Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 11:28
Spune cu convingere Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a asigurat-o că până la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în anul 2019, România va intra în spaţiul Schengen şi nu va mai fi sub incidenţa MCV.

“Am discutat cu domnul preşedinte Juncker, mi-a dat asigurarea că România nu va intra în preşedinţia Consiliului Uniunii Europene fără să fie în Schengen şi în acelaşi timp cu sancţiunea MCV. (...) până la sfârşitul anului 2018 trebuie ca cele două lucruri atât de importante pentru România să se întâmple”.

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 11:03
„a folosit exprimari inadecvate la adresa Curtii Constitutionale si a unui judecator al CCR”

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a avut „atitudini nedemne” si „a incalcat standardele minimale de etica si deontologie”, cand a cerut urgentarea instrumentarii unor dosare „cu ministri”, dar si prin folosirea de expresii insultatoare si amenintatoare la adresa procurorilor, precum „lasi” si „barfitori”, se arata in raportul Ministerului Justitiei.

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 10:56
„Dacă vrem mai mult, trebuie să plătim mai mult!” - spune Iohannis, la Bruxelles

„Suntem deschişi la această chestiune. Este clar că dacă vrem să rezolvăm mai multe programe europene şi ţinând cont şi de Brexit, unde sigur vom pierde ceva bani la buget, este clar că se poate doar prin restructurare, dar fără a neglija domeniile clasice şi importante, de exemplu coeziunea trebuie să rămână la fel de bine finanţată şi la fel de importantă ca şi până acum, dar dacă vrem mai mult trebuie să plătim un pic mai mult. Discuţia este în momentul de faţă dacă vrem sau nu vrem de principiu să ajungem de la 1% din PIB pentru aceste finanţări la ceva de ordinul 1,1 şi încă ceva.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 19:00
L-a pus sub acuzare pe Dragnea pentru 5 infracţiuni

Inspecția Judiciară o anchetează pe procuroarea Alexandra Lăncrănjan, de la DNA, după ce aceasta a participat la o reuniune alături de mai mulți politicieni.

Astfel, conduita Alexandrei Lăncrănjan, a ajuns sub lupa Inspecției Judiciare, existând suspiciuni că procuroarea a încărcat normele deontologice, potrivit Antena 3.
 Lăncrănjan este procuroarea care instrumentează dosarul Tel Drum. 

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 17:28

Vineri a avut loc la Nyon (Elvetia) tragerea la sorti a partidelor din optimile Europa League la fotbal.
Programul disputelor din optimi: 

S.S. Lazio - Dinamo Kiev 
Leipzig - Zenit
Atletico Madrid - Lokomotiv Moscova 
TSKA Moscova - Lyon 
Marseille - Athletic Bilbao 
Sporting Lisabona - Viktoria Plzen 
Borussia Dortmund - Salzburg 
AC Milan - Arsenal 

Meciurile vor avea loc la 8 martie (turul) si 15 martie (returul).

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 17:05
Prezentat de Tudorel Toader în 22 februarie 2018

Avem o justiţie - unii spun că este bună, alţii spun că este rea.

Justiţia trebuie să fie egală pentru toţi, trebuie să fie în slujba cetăţeanului, trebuie să fie bună, nu şi rea!

În urmă cu şase luni, se împlineau şase luni de la preluarea demnităţii de ministru al justiţiei, ne aflam împreună, aici, în sala de consiliu de la MJ, când prezentam direcţiile de modificare pentru legile justiţiei.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 16:03

Inculpatul trebuie să aibă acces la informaţiile clasificate, pentru a le putea contesta legalitatea, până cel târziu la finalizarea procedurii de cameră preliminară. arată CCR  în motivarea unei decizii de admitere a unei sesizări la Codul de procedură penală, ridicată de PÎCCJ-DNA.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 15:00

După zeci de ore, site-ul Ministerului Justiției funcționează, astfel că Raportul întocmit de ministrul Justiției, Tudorel Toader pentru revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi poate fi consultat pe http://www.just.ro/ro.

Prezentam Raportul.

/sites/default/files/pictures/2017/02/Evenimente/475-raport.pdf

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 13:03
"Revocarea este o chestiune de oportunitate politică..."

Conducerea DNA face o treabă bună, a reiterat, vineri, președintele Klaus Iohannis, subliniind că "ce am auzit aseară nu a fost de natură să-mi schimbe opinia".

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 12:43

Aproximativ 10.000 de persoane au semnat, de la anunţul ministrului Justiţiei de declanşare a procedurilor de revocare din funcţie a şefei DNA, o petiție online  pentru susţinerea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Corduţa Kovesi.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 11:01

Decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, își face loc pe paginile principalelor agenții internaționale de știri, precum şi a numeroase publicaţii. 

În viziunea agenţiei Reuters: "Ministru român solicită demiterea procurorului, lupta anticorupţie ameninţată"."Ministrul Justiţiei din România a cerut, joi, ca procurorul şef anticorupţie să fie demis pentru «exces de putere», declanşând proteste de stradă şi potenţial destabilizând lupta împotriva corupţiei", comentează jurnaliştii Reuters.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 10:45

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) publică tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA), conform prevederilor Legii nr. 132/2017 şi a Normei 22/2017 privind metodologia de calcul a acestora.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 10:35

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a reacționat, vineri dimineață, după anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader, privind declanșarea procedurii de revocare.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 00:00

[]

Joi, 22 Februarie, 2018 - 20:00
Iohannis va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente

Referitor la Raportul privind activitatea managerială a Direcției Naționale Anticorupție, prezentat joi, 22 februarie a.c., de către ministrul Justiției, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

Joi, 22 Februarie, 2018 - 19:17

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut joi revocarea șefei DNA, Codruţei Kovesi. Decizia a fost luată după întocmirea unui raport de 36 de pagini referitor la activitatea DNA. 

Principalele declarații ale ministrului Justiției:

Joi, 22 Februarie, 2018 - 19:02

Guvernul a aprobat astăzi o ordonanță de urgență inițiată de Ministerul Sănătății care include măsuri pentru menținerea drepturilor și indemnizațiilor asiguraților în sistemul public de sănătate.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 18:50

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2018 al Fondului pentru mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu.
Potrivit actului normativ, în anul 2018 a fost estimată o valoare a creditelor de angajament în cuantum de 392,852 milioane lei și a creditelor bugetare în cuantum de 519,852 milioane lei pentru finanțarea proiectelor și programelor pentru protecția mediului.
Printre programele care urmează să fie finanțate din Fondul pentru mediu, menționăm următoarele:

Joi, 22 Februarie, 2018 - 18:20

Reglementări noi privind extinderea termenelor de valabilitate a pașapoartelor și condițiile de emitere! Valabilitatea pașapoartelor simple electronice va fi extinsă la 10 ani, față de 5 în prezent, în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 25 de ani. Măsura este inclusă într-un proiect de lege aprobat, astăzi, de Guvern, care aduce mai multe modificări și completări Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetăţenilor români în străinătate.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 13:06

Zborurile pe distanţe scurte şi medii vor fi mai puţin afectate, 75% şi, respectiv, 85% dintre acestea urmând să fie operate.

Compania aeriană a anunţat că se aştepta ca doar 28% din angajaţi să-şi întrerupă activitatea, ceea ce i-ar fi permis menţinerea a 75% din serviciile sale.

Înaintea grevei, Air France i-a sfătuit pe călători să-şi amâne călătoriile până în 27 februarie, fără niciun cost suplimentar.

Salariile la Air France sunt îngheţate din 2011. După ani de concedieri şi măsuri de reducere a costurilor, angajaţii cer majorarea salariilor cu 6%.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 11:10

Procurorul Mircea Negulescu a fost citat, joi dimineaţa, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în legătură cu o plângere depusă pe numele lui

Pe numele lui Mircea Negulescu au fost depuse la Parchet mai multe plângeri penale.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 11:04

Meteorologii anunță că ultimul weekend al acestei ierni va fi unul dintre cele mai friguroase din întregul sezon. Temperaturile vor scădea puternic de sâmbătă noaptea şi vor ajunge la -18 grade Celsius luni dimineaţa. 

Sâmbătă, în timpul zilei și sâmbătă noapte vor aparea precipitații sub formă de ninsoare, la început în zona Moldovei, iar duminică în cea mai mare parte din țară.

Odată cu aceasta, temperaturile vor fi în scădere semnificativă, iar maximele vor coborî sub pragul gerului, sub -10 grade în nordul Moldovei.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 00:37

 Vizita primului ministru la Bruxelles este primul examen politic al doamnei Dăncilă. A fost primită ca un novice, cu sfaturi și atenționări discrete.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 00:00

[]

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 17:10

Congresul extraordinar al PSD va avea loc pe 10 martie, la Sala Palatului, a decis, miercuri, Biroul Permanent Național al partidului.

"S-a decis data congresului. (...) E 10, Sala Palatului. A fost o decizie a noastră, era nevoie", a declarat miercuri vicepremierul Paul Stănescu. 

Fiecare filială va trimite, până atunci, la centru, propunerile de modificare a Statutului PSD.

Cât privește stabilirea unei noi formule de conducere a PSD, Viorica Dăncilă ar putea intra, în calitatea de premier, în BPN al PSD.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 16:41

Marian Oprișan va fi unul dintre contracandidații  lui Liviu Dragnea la șefia partidului, la Congresul extraordinar de luna viitoare.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 15:43

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu în formă continuată, după ce ar fi formulat denunţuri false împotriva unor subordonaţi, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 14:22
Singura modificare intervine la vacanta de primavara

Ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a aprobat prin ordin, structura anului scolar 2018-2019. Potrivit documentului, cursurile noului an scolar incep luni, 10 septembrie si insumeaza 168 de zile lucratoare (34 de saptamani). Structura anului scolar cuprinde semestrul I (10 septembrie 2018 - 1 februarie 2019) si semestrul al II-lea (11 februarie 2019 - 14 iunie 2019).
Vacantele elevilor din toate ciclurile de invatamant sunt programate astfel: 

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 13:39
IRSOP & SNSPA Facultatea de Management

Ianuarie a fost a doua lună consecutiv în care activitatea din industrie s-a aflat în contracţie severă. Ritmul a căzut puternic în decembrie anul trecut şi a continuat să rămână slab în prima lună a anului curent. IRSOP/SNSPA au prezis prelungirea căderii pornind de la tiparele de volatilitate remarcate pe parcursul a 39 de luni.

Durata contracţiei îngreunează recuperarea pierderilor şi relansarea creşterii, dar managerii sunt optimişti şi cred că producţia şi comenzile îşi vor reveni în perioada următoare.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 13:05

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cu 157 de voturi "împotrivă", 96 de voturi "pentru" şi 16 abţineri, moţiunea simplă intitulată "Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale", iniţiată de PNL.

Moţiunea împotriva ministrului Muncii a fost dezbătută luni în plenul Camerei Deputaţilor.

Subscribe to Ştirile zilei