Vineri, 21 Iulie, 2017 - 17:02

  Agenția Naționalã de Administrare are, începând de joi, 4 noi vicepreședinți. Numirile survin în urma deciziilor prim-ministrului României, publicate în Monitorul Oficial nr. 579 din 20 iunie a.c..

                        Daniel Mihail Tudor este noul vicepreședinte coordonator al Direcției Generale Antifraudã Fiscalã, cu rang de subsecretar de stat. Domnul Tudor dispune de o vastã experiențã în domeniul financiar-fiscal. Anterior numirii a ocupat funcția de director executiv adjunct inspecție fiscalã la Direcția Generalã Regionalã a Finanțelor Publice București.

Vineri, 21 Iulie, 2017 - 13:44

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1096/VIII/3 din 2 august 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată,

* sub control judiciar, a inculpaților:

KRAUS ANA, la data faptelor șef Serviciu Administrativ în cadrul Consiliului Județean Sibiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

— abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (3 infracțiuni),

— conflict de interese, în formă continuată (3 infracțiuni),

Vineri, 21 Iulie, 2017 - 13:36

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri, 21 iulie a.c., Parlamentului, spre reexaminare, legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, precum și pentru modificarea art. 16 alin. (3) din Legea nr. 8/2016 privind înființarea mecanismelor prevăzute de Convenția privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Vă prezentăm textul integral al cererii:

București, 21 iulie 2017

Domnului Nicolae-Liviu Dragnea

Președintele Camerei Deputaților

Vineri, 21 Iulie, 2017 - 13:29

PACTE DE INTEGRITATE ÎN ACHIZIȚIILE PUBLICE TI-Ro, IPP și SAR cer ANAP să emită normele legale care să permită implicarea societății civile în monitorizarea integrității procedurilor de achiziții publice

Vineri, 21 Iulie, 2017 - 11:00

Referitor la comunicatul Eurostat privind deficitul bugetar în trimestrul I 2017 pentru România facem următoarele precizări: 

Vineri, 21 Iulie, 2017 - 10:30

Un cutremur de 6,7 grade s-a produs vineri, în Marea Egee, în apropiere de coasta de vest a Turciei, informează Reuters. Epicentrul seismului a fost înregistrat aproape de Bodrum şi de insula greacă Kos.

George Kyritsis, primarul oraşului Kos, a anunţat că cel puţin doi oameni au fost ucişi şi alte câteva persoane au fost rănite de cutremur. "Avem doi morţi şi câteva persoane rănite până acum", a declarat primarul oraşului Kos, George Kyritsis.

De asemenea, oficiali din Turcia şi Grecia au anunţat că aproximativ 150 de persoane au fost rănite în urma seismului.

Vineri, 21 Iulie, 2017 - 00:00

[RO]

Joi, 20 Iulie, 2017 - 19:56

Privind cu îngrijorare declarațiile Prim-ministrului Mihai Tudose de la debutul ședinței de guvern de astăzi privind achitarea CAS și CASS de către angajatori la nivelul salariului minim brut pe țară în cazul contractelor de muncă cu timp parțial (care presupun mai puțin de 8 ore de lucru pe zi), reprezentanții societății civile în Consiliul Economic și Social atrag atenția că această măsură ar putea mări costurile angajatorilor pentru zeci de mii de angajați din România, ar putea duce la reducerea veniturilor nete (banii primiți efectiv de angajați) și chiar și la un val de demiteri.

Joi, 20 Iulie, 2017 - 19:14
prin Schema de Granturi Competitive pentru universități din Proiectul privind Învățământul Secundar / ROSE

Opt instituții de învățământ superior din sistemul public derulează, în perioada iulie - septembrie 2017, 20 de programe de vară de tip punte pentru mai mult de 1.000 de elevi, prin Schema de Granturi Competitive pentru universități din cadrul proiectului ROSE.

Joi, 20 Iulie, 2017 - 18:56

Guvernul a stabilit unele măsuri pentru asigurarea plății de către angajator a contribuției pentru pensii și sănătate la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată, pentru toți salariații, inclusiv pentru persoanele care au încheiate contracte de muncă cu timp parțial și pentru cei cu plata în acord.

Excepție fac salariații elevi, studenți, persoane cu dizabilități, pensionari și cei care cumulează venituri de cel puțin nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată. 

Mai exact, salariații aflați în una din următoarele situații:

Joi, 20 Iulie, 2017 - 17:15

Membrii Executivului au luat următoarele decizii în cadrul şedinţei de Guvern:
 

Joi, 20 Iulie, 2017 - 17:09

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a avut în data de 19 iulie 2017 o întâlnire cu reprezentanții mai multor societăți comerciale din Bistrița-Năsăud, Râmnicu Vâlcea, Cluj precum și cu ingineri sau arhitecți, cercetători dar și crescători de ovine, interesați de valorificarea lânii de oaie ca termoizolator în construcții și în industria textilă. 

Joi, 20 Iulie, 2017 - 16:08

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu alte instituții publice, va începe în luna august campania de informare “Informare acasă! Siguranță în lume!“, destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate.

Joi, 20 Iulie, 2017 - 15:46

Executivul a stabilit joi, printr-o hotărâre, ca ziua de luni, 14 august 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătură între zilele de week-end și ziua de 15 august, declarată nelucrătoare.

Ziua liberă va fi recuperată, în regim de program normal, în data de 19 august 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 25 august 2017.

Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activității.

Joi, 20 Iulie, 2017 - 13:06

 Ministerul Apărării Naționale își cere scuze pentru erorile apărute în transmiterea invitațiilor de participare la sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene către Administrația Prezidențială și autoritățile publice centrale.

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a dispus în regim de urgență luarea măsurilor necesare eliminării disfuncționalităților de natură birocratică ce au condus la crearea acestei regretabile situații.

Joi, 20 Iulie, 2017 - 09:45

Premierul Mihai Tudose va avea o convorbire telefonică, joi, de la ora 11.00, cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene. Discuţia este trecută în programul oficial al primului-ministru.

Tudose a mers, în urmă cu o săptămână, la Bruxelles pentru discuţii cu mai mulţi oficiali europeni printre care şi preşedintele CE, cu care s-a întâlnit pe 11 iulie.

Joi, 20 Iulie, 2017 - 00:00

[Program de guvernare]

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 15:28

Magistrații Judecătoriei Medgidia au admis, miercuri, solicitarea lui Mircea Băsescu de liberare condiționată. Decizia nu este definitivă.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 15:26

40% din sortimentele analizate au calitatea a II-a. Consumatorii cumpără brânză telemea de vacă, de calitatea a II-a, la preț de calitate superioară!

Unul din 3 sortimente de brânză telemea conține clorură de calciu!Cea mai largă utilizare, în ultimii și viitorii ani, a clorurii de calciu  vizează prevenirea formării gheții și îndepărtarea acesteia de pe șosele.

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 10:03

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

BOUREANU CRISTIAN ALEXANDRU, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de ultraj, în concurs real, și

DINCĂ LAURA TEODORA, cercetată în stare de libertate, pentru săvârșirea unei infracțiuni de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 00:00

[-O.U.G.!, O.N.G.!]

Marţi, 18 Iulie, 2017 - 16:34

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost eliberat după aproape 3 ani de pușcărie. Voiculescu a fost eliberat direct din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde fusese internat în urmă cu câteva zile pentru ocluzie intestinală.

Tribunalul Bucureşti a admis marţi cererea de eliberare condiţionată depusă de Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani închisoare în dosarul 'ICA'.

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia DNA şi a decis ca Voiculescu să fie pus de îndată în libertate, decizia fiind definitivă.

Marţi, 18 Iulie, 2017 - 15:39

   

DNA a închins dosarul creditelor bancare în care apare şi numele Elenei Udrea, fiind suspectată de complicitate la abuz în serviciu.

În acelaşi dosar au fost cercetaţi mai mulţi oameni de afaceri printre care şi Remus Truica.

Marţi, 18 Iulie, 2017 - 15:29

Șeful ANAF, Bogdan Stan, a fost demis din funcție, marți, de premierul Mihai Tudose. 

În funcția de președinte a fost numită Mirela Călugăreanu, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Bogdan Stan declara, în urmă cu doar o săptămână, la finalul unei întâlniri cu premierul Mihai Tudose, că ”nu i-a cerut nimeni demisia până acum”, în contextul nemulțumirilor legate de încasările făcute la nivelul instituției.

Marţi, 18 Iulie, 2017 - 14:24

După ce a prezentat, la 1 martie, Cartea albă privind viitorul Europei, Comisia publică astăzi Documentul de reflecție privind valorificarea oportunităților oferite de globalizare.

Bazat pe o evaluare justă a avantajelor și a neajunsurilor asociate globalizării, documentul lansează o dezbatere cu privire la modul în care UE și statele membre pot gestiona acest fenomen într-o manieră care să facă posibilă anticiparea evoluțiilor viitoare și să permită îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor europeni.

Marţi, 18 Iulie, 2017 - 13:35

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că le recomandă celor de la PSD să se gândească bine la schimbările legislative pe care doresc să le facă și să evite erorile politice.

Marţi, 18 Iulie, 2017 - 11:14

Rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar 2017 (înainte de contestaţii)
 
Rata notelor peste 7 sau egale cu 7 (înainte de formularea contestațiilor) obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă a concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar este de 45,73% (în creştere cu 1,30%  faţă de anul trecut - 44,43%).

Marţi, 18 Iulie, 2017 - 11:05

Update: Primarul din Miercurea Ciuc i-a făcut cadou şefului statului steagul secuiesc.

„Vă dăruiesc un steag în culoarea cravatei dumneavoastră”, i-a spus preşedintelui primarul Robert Raduly.
Klaus Iohannis i-a răspuns pe măsură: avea pregătit steagul românesc pe care i l-a făcut cadou primarului.
De asemenea, presedintele i-a oferit in schimb primarului maghiar un drapel tricolor.
 

Marţi, 18 Iulie, 2017 - 10:39

O aeronavă Airbus A330, aparținând companiei KLM, care efectua cursa Kuweit City - Amsterdam cu 298 de pasageri la bord a solicitat marți dimineața aterizarea de urgență, din motive tehnice, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, aeronava aterizând în siguranță, iar pasagerii urmează să fie debarcați

Marţi, 18 Iulie, 2017 - 09:55

Dezbaterea privind viitorul Europei, concentrată în jurul Cărții Albe, document lansat în urmă cu doar patru luni de zile, capătă dinamism, iar în final se estimează că vor fi implicate în acest demers peste 30 de milioane de persoane.

Subscribe to Ştirile zilei