Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 59 de minute 3 sec

Ce pretinde SRI în schimbul diplomelor sale?

18 Octombrie, 2017 - 15:26
Un fost ministru al Dezvoltării Regionale a recunoscut că a primit o diplomă de la Academia SRI fără să-i fi frecventat cursurile. Dar cazul său nu e un accident, ci, după toate aparențele, o metodă de lucru.

Prea ieftina viaţă a ziariştilor europeni

18 Octombrie, 2017 - 14:48
Cât mai face viaţa unui ziarist independent? Mai mult decât o ceapă degerată? Părea că doar în Rusia, Mexic şi Venezuela s-a ieftinit cumplit. Dar devalorizarea ei începe să definească şi Malta. Poate şi România.

CSAT și armata europeană

17 Octombrie, 2017 - 16:52
Consiliul Suprem de Apărare al Țării întrunit marți la Palatul Cotroceni și-a dat avizul pentru implicarea României la proiectul unei cooperări militare europene mai avansate, așa numitul PESCO.

România și geopolitica europeană

16 Octombrie, 2017 - 15:49
În cercurile eurofile de la București se manifestă teama că noile evoluții din spațiul Europei Centrale ar provoca reverberații interne, fapt care explică și apelul intempestiv al fostului premier Dacian Cioloș.

Comentariu: Knock-out tehnic pentru Dragnea

13 Octombrie, 2017 - 17:29
La București, dezastrul politic intern trece în runda următoare. Demiterea a trei miniștri înseamnă sfârșitul politic al liderului PSD, Liviu Dragnea, compromis definitiv, crede Robert Schwartz.

Kosovo și diplomația românească în Balcani

13 Octombrie, 2017 - 16:06
Se vădește că noul stat Kosovo continuă să fie un subiect important în evoluțiile europene, dar nu pentru presupusa asemănare cu Catalonia, ci din alte motive.

Un keynesism militar?

12 Octombrie, 2017 - 16:22
Autoritățile de la București au anunțat deunăzi intenția de a înființa o societate mixtă între Uzina Mecanică Bucureşti şi compania General Dynamics, care să producă vehicule blindate pentru armata României. 

Balanța sentimentului

11 Octombrie, 2017 - 19:14
Politica ”bani contra reforme” sfârșește prea adesea cu o mare frustare din partea tuturor și nu în ultimul rând a cetățenilor țării vizate.

Manualul unic: un simulacru de dezbatere

10 Octombrie, 2017 - 13:31
Prim-ministrul Tudose a anunțat că ministrul Educației va propune o nouă lege a manualelor, deși se zvonește că acesta va fi remaniat. În orice caz, dezbaterea privind manualele a pornit greșit.

Din nou la București după un deceniu

9 Octombrie, 2017 - 16:56
După un deceniu de la summit-ul de la București, NATO a renunțat la doctrina războiului preventiv și a exportului de democrație, transformându-se într-o alianță cu scopuri definite de la o zi la alta.

NATO și Rusia

6 Octombrie, 2017 - 16:16
Este un fapt caracteristic că oficialii NATO se arată de fiecare dată mai moderați față de Rusia decât interlocutorii lor din estul Europei.

Interviu Ziare.com: Cod rosu in Justitie! Urmeaza ani dificili, sprijinul Comisiei Europene va fi esential

6 Octombrie, 2017 - 15:02
Memoriul pentru retragerea proiectului de modificare a Legilor Justitiei, semnat de peste 3.000 de magistrati, reprezinta o veritabila declaratie publica de independenta a magistraturii.

Reînvie Înțelegerea balcanică?

5 Octombrie, 2017 - 16:04
După Inițiativa celor Patru Mări, care reia o mai veche preocupare poloneză, o altă idee interbelică pare să fi fost reeditată cu ocazia recentei reuniuni de la Varna.

Interviu Ziare.com: Marele jaf! "Cred ca bucurestenii nu inteleg ce ni se pregateste. Firea ne duce in zona Venezuelei"

4 Octombrie, 2017 - 17:39
Cele 22 de companii de stat infiintate de Gabriela Firea sunt o premiera mondiala si un model periculos, care ne va duce in zona Venezulei, atrage atentia consilierul PNL Ciprian Ciucu.

Diplomele ca lubrifiant al motorului social

4 Octombrie, 2017 - 15:52
Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constituțională ordonanța de urgență prin care Guvernul amână pentru a doua oară evaluarea școlilor doctorale.

Minoritățile din Ucraina favorizează relația româno-maghiară

3 Octombrie, 2017 - 15:22
România și Ungaria ajung la relații mai prietenoase grație situației din Ucraina. Miniștrii de Externe, Teodor Meleșcanu și Peter Szijjártó, au convenit să acționeze împreună pentru drepturile minorităților din Ucraina.

Marea tăcere de după criza catalană

2 Octombrie, 2017 - 16:22
Evenimentele violente petrecute duminică în provincia spaniolă Catalunya par să exprime nu doar o imprudență a politicienilor spanioli, fie ei legaliști sau autonomiști, ci o veritabilă criză a democrației.

Ruşinea numită Iulian Vlad

2 Octombrie, 2017 - 15:02
După război, victimele Holocaustului au tăcut îndelung, ruşinate. Aşa tac cu anii multe victime ale violurilor sau încălcării brutale a drepturilor lor. În schimb, vociferează torţionarii, asasinii şi adulatorii lor.

Refugiați în Baicului

28 Septembrie, 2017 - 17:20
Sute de imigranți au traversat, în ultima lună și jumătate, Marea Neagră, ajungând pe țărmul românesc. În spațiul public românesc, unii vorbesc despre un fenomen, deja.

Pasiunea românilor pentru embleme

28 Septembrie, 2017 - 13:17
De ce pare logo-ul atât de important în România? Căci nu doar administrația se pasionează de aceste embleme, ci și presa și publicul în general care ia parte la dezbatere cu toată pasiunea.

Pagini