coronavirus, România se bâlbâie în încercarea de a organiza o relaxare treptată.

Cel mai prost scenariu (Ziare.com)

13 Mai, 2020 - 17:38
Romania s-a descurcat in aceste doua luni de pandemie, in ceea ce priveste limitarea contaminarilor si prevenirea unei drame umanitare. Testul concludent insa se da dupa 15 mai, cand starea de urgenta se va fi incheiat.

Nicu Ștefănuță: "Europa este un gigant în ajutorul umanitar"

13 Mai, 2020 - 13:01
Cum ar fi arătat România în criză dacă nu era membră a Uniunii Europene? "Probabil am fi fost un stat atârnat", spune eurodeputatul Nicu Ștefănuță. Un exemplu este Serbia, sub efectele propagandei ruse și chineze.

Ce anticorpi are Estul, si Vestul nu? Interviu cu Lucian Boia (Ziare.com)

11 Mai, 2020 - 16:32
Istoricul Lucian Boia ne indeamna sa privim inspre o noua linie de demarcatie din Europa: Vestul lovit dramatic de SARS CoV2 si Rasaritul, aparent mai norocos. Dar sta Romania mai bine in problema pandemiei?

Credintele CCR, tara, constitutia, omul si romanul de rand

7 Mai, 2020 - 18:09
CCR crede ca decizia CEDO n-ar privi-o, caci nu despre om si demiterea lui ilegala, fara drept de apel si de acces la justitie, ar fi fost vorba, ci despre altceva. Merita descoperit ce si ce nu prea intelege CCR.

"Nebunii politici" ai regimului comunist

7 Mai, 2020 - 16:50
Despre militarizarea unor spitale psihiatrice așa-zis speciale, înconjurate cu sârmă ghimpată și "dotate" cu câini de pază și securiști nu se vorbește nici măcar în șoaptă.Un interviu cu medicul psihiatru Ion Vianu.

Anamaria și Tudor Ionescu (Fly Project), interviu din izolare

6 Mai, 2020 - 20:02
Poate că nu-i obligatoriu ca familiile fericite să semene între ele, așa cum ne învață Lev Tolstoi. Ba, dimpotrivă. Autentici, nostimi și lipsiți de îngâmfare, Anamaria și Tudor ies în evidență și la DW. În premieră.

Kovesi castiga procesul la CEDO impotriva Romaniei (Ziare.com)

5 Mai, 2020 - 12:18
Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marti ca Romania a incalcat drepturile omului in cazul demiterii fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi.

Pagini