Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 27 de minute 21 de sec

Cum au fost aleși candidații antiPSD pentru Capitală și de ce a rămas PMP afară - Interviu SpotMedia.ro

4 August, 2020 - 12:37
Într-un interviu prin Skype acordat SpotMedia.ro, Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, a explicat cum au decurs negocierile cu PNL, cum au fost aleși candidații.

De ce nu mai respectă românii regulile și ce facem cu școlile? "Coerciția nu rezolvă problema" - Interviu SpotMedia.ro

3 August, 2020 - 14:26
Soluția pentru ca oamenii să se conformeze mai bine restricțiilor nu este coerciția, ci o comunicare foarte bună, clară și stabilă.

Cat castiga cei mai importanti oameni din Justitie. Venituri anuale care depasesc frecvent 300.000 de lei (Ziare.com)

1 August, 2020 - 14:31
Ziare.com va propune o analiza a castigurilor declarate de cei mai importanti oameni platiti cu bani publici in sistemul de justitie al Romaniei.

Mafia lui Ceaușescu și războiul de capturare a statului după ’89. Rechinii au scăpat în acvariul cu peştişori. Interviu (III) SpotMedia.ro

31 Iulie, 2020 - 11:56
Regimul comunist a fost unul mafiot, de gangsteri politici, iar mafia provenită din DIE produce în continuare corupție.

Autoritatea statului, o „vînare de vînt“

31 Iulie, 2020 - 11:11
Meseria de șef a devenit o instituție în sine, în timp ce profesioniștii sînt trecuți pe linie moartă pentru a face loc clientelei politice, acelora care se califică la locul de muncă.

Conspirații Corona

30 Iulie, 2020 - 18:34
Pandemia de coronavirus dă naștere unei serii întregi de teorii ale conspirației - pe internet, dar și ”la colțul străzii”. De ce au oamenii încredere în ”fake news” și conspiraționisme? Vorbim cu Dr. Emilian Popovici.

Firea oamenilor poate fi OK. Dar oamenii în toată firea o mai vor pe Firea? (SpotMedia.ro)

30 Iulie, 2020 - 12:35
Vestea bună este că, de luni dimineață, foarte mulți bucureșteni au, în sfârșit, apă caldă – Vestea proastă e că, până luni, mulți din ei erau nevoiți să se spele cu apă rece. Sau deloc.

Cine a pus bomba 10 August și de ce. Testul procurorului general (SpotMedia)

29 Iulie, 2020 - 17:20
Procurorul general, Guvernul Orban, PNL și, într-o bună măsură, și președintele Iohannis stau, preelectoral, pe o mare bombă.

România, lovită de al doilea val al epidemiei. S-a întors frica! (SpotMedia.ro)

28 Iulie, 2020 - 16:18
Ne îndreptăm spre dezastru. Cu peste 1.000 de îmbolnăviri înregistrate zilnic în ultima săptămână, am ajuns pe locul 10 în Uniunea Europeană și pe 44 în lume la numărul de persoane infectate.

Esecul comunicarii oficiale in vremuri de Covid. Unde s-a rupt filmul? (Ziare.com)

28 Iulie, 2020 - 15:34
Isteria a fost lasata sa se dezvolte in spatiul public. Concluzia este ca nu exista o strategie oficiala de pastrare a sanatatii mentale a spatiului public. Astazi, nimeni nu mai asculta de nimeni.

Burse pentru jurnaliști din România

28 Iulie, 2020 - 12:12
Organizația germană non-profit IJP oferă burse pentru jurnaliști din România, Bulgaria și Serbia. Tematic, programul se concentrează asupra problemelor climatice și energetice.

Cât de gravă e situația? Interviu cu Alexandru Rafila (SpotMedia.ro)

27 Iulie, 2020 - 14:55
Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, nu exclude revenirea la starea de urgență, dar consideră că măsurile cele mai eficiente sunt cele flexibile în funcție de situația locală.

De la Corneliu Coposu la Dan Voiculescu

25 Iulie, 2020 - 17:28
O serie de condamnați pentru corupție, luare și dare de mită, evaziune fiscală sau spălare de bani au scris cărți pe bandă rulantă în închisorile în care și-au executat sau își execută pedepsele.

Cum a ajuns România ciuma Europei, la ea acasă (SpotMedia.ro)

25 Iulie, 2020 - 12:11
Ministrul Sănătății spune, franc, că România a ajuns ciuma Europei. Tocmai această perspectivă de a privi pandemia – ca pe o rușine – este cea pe care statele occidentale au încercat să o contracareze din capul locului.

Carmen Lidia Vidu: Revoluţiile au sensul lor, dar nu sunt suficiente. Ele sunt doar un început

24 Iulie, 2020 - 21:00
Teatrul Naţional Bucureşti prezintă, începând de astăzi, spectacolul de teatru documentar "Jurnal de România. 1989", semnat de Carmen Lidia Vidu, în aer liber, în sala Amfiteatru.

Lumea ascunsă care l-a dărâmat pe Ceaușescu (SpotMedia.ro)

24 Iulie, 2020 - 13:23
Istoricul Mădălin Hodor răstoarnă clișeele privind declanșarea Revoluției din ’89, dar explică și motivele pentru care ea a eșuat, iar schimbarea reală nu s-a produs nici până astăzi.

Studiu: Virusul transmis și la o distanță de opt metri la Tönnies

24 Iulie, 2020 - 12:15
Cum de s-au putut infecta atâţia oameni cu SARS-CoV-2 la abatorul Tönnies? O echipă de cercetători a ajuns la concluzia că un așa-numit "superspreader", un prim contaminat extrem de contagios, ar fi transmis virusul.

Pandemia de știri false, mai perversă decât COVID-19 (SpotMedia.ro)

23 Iulie, 2020 - 13:28
Aproape oricine poate cădea în capcana știrilor false, dar este jenant să muște asemenea nadă toxică tocmai un demnitar al statului, o înaltă personalitate a țării, dezvăluind dintr-o dată că împăratul e gol.

Un istoric summit UE și ficțiunile dependenței

22 Iulie, 2020 - 19:17
Ni se spune că a fost un summit istoric. Liderii se bat cu pumnii-n piept. Dar e UE pe un drum bun? Poate ține fondul de reconstrucție ce promite? Sau clamatele lui intenții bune îi pavează drumul spre disoluție?

Gunther Krichbaum la Brașov: UE este o comunitate solidară

22 Iulie, 2020 - 17:39
Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului german consideră că statele UE nu pot rezista decât împreună, solidare, în epoca globalizării, în raport cu alte ţări şi regiuni ale lumii.

Pagini