Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 13 minute 55 de sec

România în faţa unui nou Stalingrad

1 oră 26 de minute în urmă
Dacă lecţia despre tristul prezent furnizată de funeraliile ultimului cap încoronat al românilor aparţine copilului, potrivit căruia "regele s-a dus şi am rămas cu comuniştii", ce viitor probabil are ţara? Ce-o aşteaptă?

România participă la 4 proiecte PESCO

15 Decembrie, 2017 - 15:34
Este foarte posibil ca UE să dorească a risipi din start presupunerea că ținta principala a ”Cooperării” inițiate ar fi Rusia.

Rezervorul de iluzii al românului

15 Decembrie, 2017 - 14:01
Bolile psihice intră în faze acute în momente de restrişte naţională. Crizele se înmulţesc. Probleme creează însă nu doar polarizarea prin manipulare a poporului, ca o parte să susţină aruncarea în aer a democraţiei.

România în contrarevoluţie şi dictatură originală

14 Decembrie, 2017 - 16:05
România e în plină contrarevoluţie. Ce li se pregăteşte românilor? Nu doar republica infractorilor. Ci dictatura lor. Şi nu doar o dictatură parlamentară. Ci un regim totalitar.

Românii, regele şi aşteptarea

13 Decembrie, 2017 - 15:46
Dincolo de uimitoarea elocvenţă a unor tineri tăcând înţelept în faţa sediului sibian al PSD n-am a vă da ştiri bune. Căci prea puţini îi înţeleg. Prea mulţi s-au resemnat. Şi nici în Europa nu e mult mai bine.

Mai #rezistă capra vecinului?

11 Decembrie, 2017 - 16:12
Că la un an de la scrutinul câştigat puterea adoptă în pas de galop legi riscând să îngroape statul de drept pe vecie nu e decât un aspect al tragediei. Celălalt, aparenta neputinţă a democraţilor. Ce-ar trebui să evite?

O recunoaștere târzie

11 Decembrie, 2017 - 14:46
Autoritățile românești acordă din fericire întreaga atenție funaraliilor regelui Mihai, dar cu cât fastul este mai mare cu atât mai vădită este nedreptatea care i s-a făcut în timpul vieții.

Ludovic Orban: În parlament, bătălia e dificilă cu majoritatea slugarnică

11 Decembrie, 2017 - 11:26
Întâlnirea liderilor PNL, USR și ai platformei România 100 nu înseamnă neapărat nașterea unui nou pol politic, ci se dorește un mesaj de acțiune solidară față de controversatele inițiative legislative ale majorității.

Brexit și urmările sale neprevăzute

8 Decembrie, 2017 - 15:42
Prima fază a negocierilor dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie s-a încheiat grație unui compromis pe tema drepturilor expatriaților europeni și altor câteva subiecte litigioase.

Românii la ceasul marii uniri

8 Decembrie, 2017 - 13:33
Ce-i mai consternant? Ruinarea galopantă a prestigiului democraţiei prin degradarea accelerată a imaginii parlamentului sau ritmul bestial în care penalii acestui for le fură românilor dreptul la justiţie? Ce-i de făcut?

Drama defrișării pădurilor virgine din România

6 Decembrie, 2017 - 16:08
Primul episod al serialului investigativ Out of Control documentează tăierea brutală a pădurilor din Parcul Național Domogled. A fost realizat în cadrul unui proiect al organizațiilor Agent Green și EuroNatur.

Adevăratul rege

6 Decembrie, 2017 - 14:53
Ştim ce a însemnat regele Mihai pentru istoria românilor? Dar pentru a lumii? Nu vom afla niciodată ce-am pierdut, cât timp nu ne uităm în jur, să comparăm. Şi în trecut, să-l măsurăm.

La moartea unui mare rege

5 Decembrie, 2017 - 15:16
S-a stins din viaţă, după o lungă suferinţă, regele Mihai. Odată cu el intră în eternitate şi ultimul lider din vremea celui de-al Doilea Război Mondial. Românii au toate motivele să-şi coboare, în bernă, drapelul.

Avatarurile PSD

4 Decembrie, 2017 - 14:48
După furioasa ieşire a Gabrielei Firea, ce le răpise vremelnic bucureştenilor dreptul de a protesta în faţa guvernului şi reacţia premierului, cearta din PSD pare că s-a înteţit. Quo vadis partidul guvernamental?

Europa: Stigmatizarea romilor, în continuare o problemă

2 Decembrie, 2017 - 15:44
Deşi reprezintă cea mai mare minoritate din Europa, romii sunt pe mai departe discriminaţi - mai ales în şcoli şi la locul de muncă. Totuşi, unii găsesc o cale să scape de sărăcie şi marginalizare.

1 Decembrie 1918, o sărbătoare care nu are nevoie de motive

1 Decembrie, 2017 - 15:53
Actul politic de la 1918 a fost nu doar o izbândă a națiunii, privită global sau prin prisma elitelor sale, ci și o enormă reformă socială menită să extragă masele țărănești din starea lor de mizerie cronică.

România şi maşina de spălat creiere

1 Decembrie, 2017 - 14:47
Or fi fiind şi delicte mai grave. Dar nici cu spălătoria de bani Tel Drum şi nici cu faptele de arme ale ”jurnaliştilor”-consultanţi-specialişti-în-reclame ai amicilor liderului PSD n-ar trebuie să ne fie ruşine.

Simbolurile identității după 99 de ani

30 Noiembrie, 2017 - 18:23
Cu cât avansăm mai mult către un viitor supranațional, cu atât mai mult simbolurile identității migrează mai mult către trecut.

Războiul pesedisto-american

30 Noiembrie, 2017 - 16:53
Din conflagraţia diplomatică opunând Departamentul de Stat liderilor Parlamentului României nu s-a văzut decât o parte insignifiantă, un moţ, un vârf de iceberg. În fapt, e un război contra intereselor româneşti.

Glifosatul și construcția europeană

29 Noiembrie, 2017 - 15:20
Reautorizarea de către Uniunea Europeană a unui erbicid controversat pune discret la încercare unitatea de vederi dintre Germania și Franța.

Pagini