Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 1 oră 8 minute

În ziua Brexit-ului, președintele Iohannis îl decorează pe Prințul de Wales

30 Martie, 2017 - 17:37
Ne întrebăm dacă nu cumva politicienii români tratează subiectul liberei circulații și, în particular, al Brexit-ului, doar cu teama că proprii cetățeni se vor întoarce acasă.

Cerc vicios şi realităţi paralele româneşti

30 Martie, 2017 - 16:13
Nimic mai straniu, în realităţile dâmboviţene, decât voioasa coexistenţă a celor două Românii care nu se întâlnesc niciodată. Care nu se pot admite, dar nici nu se combat până la capăt, ci se suportă mutual, amoral.

Marile pericole rămân

28 Martie, 2017 - 15:04
În România continuă să se manifeste marile pericole pe care președintele Iohannis le subliniase foarte bine în programul său electoral din 2014, dar pe care, între timp, pare să le fi dat uitării.

Despre viaţă, moarte, marşuri

27 Martie, 2017 - 14:57
Cine poate refuza un marş pentru viaţă, dacă dispune de două picioare sănătoase? Încotro s-o ia cu ele, dacă nu se crede manipulat? Să participe la un marş al morţii? Şi totuşi, chestiunea numai simplă nu-i.

Occidentul şi ajutorul nădăjduit de români

23 Martie, 2017 - 17:01
Atenţia acordată declaraţiilor rostite miercuri în PE, între alţii de Gabriel Liiceanu, trădează speranţa multor români educaţi şi informaţi ca vestul să blocheze ori să frâneze demontarea statului de drept românesc.

Cartea fantomă a lui Sorin Grindeanu

20 Martie, 2017 - 15:14
Prima problemă legată de Sorin Grindeanu nu a fost legată de parcursul său profesional, ci de o mărturisire pe care nimeni nu i-o ceruse și care tocmai de aceea a părut stridentă.

Nazistule! Naziştilor!

17 Martie, 2017 - 15:27
La exact 75 de ani de la debutul „Operaţiunii Reinhard”, acuzaţia de nazism sau fascism a devenit cotidiană şi universală. La adăpostul ei se strivesc democraţiile şi se demontează statele de drept în Europa.

Politica muribundă: prefață la congresul PNL

17 Martie, 2017 - 14:10
În momentul în care politica se va reduce la tema ”integrității”, vom fi asistat deja la moartea ei și la instaurarea unei omnipotente tehnocrații apolitice.

Nici dicționarele nu mai sunt ce-au fost

16 Martie, 2017 - 17:07
Farsa definițiilor din Dicționarul Explicativ online ne pune în gardă cu privire la fragilitatea culturii digitale și la nesiguranța pe care o insinuează pe toate planurile.

Ţara mitraliată de hoţi şi de proşti

15 Martie, 2017 - 15:36
În timp ce Olguţa îşi calibrează lupta cu limbile, pentru care s-a antrenat luându-se la trântă, între altele, cu părinţii de copii protestatari, Rădulescu AKM îşi unge mitraliera, cu spatele la zid fiind ţara.

PSD şi războiul său psihologic contra românilor

10 Martie, 2017 - 15:43
PSD şi guvernul său nu sunt vinovaţi doar de ce pare a fi o iresponsabilă nepăsare faţă de copiii bolnavi de cancer. Ci şi de o intensificare a angoaselor, de complicarea problemelor psiho-morale ale românilor.

Europa faţă cu România securistă

9 Martie, 2017 - 14:54
Demonii trecutului sunt longevivi. Într-o epocă plină de graţie şi iertare, UE s-a lărgit intempestiv spre est. Acum riscă să se restrângă şi din cauza perpetuării celui mai gregar securism românesc.

Deocamdată se poate spune orice

8 Martie, 2017 - 15:16
Subiectul Europei este abia la începutul dezbaterii sale și nimeni nu va lua nicio decizie în cursul acestui an din cauza alegerilor care se vor desfășura în Olanda, Franța și Germania.

Vaiete şi indignări

8 Martie, 2017 - 15:07
Văzduhul s-a umplut de felicitări dulci de ţi se apleacă de opt martie. Contrast mai virulent nici că se poate. Căci altfel domneşte o atmosferă plină de jale şi de lamentări. Mai greu se-ndreaptă ce-ar fi de îndreptat.

Prosperitatea ca iluzie bine întreținută

7 Martie, 2017 - 16:31
Autoritățile românești țin să se diferențieze de cele din Grupul de la Vișegrad, din mai multe motive de ordin politic. Între pozițiile oficiale și societatea românească există însă condiționări mai profunde.

Interviu Ziare.com cu Ludovic Orban: Sunt o garantie ca PNL va fi un adversar al PSD

7 Martie, 2017 - 10:36
E nevoie sa aducem in prim plan, prin alegeri libere si corecte, oameni autentic de dreapta, care nu au facut niciun compromis cu PSD, afirma Ludovic Orban, candidat la functia de presedinte al PNL.

România în cursă contra cronometru

6 Martie, 2017 - 15:20
Numărătoarea inversă a început. Viitorul Europei şi deci şi-al României se joacă acum. Cu actuala ei conducere, fixată asupra demontării statului de drept, România riscă nu doar să ajungă a cincea roată la căruţă.

Ce ar însemna depolitizarea Curții Constituționale?

6 Martie, 2017 - 14:52
Nu o dată deciziile Curții au fost criticate pentru calitatea juridică a argumentației, pentru încălcarea propriei jurisprudențe, în fine, nu o dată s-a vorbit despre calitatea persoanelor investite.

Despre periferia Europei

3 Martie, 2017 - 16:38
Contribuția conceptuală a României la Europa este în ultimele două decenii egală cu zero și exact acesta este motivul principal pentru care nu stăm la ”masa deciziilor”.

Ziare.com: Se rupe UE? Europa cu doua viteze trimite acasa romanii?

3 Martie, 2017 - 16:11
Episodul OUG 13 ne-a vulnerabilizat pozitia de discutii in contextul complicat al Europei cu doua viteze, sustine fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

Pagini