Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 23 de minute 39 de sec

Există o politică ”europeană” față de Rusia?

25 Mai, 2018 - 16:30
România nu trebuie să aleagă între Statele Unite și Europa, spunea președintele Iohannis cu privire la Ierusalim. Dar cu privire la Rusia?

Un secol de diversitate artistică

25 Mai, 2018 - 15:58
Până pe 15 iulie, expoziția „Estetica eternului acum” reunește, în spațiile medivale ale Muzeului Național Cotroceni din București, o sută de ani de artiști români, o retrospectivă dedicată Centenarului Marii Uniri.

Reforma manualelor

22 Mai, 2018 - 19:07
Impresia care s-a creat imediat după ce guvernul PSD anunțase că dorește manuale unice este că dezbaterea nu atinge esențialul și că rămâne cantonată la nivelul intereselor comerciale.

Ziare.com: Speranta salvarii combinatului de la Galati vine doar de la Bruxelles. Dar ce poate face CE pentru siderurgisti?

22 Mai, 2018 - 10:59
Eurodeputatul Siegfried Muresan a cerut Comisiei Europene sa ofere detalii privind garantarea miilor de salariati ai combinatului siderurgic galatean pastrarea locurile de munca.

Gelozie constituțională

21 Mai, 2018 - 17:01
În cazul în care denunțul lui Ludovic Orban va avea urmări, va trebui să ne așteptăm ca toate disputele politice să se rezolve pe calea justiției.

Ziare.com: Comisia Europeana a somat Guvernul sa ramburseze integral si imediat taxa auto. Suntem in pom si pomul in aer!

21 Mai, 2018 - 11:42
Comisia Europeana (CE) a somat Guvernul sa ramburseze integral si imediat taxa auto, asa cum prevede legislatia UE, iar autoritatile trebuie sa faca acest lucru in urmatoarele doua luni.

Tusk, Iohannis, Dragnea

17 Mai, 2018 - 15:12
A te holba, paralizat de teamă, la şarpe, nu ţine loc de politică externă. Nici a confunda realitatea cu visul şi a vorbi în dodii, ori alăturea cu drumul şi subiectul în discuţie. Or, toate acestea au loc şi-n România.

Contraofensiva președintelui

17 Mai, 2018 - 15:09
În plină confruntare cu PSD-ul, președintele Iohannis l-a trimis pe consilierul său de politică externă, Bogdan Aurescu, la Washington.

Un  rău îmblânzit

16 Mai, 2018 - 16:37
Destinul CNCD în România pare să fi parcurs un traseu similar cu acela al marxismului revoluționar după instituirea lui ca doctrină oficială.

Riscul unanimității obligatorii

15 Mai, 2018 - 15:59
Marele risc care pândește Uniunea Europeană este să transforme pe nesimțite un mecanism democratic de decizie într-unul pseudo-democratic, menit să camufleze dictatura țărilor dominante.

Ziare.com: Suntem in criza majora de functionare a statului roman. De ce nu ni se spune care e miza nationala in privinta Ambasadei din Israel?

15 Mai, 2018 - 11:44
"Sinucidere nationala", comenteaza fostul consilier prezidential pe probleme de securitate Iulian Fota, referindu-se la diferendul politic privind ambasada Romaniei din Israel.

Europa trece prin Ierusalim

14 Mai, 2018 - 20:06
Și la București e la fel, cu diferența că ne găsim în ”micul Paris”, adică într-un loc în care totul se manifestă ”în mic”, în forme debile, iar polemica europeană se reduce la două-trei replici răstite.

Soluții românești pentru Europa

11 Mai, 2018 - 18:57
În ciuda apetitului redus pentru acest subiect, am putea identifica cel puțin două perspective diferite despre integrarea europeană a României.

Ziare.com: Nu toti angajatii din Sanatate au vrut sa renunte la greva generala

11 Mai, 2018 - 10:56
Dupa 12 ore de negocieri, sindicatele din Sanatate au anuntat ca renunta la greva generala, pentru ca Guvernul a cedat si va modifica Legea Salarizarii, indeplinindu-le parte din revendicari.

Limba şi democraţia sub atac

10 Mai, 2018 - 15:19
Amendarea preşedintelui României de către CNCD pentru utilizarea legitimă a unui cuvânt e amuzantă şi prilej de glume bune. Dar nu e o bagatelă. Dimpotrivă. E un foarte grav atentat la libertate. Şi nu doar la a lui.

E corectă noua orientare a diplomației românești?

10 Mai, 2018 - 14:32
MAE mizează pe faptul că SUA și Israelul vor reuși să-și impună perspectiva dacă nu chiar să aducă un plus de stabilitate în regiunea Orientului Apropiat.

Interviu Ziare.com: Chiar vor politicienii sa aduca acasa romanii plecati din tara? Cum s-ar schimba societatea, dar si votul

10 Mai, 2018 - 12:23
Romania se modernizeaza "de la firul ierbii in sus, printr-un gen de asociere spontana intre tineretul din marile orase din Romania si cel din diasporele pe care Romania le are", apreciaza sociologul Dumitru Sandu.

România și Iranul

9 Mai, 2018 - 15:38
Discreția de la București nu uimește astăzi pe nimeni, părând nu doar în tonul obișnuit al diplomație românești, dar și cea mai bună politică pentru a evita divergențele interne.

Ce este statul de drept?

7 Mai, 2018 - 16:16
Ar putea să-i surprindă pe unii, dar, în opinia Comisiei de la Veneția, ”stat de drept” nu presupune că procurorii au mână liberă să acționeze după bunul plac, ci înseamnă și o limitare a puterii lor.

Singurătatea Doinei Cornea

7 Mai, 2018 - 15:28
Nu e uimitoare insistenţa cu care nu puţini români au revendicat funeralii naţionale pentru Doina Cornea. Merita, fireşte, o cinstire colectivă, după o viaţă de luptă solitară. Dar altceva ar fi poate şi mai productiv.

Pagini