Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 16:47

Luni după-amiază, Parlamentul se întruneşte în plen reunit pentru a decide controlul asupra comisiilor SRI şi SIE. PSD a decis să preia şefia ambelor comisii şi să nu dea una dintre ele PNL, ceea ce nu a rămas fără ecou.

Dragnea spune că președintele Klaus Iohannis a încălcat o înţelegere atunci când a decis să-şi numească propriii oameni la şefia serviciilor. 

Numele celor care vor conduce cele două comisii de control a fost ţinut la mare secret. 

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 15:20

ALDE îl propune pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru șefia comisiei parlamentare pentru controlul activității Serviciului Român de Informații (SRI), potrivit  unor urse din partid.

Parlamentarii vor decide în cursul zilei de luni componența comisiile pentru controlul Serviciului Român de Informații (SRI) și a Serviciului de Informații Externe (SIE). 

 Dragnea a sugerat, duminică seara, că PSD ar putea prelua conducerea ambelor comisii de control ale serviciilor secrete.

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 15:08

Premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au fost invitați la mai multe evenimente legate de învestirea lui Donald Trump.

Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu ar urma să participe pe 19 ianuarie la o cină alături de preşedintele ales al Statelor Unite.

De asemenea, ei sunt invitaţi pe 20 ianuarie şi la ceremonia depunerii jurământului în urma căruia Donald Trump devine al 45-lea lider american.

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 13:14

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni că toate mașinile parcate, care blochează circulația pe banda întâi vor fi ridicate de către o platformă a Administrației Străzilor.

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 13:09

Săptămână încărcată pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Numărul incendiilor produse la locuințe, în ultimele șapte zile, a crescut cu peste 30% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 13:03

Asociația Națională a salvatorilor Montani din România și Consiliul Serviciilor Publice Salvamont au centralizat activitatea a celor 38 de structuri județene sau locale salvamont din cele 24 de județe cu activitate de salvare montană din România pentru anul 2016, an în care serviciile salvamont au asigurat asistența de salvare montană cu un număr de 350 — 550 de salvamontiști, zilnic, în cele cca 120 de baze și posturi salvamont permanente sau sezoniere, în zonele montane cu afluență turistică mare, pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă și pe traseele turistice alpine.

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 09:20

Update: Numarul victimelor ar fi urcat pana la 37 de persoane.

Un avion de transport marfă turcesc s-a prăbuşit, luni, lângă aeroportul Manas din Kârgâzstan. Au murit cel puţin 32 de persoane, printre care şase copii, majoritatea victimelor fiind locuitori ai satului unde a căzut avionul, din cauza ceţii.

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 09:01

Președintele ales american, Donald Trump, a acuzat Germania de dominație asupra Uniunii Europene şi a spus că Angela Merkel a comis "o eroare catastrofică" deschizând țara migranților. 

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 08:37

Meteorologii au emis, luni dimineața, mai multe atenționări nowcasting Cod galben de ceață, polei și chiciură, valabile în 18 județe din Moldova, Transilvania și Muntenia, în orele următoare.

Ceața reprezintă un factor perturbator pentru circulația autovehiculelor, din cauza vizibilității scăzute.

Ea este asociată și cu posibilitatea întâlnirii unor porțiuni umede, care determină scăderea aderenței pneurilor la suprafața părții carosabile.

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 00:00

[Dormitor ministru, Cabinet ministru]

Duminică, 15 Ianuarie, 2017 - 17:16

Noul manager interimar al Spitalului Clinic Colentina este, prin decizie a Primarului General al Capitalei, dna dr. Silvi Ifrim, care îşi va începe activitatea luni, 16 ianuarie 2017.

“Îi urez mult succes doamnei doctor Ifrim şi am convingerea că activitatea va decurge normal în Spitalul Colentina, în beneficiul pacienţilor, date fiind atât valoarea de necontestat a colectivului medical cât şi experienţa noului manager, care în cei 30 de ani petrecuţi în acest spital a reuşit să cunoască foarte bine toate problemele”, a declarat Primarul General Gabriela Firea.

Duminică, 15 Ianuarie, 2017 - 17:01

Fiți prudenți astfel încât să nu deveniți victima unor înșelăciuni în acest domeniu !

În ziua de 13 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați de un tânăr de 27 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost înșelat.

Din cercetări a reieșit că la data de 4 ianuarie a.c., tânărul a apelat la un site specializat în vânzări pentru a găsi o ofertă de muncă în străinătate.

Duminică, 15 Ianuarie, 2017 - 14:33

Declarație de presă a președintelui interimar al PNL, Raluca Turcan:

Ziua de 15 ianuarie are o deosebită semnificație pentru Partidul Național Liberal care împlinește 27 de ani de la reînființarea sa oficială, în 1990, după nefasta perioadă a regimului comunist.

Duminică, 15 Ianuarie, 2017 - 13:08

Mesajul președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Culturii Naționale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică, 15 ianuarie a.c., un mesaj în cadrul sesiunii solemne a Academiei Române dedicate Zilei Culturii Naționale — 'În jurul identității românești'. Mesajul a fost prezentat de către  Sergiu Nistor, consilier Prezidențial, Departamentul Cultură, Culte și Centenar.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Duminică, 15 Ianuarie, 2017 - 11:53

Mesajul premierului Sorin Grindeanu cu ocazia Zilei Culturii Naționale:

Duminică, 15 Ianuarie, 2017 - 11:20

Ministerul Afacerilor Externe salută marcarea Zilei Culturii Naționale, la 15 ianuarie, odată cu aniversarea nașterii poetului național Mihai Eminescu, dată care dobândește, astfel, o profundă încărcătură simbolică pentru conștiința ființei naționale.

Sâmbătă, 14 Ianuarie, 2017 - 14:03

Fostul premier Victor Ponta spune, într-o postare pe Facebook, că a ajuns la concluzia că ”sistemul securist” din țara noastră a ajuns din nou la „momentul 2012” apelând la ajutor din străinătate autunci când constată că Parlamentul, Guvernul și poporul sunt împotriva sa.

Sâmbătă, 14 Ianuarie, 2017 - 13:27

Update: "În fruntea acestui minister este o femeie care, în afară de faptul că și-a propus să muncească foarte mult și să identifice problemele, să găsească soluții — știți bine, ne confruntăm cu o lipsă de personal, ne confruntăm cu o infrastructură în ceea ce privește dotarea destul de deficitară și astea sunt priorități pentru mine — dar în fruntea ministerului este în primul rând un om, un om cu suflet pentru cei care sunt în stradă, pentru cei care sunt lângă oameni efectiv", a declarat Carmen Dan.

Sâmbătă, 14 Ianuarie, 2017 - 13:01

În urma a cinci percheziții efectuate în Panciu, polițiștii din Vrancea au descoperit aproape 80.000 de litri de produse vinicole susceptibile a fi contrafăcute.

La data de 13 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Vrancea au efectuat 5 percheziții la imobilele aparținând unui bărbat, de 59 ani, precum și la sediul unei societăți comerciale, din Panciu.

Sâmbătă, 14 Ianuarie, 2017 - 11:41

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

Sâmbătă, 14 Ianuarie, 2017 - 11:35

În această dimineață, alimentarea cu apă rece a fost întreruptă în majoritatea cartierelor Sectorului 1 din cauza unei defecțiuni la rețea. Este vorba despre o defecțiune la inelul principal intervenită în zona străzii Jiului din Sectorul 1 al Capitalei.

Conducerea Primăriei Sectorului 1 s-a adresat în regim de urgență Companiei Apa Nova solicitând acesteia informații despre situația creată cât și despre termenul în care ea va fi remediată.

Vineri, 13 Ianuarie, 2017 - 14:30

UPDATE: Decizia de numire în funcţie a fost publicată în Monitorul Oficial

Bogdan Stan va fi numit în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, după demisia lui Dragoș Doroș din fruntea instituției.

În 2014, Bogdan Stan deţinea funcţia de director general adjunct în cadrul ANAF, la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili - Activitatea de Inspecţie Fiscală.

Vineri, 13 Ianuarie, 2017 - 12:46

Conform datelor provizorii centralizate până în prezent, ANAF a colectat în 2016 venituri bugetare cumulate în cuantum de 199,40 miliarde de lei, cu 2,60 de miliarde de lei mai mult decât în 2015 și cu 3,52 miliarde de lei (1,8%) mai mult decât programul prevăzut în ianuarie 2016 de legile bugetare, în timp ce programul revizuit la rectificarea din noiembrie 2016 a fost îndeplinit în proporție de 99,8%.

Vineri, 13 Ianuarie, 2017 - 12:28

Update: 

Declarația de presă a Purtătorului de cuvânt al Președintelui României, Mădălina Dobrovolschi

Purtătorul de cuvânt al Președintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a susținut vineri, 13 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

'Bună ziua! Mulțumesc pentru că sunteți aici, la această declarație de presă! Motivul acestei declarații de presă este dorința noastră de a vă prezenta agenda Președintelui României pentru perioada imediat următoare.

Vineri, 13 Ianuarie, 2017 - 10:52

Începând cu luna decembrie, măsurile de stimulare a ocupării sunt mult mai atractive pentru cele două categorii de beneficiari ai serviciilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatori. Prin modificările aduse Legii nr.

Vineri, 13 Ianuarie, 2017 - 10:18

În luna noiembrie 2016, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 3005 lei, cu 3,0% mai mare decât în luna octombrie 2016, informează Institutul Național de Statistică. 

Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2172 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 64 lei    (+3,0%).

Vineri, 13 Ianuarie, 2017 - 09:20

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2015, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,3%, pe seria brută şi cu 4,5%, pe seria ajustată sezonier, informează Institutul Național de Statistică. 
În perioada 1.I-30.IX 2016, Produsul intern brut a crescut cu 4,8%, comparativ cu perioada 1.I-30.IX 2015, atât pe seria brută cât şi  pe seria ajustată sezonier;

Vineri, 13 Ianuarie, 2017 - 00:00

[Cot(roceni), S(orin) G(rindeanu), Vic(toria)]

Joi, 12 Ianuarie, 2017 - 18:18

Florian Coldea a fost pus la dispoziția directorului SRI, anunță Serviciul prin intermediul unui comunicat de presă.

Comunicatul SRI:

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificări preliminare,  directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale.

Joi, 12 Ianuarie, 2017 - 16:49

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o nouă atenţionare Cod galben de ninsori, precipitaţii mixte, viscol şi polei, valabilă în 33 de judeţe, începând din dimineaţa zilei de vineri. De joi după-amiază va fi în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată, la nivelul întregii ţări.

Pagini

Subscribe to Ştirile zilei