Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 16:19

Curtea Constituțională a decis că este constituțională Hotărârea Parlamentului României nr. 73/2017  pentru numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune.

”În ziua de 22 noiembrie 2017, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.l) din Constituție şi al art.27 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcționarea Curții Constituţionale, a luat în dezbatere următoarele sesizări de neconstituționalitate:

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 15:27

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi va fi eliberată condiționat. 

Judecătorii Tribunalului Cluj au respins contestația procurorilor DNA. În aproximativ o oră-două, fostul ministru al Tineretului şi Sportului va putea să plece acasă. Cei de la Tribunal trebuie să trimită decizia celor de la Penitenciarul Gherla, iar apoi cei de acolo urmează să îi înștiințeze pe cei de la Secția exterioară de femei a penitenciarului. 

După aceea, Monica Iacob Ridzi poate să plece acasă.

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 13:36
(Legea 263/2010)

Interpelare adresată ministrului Muncii și Justiției Sociale 

ÎNTREBARE Adresată: doamnei Lia - Olguța VASILESCU, Ministrul Muncii și Justiției Sociale

De către: Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL Alba

Obiectul întrebării: precizări referitoare la pierderile pe care le vor suferi pensionarii anul viitor ca urmare a neactualizării punctului de pensie de la 1 ianuarie 2018

Stimată doamnă ministru,

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 13:27

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, miercuri, referitor la preţul ouălor, că acesta "s-a potolit".

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 13:27

Prezentăm o scrisoare deschisă care reunește poziția comună a peste 60 de organizații neguvernamentale, printre care Organizatia Salvati Copiii, Funky Citizens, APADOR – CH, Let's Do It, Romania!, MagiCAMP, Fundatia pentru SMURD, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Federatia Fundatiilor Comunitare, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare, Federația prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilități.

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 13:18
pentru modificarea legislației fiscale şi retragerea legilor Justiției

39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical (alcătuit din 34 de federații profesionale) și Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federații profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 13:10

Primarul General, Gabriela Firea: Propun astazi CGMB un proiect care va contribui semnificativ la schimbarea imaginii Capitalei, prin refacerea fatadelor 

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 13:05

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, care prevede o serie de modificări legislative privind creșterea valabilității pașaportului simplu electronic și clarificarea situațiilor în care poate fi solicitat un pașaport simplu temporar.

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 12:39

Primarul General, Gabriela Firea, a facut miercuri, in deschiderea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, declaratii referitoare la pregatirile pentru sezonul rece.

Primarul Capitalei a aratat ca au fost demarate deja procedurile pentru achizitionarea mai multor utilaje pentru topit zapada, fiind actualizate, totodata, planurile de interventie pentru acest sezon: 

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 10:12

Update: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins miercuri solicitarea judecătoarei Gabriela Baltag de suplimentare a ordinii de zi pentru discutarea unei eventuale sesizări a Inspecției Judiciare, care să verifice dacă prezența procurorului-șef al DNA și a altor magistrați la dezbaterile organizate de Grupul pentru Dialog Social, în care s-au discutat aspecte "cu caracter politic", respectă obligațiile statutului.

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 00:00

[-Am informaţii că încă de la căsătorie soacră-mea şi nevastă-mea au costituit un grup infracţional cu scopul de a-mi frauda leafa!]

Marţi, 21 Noiembrie, 2017 - 17:44

Comunicatul oficial DNA:

Marţi, 21 Noiembrie, 2017 - 15:24
Decizia nu este definitivă

Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare a lui Victor Becali, condamnat în 2014 la patru ani şi opt luni de închisoare în dosarul Transferurilor. Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată.

Mai multe solicitări de eliberare condiţionată formulate de Victor Becali au fost respinse, ultima solicitare fiind respinsă pe 7 noiembrie, moment în care magistraţii au stabilit că acesta poate cere din nou să fie pus în libertate după data de 16 noiembrie.

Singura persoană condamnată în această cauză care încă mai este încarcerată este Cristian Borcea.

Marţi, 21 Noiembrie, 2017 - 14:52

Președintele PSD, Liviu Dragnea,  a lansat un nou atac la adresa DNA, care "nu este cea mai importantă instituție"

„Să vorbim despre legi. Dar nu DNA este cea mai importantă instituție, ci asta. S-a aprobat legea prin care s-a dispus achiziționarea celor șapte sisteme de rachete Patriot, care mută România într-un alt nivel de dotare militară”, a declarat Dragnea. 

Marţi, 21 Noiembrie, 2017 - 13:14

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți cu 279 de voturi "pentru", unul "împotrivă" și o abținere proiectul de lege pentru privind achiziționarea rachetelor Patriot.

Proiectul a avut și un amendament tehnic.

Marţi, 21 Noiembrie, 2017 - 12:21

În 11 luni, prin 10 acte normative, au fost modificate/completate 261 de articole din Codul fiscal:

Marţi, 21 Noiembrie, 2017 - 11:23

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ar fi pus sechestru pe averea persoanelor urmărite penal din dosarul „Tel Drum”, între persoanele vizate de măsura anchetatorilor fiind şi Liviu Dragnea, conform unor surse.

Procurorii intenționează să recupereze prejudiciul din acest dosar, care este estimat la 20 de milioane de euro şi 30 de milioane de lei.

Marţi, 21 Noiembrie, 2017 - 10:48

Peste 70% dintre afecțiunile cronice pentru care pacienții români se prezintă la spital pot fi soluționate prin sfaturi medicale online, susțin specialiștii Doclandia.ro, prima soluție dezvoltată exclusiv online care oferă informații competente de la distanță persoanelor care caută o opinie avizată pentru cel mai des întâlnite probleme de sanatate.

Marţi, 21 Noiembrie, 2017 - 00:00

[MCV, România, UE, -Am constatat unele progrese. Dar mai ai probleme de rezolvat!]

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 19:46

#BritainInRomania: Concurs pe Instagram Ambasada britanică a lansat o competiție foto pe Instagram săptămâna trecută, în cadrul căreia îi invită pe cei interesați să posteze o fotografie originală relevantă pentru tema 'Britain in Romania'.

Regulile concursurile sunt următoarele:

Pentru a intra în concurs, fotografia (originală) trebuie să includă hash tag-ul #BritainInRomania. De asemenea, trebuie etichetat contul de Instagram al ambasadorului '@pbrummell'.

Fotografiile trebuie postate până cel mai târziu luni, 4 decembrie, ora 9.00.

Premii

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 19:35

Programul MIDPOINT INTENSIVE a lansat apelul pentru înscrieri pentru cea de-a șasea ediție adresată scenariștilor, regizorilor și producătorilor cu proiecte de scurt-metraj în dezvoltare. Patru scenarii de scurtmetraj vor fi selectate, pentru a fi rescrise în cadrul a trei zile de workshop creativ sub îndrumarea trainerului internațional Csaba Bollok.

Programul este organizat în colaborare de către MIDPOINT Central European Script Center (FAMU) și CineMAiubit ISFF (UNATC).

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 18:29

Oraşele Milano, Amsterdam şi Copenhaga au trecut în turul al doilea de vot al Consiliului UE privind stabilirea sediului Agenţiei Europene a Medicamentului, iar Bucureştiul nu a reușit să treacă de primul tur. Amsterdam a câştigat competiţia

Nouăsprezece oraşe europene, inclusiv Bucureştiul, au candidat pentru a găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM), instituţie care se află în Marea Britanie.

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 17:55

Prim-ministrul Mihai Tudose a avut luni, la Palatul Victoria, o nouă rundă de discuții cu reprezentanții medicilor de familie, în continuarea consultărilor începute săptămâna trecută. 

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 16:00

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a reiterat că instituția pe care o conduce va acorda finanţare de un miliard de euro pentru zona montană.

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 15:17
La Edelweiss „Magic of the Musicals Dinner”

Zeci de invitați au fost prezenți la Edelweiss „Magic of the Musicals Dinner”, eveniment de tradiţie organizat de HOSPICE Casa Speranței, în beneficiul copiilor și adulților care suferă de boli incurabile, aflați în îngrijirea fundației care sărbătorește în acest an 25 de ani de la înființare.

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 15:00

Microsoft România, în parteneriat cu Fundația EOS și Certipro Education, anunță debutul proiectului Informatic@365, un proiect care propune o soluție de educație și instruire în domeniul IT adresată elevilor de liceu, prin care să conecteze școala, cadrele didactice și elevii la competențele necesare industriei IT.  

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 14:50

O unitate de cercetare a cutremurelor de suprafaţă din România a fost inaugurată, luni, în judeţul Galaţi. Staţiile au fost montate în zona localităţii Izvoarele și au costat aproximativ 400.000 de euro.

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 12:05

Premierul Mihai Tudose discută luni cu reprezentaţii medicilor de familie, nemulțumiți de venituri, condițiile de muncă și de birocratizarea sistemului. La întâlnirea de la Palatul Victoria participă şi vicepremierul Marcel Ciolacu.

Premierul a discutat şi miercurea trecută, la Guvern, cu o delegație a medicilor de familie care au protestat în Piața Victoriei. În urma întâlnirii, Mihai Tudose a declarat ca "din pacate" acestia au dreptate, iar sistemul, care este foarte greoi si foarte birocratizat, i-a transformat in contabili.

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 11:19
Reprezentând o creștere de 10% comparativ cu nivelul de anul trecut

București, 20 noiembrie 2017UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD (URBB) a stabilt un nou record al activității de producție la nivel național în 2017, depășind pragul de 2 milioane hectolitri produși în perioada ianuarie - noiembrie, reprezentând o creștere de 10% comparativ cu nivelul de anul trecut. În același timp, cifra de afaceri consolidată a grupului URBB s-a ridicat la 650 milioane RON (brut), cu 12% mai mult față de rezultatul înregistrat în perioada similară din 2016.

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 10:16
Daea aşteaptă o explicaţie de la Consiliul Concurenţei

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că deși prețurile la producător sunt aceleași, cele de raft au crescut nejustificat. Ca să înţeleagă de ce s-au scumpit ouăle, carnea şi alte alimente, ministrul Daea aşteaptă o explicaţie de la Consiliul Concurenţei.

"Am mers cu colegii de la ministerul Agriculturii în multe piețe din București și mai ales în supermarketuri. Am văzut prețuri care ne-au surprins”, a spus Petre Daea, duminică seară, la Antena 3.

Subscribe to Ştirile zilei