Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 40 de minute 40 de sec

Despre cuvinte, oameni şi nume. Şi despre stigmatizarea lor

7 Decembrie, 2018 - 13:27
Nu doar cuvântul Anschluss iscă recriminări, stigmatizări, furii, cruciade şi vindicte. Ca şi lungi explicaţii filologice, istorice, politice. Şi antisemitismul e un subiect inepuizabil. Iar evreu poate fi oricine.

Cazul Demirkaya şi statul român

6 Decembrie, 2018 - 15:05
Stau şi dârdâi. Dar nu de frig. E cald aici, în cameră. Şi-n vestul Europei. Crivăţul din Rusia vine. Iar cel politic şi din Turcia, dar şi, mai nou, din România erdoganizată. În cauză e soarta unui om. Şi mult mai mult.

Despre anexări, aderări şi alte diversiuni naţionaliste

5 Decembrie, 2018 - 15:04
În conflictul privind o ştire DPA despre ziua Marii Unirii de la 1918, germanii s-au grăbit să cedeze şi au înlocuit incriminatul cuvânt "Anschluss". Intactă rămâne doar problema reacţiilor celor ce-i acuză.

Ziare.com: Time to think big, Romania!

1 Decembrie, 2018 - 10:49
Exista, in lumea anglo-saxona, o expresie incredibil de puternica: "Think Big!" ("Gandeste la scara mare!"). Este exact ceea ce ii trebuie Romaniei astazi, la 100 de ani de la Marea Unire.

Trezorierul PSD, propus ministru al Transporturilor, dosar penal după dezvăluirile Newsweek

30 Noiembrie, 2018 - 11:29
Parchetul General a confirmat că Mircea Drăghici, propus pentru funcția de ministru al Transporturilor, este cercetat penal, legat de modul în care acesta a cheltuit banii primiți de partid drept subvenție de la stat.

Cercul vicios al celor trei revoluţii româneşti

28 Noiembrie, 2018 - 16:02
Ministrul minte dacă afirmă că n-a propus limitarea libertăţilor europene. În fapt, a cerut îngrădirea celei de mişcare a românilor. Asaltul lui nu e doar expresia ADN-ului comunist al PSD. Ci şi a unei ţări în criză.

Ziare.com: Comisia Europeana avertizeaza ca pesta porcina s-ar putea extinde in toata Romania

28 Noiembrie, 2018 - 11:19
Pesta porcina africana (PPA), care afecteaza deja 17 judete, risca sa se extinda, in curand, in intreaga Romanie, se arata intr-un document al Comisiei Europene.

Ziare.com: Rectificarea lui Teodorovici garanteaza recesiunea in Romania

27 Noiembrie, 2018 - 11:21
Am crezut ca, in ceasul al douasprezecelea, ministrul Teodorovici va suna alarma si va incerca sa-i trezeasca si pe colegii sai de Guvern, dar mai ales pe sefii sai: Dancila, Dragnea si Valcov. M-am inselat.

Newsweek.ro: România a pierdut un milion de cititori

26 Noiembrie, 2018 - 18:32
Din 2011, unul din cinci români au renunțat să mai citească.

Catedrala şi cortul

26 Noiembrie, 2018 - 15:53
De ce îi iei peste picior, amice, pe politicienii şi formatorii de opinie care invocă Domul din Milano? Păi n-au dreptate? Să nu avem şi noi nevoie de un monument de Centenar? Să nu avem şi noi faliţii noştri?

Reportaj Ziare.com: Cum s-au mantuit neamurile prezente la sfintirea Catedralei

26 Noiembrie, 2018 - 12:01
Veniti de departe, cei peste 30.000 de romani stransi duminica la sfintirea Catedralei s-au trezit ca n-au loc in biserica ocupata de 2.000 de invitati speciali ai patriarhului Daniel.

Radu Afrim: "Uneori aş renunţa la proiecte în teatru ca să compun spectacole fotografice"

24 Noiembrie, 2018 - 11:31
Expoziţia de fotografie, găzduită de Bangkok Art and Culture Centre (BACC) până pe 1 decembrie, dezvăluie o lume aparte în universul artistic fascinant al regizorului Radu Afrim.

Deputat german: PSD nu este un partid social-democrat

23 Noiembrie, 2018 - 12:48
În Bundestag există un nou grup parlamentar ”multilateral” pentru relațiile cu Bulgaria, Moldova și România. Unul din vicepreședinți, Detlev Müller, SPD, consideră că PSD condus de Liviu Dragnea ”nu este un partid-soră”.

Tariceanu la rascruce. Orice decizie va lua, risca sa piarda tot (Ziare.com)

23 Noiembrie, 2018 - 12:07
Presedintele ALDE-Romania a ajuns prizonierul propriului partid. Proiectul sau de candidat la presedintie s-a desumflat.

În contrast cu semnalele UE, România „oblojește rănile” guvernării contestate de la Chișinău

22 Noiembrie, 2018 - 17:15
Noi acorduri de cooperare dintre România și Republica Moldova au fost semnate joi, la București, în cadrul ședinței comune a guvernelor celor două țări.

Antisemitismul fals şi real şi pedagogia dragostei

21 Noiembrie, 2018 - 15:16
Că un profitor politic vehiculează false acuze de antisemitism la adresa preşedintelui nu înseamnă că parte din elita culturală şi din presa românească ar fi la adăpost de iudeofobie. Ori că şi-ar fi înţeles istoria.

Ziare.com: Trei greseli ale lui Klaus Iohannis. Cu munitia de la PSD, presedintele a oprit contraatacul la jumatate

20 Noiembrie, 2018 - 15:37
Klaus Iohannis a refuzat doua propuneri ale PSD pentru Guvernul ramas tot in mainile Vioricai Dancila: Olguta Vasilescu, la Transporturi, si Ilan Laufer, la portofoliul Dezvoltarii.

România: Legea exploatării gazelor offshore se joacă cu focul

20 Noiembrie, 2018 - 12:53
Noua lege a exploatării zăcămintelor offshore de țiței și gaze riscă să pericliteze șansa României de a deveni un producător important de gaz în Europa. Dar guvernul de la București nu pare deranjat.

”Oamenii de aici sunt cei ce moștenesc monumentele săsești”

16 Noiembrie, 2018 - 16:02
Biserica Evanghelică CA din România își sărbătorește suta de ani de existență, iar jubileul a fost marcat la București prin mai multe evenimente sub denumirea „Chipuri - Frontiere - Frați”

Regimul Dragnea, România şi căpitanul sufletului meu

14 Noiembrie, 2018 - 14:46
Acum că măştile au căzut, după ce rezoluţia privind România a PE şi raportul MCV au strigat în fine, în gura mare, că, la Bucureşti, împăratul e gol, încotro pornim de aici? Şi sub conducerea cui? A Finlandei?

Pagini