Vineri, 31 Martie, 2017 - 00:00

[Ord 13]
 

Joi, 30 Martie, 2017 - 19:56
Câștigurile economice înregistrate de către România nu au fost distribuite echitabil, ci au ajuns în mod disproporționat către cei mai bogați 1% dintre români

Lansare infografic Monitorul Social www.monitorsocial.ro un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, lansează un nou infografic despre veniturile materiale ale celor mai săraci 10% dintre cetățenii României, în comparație cu alte state europene, după intrarea în Uniunea Europeană.

Joi, 30 Martie, 2017 - 19:53

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a lansat în dezbatere publică proiectul Legii Prevenției, care se bazează pe doi piloni, și anume: necesitatea unei bune informări a agenților economici și crearea cadrului optim de informare a acestora prin mai multe instrumente și identificarea zonei de rezonabilitate în actul de control.

Joi, 30 Martie, 2017 - 19:45

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții

ZAAROUR INGRID, la date faptei președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.) și președinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor

POPA-MOCANU INGRID — LUCIANA, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor

BACIU REMUS VIRGIL, la data faptei vicepreședinte A.N.R.P. și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor

Joi, 30 Martie, 2017 - 18:47

Membrii Executivului au luat următoarele decizii în cadrul ședinței de Guvern:

 

Modificări privind calcularea veniturilor suplimentare obținute ca urmare a dereglementării prețurilor din sectorul gazelor naturale

Joi, 30 Martie, 2017 - 18:45

Primarul General, Gabriela Firea, si Ministrul Energiei, Toma Petcu, au convenit astazi, in urma discutiilor purtate la sediul Municipalitatii, semnarea unui protocol de colaborare intre RADET si ELCEN, document care urmareste asigurarea bunei functionari a sistemului de termoficare pana la definitivarea fuziunii dintre ELCEN si RADET.

Joi, 30 Martie, 2017 - 15:14

Ministerul Transporturilor și Metrorex anunță că vineri, 31 martie 2017, se vor deschide cele două stații de metrou Laminorului și Străulești, aflate pe tronsonul Parc Bazilescu — Lac Străulești, Magistrala 4, în zona de nord-vest a Capitalei.

Mass-Media este invitată la acest eveniment începând cu ora 11:45. Întâlnirea va avea loc la stația de metrou Laminorului, aflată la intersecția străzilor Laminorului și Bucureștii Noi.

Joi, 30 Martie, 2017 - 15:03

'Peste 20.000 de proiecte au depus autoritățile publice locale la Ministerul Dezvoltării pe PNDL 2. Valoarea însumată a cererilor de finanțare depășește, în acest moment, suma de 80 de miliarde de lei. În scurt timp începem evaluările dosarelor depuse, etapă necesară pentru că s-a depășit bugetul alocat programului pentru anul în curs. Vom asigura finanțare cu prioritate pentru localitățile care nu au fost eligibile în niciun program cu finanțare europeană.

Joi, 30 Martie, 2017 - 14:08

Românii care deţin o viză validă pentru SUA sau au primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani vor putea călători fără vize de la 1 mai, iar de la 1 decembrie toţi cetăţenii români vor putea merge în Canada fără viză. Anunțul a fost făcut, joi, de  ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, în cadrul unei conferinţe pe tema proiectelor urbane de tip Smart City.

Joi, 30 Martie, 2017 - 12:52

Percheziții de amploare au loc, joi, la Spitalul Alexandru Obregia din București, de unde procurorii DNA  ridică probe.

Procurorii ridică probe de la fostul Spital 9 din Capitală și au deschis o anchetă după dezvăluirile din Gazeta Sporturilor.

"Cei de la DNA sunt aici. Au venit în jurul orei 11:30. Până acum au cerut deja mai multe documente și registre", spun sursele din Spitalul Obregia, pentru GSP.

Joi, 30 Martie, 2017 - 11:28

Președintele Klaus Iohannis participă, joi, la summitul Partidului Popular European (PPE), care se va desfăşura în La Valetta (Malta), potrivit Administraţiei Prezidenţiale. 

Principalele discuţii vizează situaţia din Balcanii de Vest şi Brexit-ul.

Joi, 30 Martie, 2017 - 10:44

Mai mulţi angajaţi ai unei firme din localitatea argeşeană Bascov au fost loviţi, joi, de un autoturism care a pătruns într-un spaţiu din curtea fabricii.

Șoferul a ieșit dintr-o parcare, a accelerat foarte tare și a intrat în plin. O femeie a murit pe loc, iar alte cinci persoane au fost rănite. Bărbatul care a intrat cu mașina în oameni are 22 de ani și este coleg cu cei răniți, scrie Antena 3.

Joi, 30 Martie, 2017 - 08:40

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a luat act, miercuri, de decizia ministrului Justiției, în urma evaluării activității procurorului general al României, domnul Augustin Lazăr, și a procurorului-șef al DNA, doamna Laura Codruța Kovesi, în contextul Deciziei Curții Constituționale din data de 27 februarie 2017.

Joi, 30 Martie, 2017 - 00:00

[-Ăsta s-a autosuspendat ca să nu-l dăm noi afară!]

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 18:06

UPDATE: Nu e oportună revocarea lui Koveși și Lazăr

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 17:08

UPDATE: Prințul Charles a fost primit, miercuri, la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

''Bună ziua, Excelență! Bine ați revenit în România!'', i-a transmis șeful statului Prințului de Wales.

Prinţul Charles a ajuns, miercuri, în România, unde îşi începe vizita oficială de trei zile.  Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, moștenitorul Coroanei Regale Britanice a fost întâmpinat de George Ciamba, secretar de stat in MAE, pe Aeroportul Internațional 'Henri Coanda', la începutul vizitei oficiale în România.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 16:09

Guvernul României a luat act de decizia Guvernului britanic de a activa în mod oficial articolul 50 al Tratatului de la Lisabona prin care se declanșează procesul de ieșire din Uniunea Europeană. “Regret faptul că Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord nu va mai fi partenerul nostru în interiorul structurilor şi instituțiilor comunitare. Sperăm că negocierile se vor purta într-un spirit constructiv, privilegiind interesele pe termen lung ale ambelor părți, întrucât necesitatea unor legături cât mai strânse între Uniunea Europeană și Regatul Unit nu poate fi pusă la îndoială.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 15:02
după 44 de ani de parteneriat

UPDATE: Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a confirmat miercuri, într-o declaraţie de presă, primirea scrisorii de notificare privind declanşarea Brexit-ului.

Aceata a promis că, în negocierile viitoare cu Londra, Uniunea Europeană 'va acţiona la unison şi îşi va apăra interesele'.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 14:16

„Am apreciat contribuțiile serviciului în fundamentarea deciziilor strategice, lupta împotriva criminalității organizate și în prevenirea amenințării de natură teroristă. România și românii au rămas într-o zonă de siguranță. (...) Aștept în continuare cel puțin același nivel de contribuție. Am cerut SRI echilibru și echidistanță necondiționată”, a spus Iohannis.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 14:12
După 200 de ani de la descrierea sa, boala Parkinson nu este încă vindecabilă

Provocările continuă la cea de a șasea ediție a 'Movement Disorders Teacing Course'! Una dintre cele mai reprezentative afecțiuni neurologice degenerative înregistrate la nivel mondial, a doua ca frecvență după maladia Alzeimer, boala Parkinson afectează astăzi aproximativ 6,3 milioane de persoane în întreaga lume, 1,5 milioane fiind europeni, dintre care aproximativ 73.000 sunt din România.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 13:11

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian-Marius Dobre, a declarat miercuri că execuția bugetară din luna februarie arată că programul de guvernare este viabil și începe să producă efectele pozitive în economie.

'Datele economice înregistrate în luna februarie contrazic toate mesajele alarmiste ale celor care criticau creșterile de venituri și reducerile de taxe. Iată că economia nu funcționează după mentalitatea unui contabil, cum sugerau criticii programului PSD.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 12:21

La 1 martie 2017, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat o Carte albă privind principalele provocări și oportunități ale Europei din următorul deceniu.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 10:59

Update: Grindeanu: Guvernul este interesat de dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului strategic dintre România și SUA

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 10:37

Statisticile privind siguranța rutieră din România pentru 2016, publicate marți, 28 martie, de Comisia Europeană, arată o creștere ușoară a numărului de accidente față de anul 2015. Astfel, numărul de persoane care și-au pierdut viața în urma unui accident, raportat la un milion de locuitori, a crescut cu 1% în anul precedent. Cu toate acestea, România a înregistrat o scădere de 19% a acestor decese în comparație cu anul 2010.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 00:00

[-Am prins-o cu un abuz în serviciu!]

Marţi, 28 Martie, 2017 - 17:04

Condamnări în dosarul „Gala Bute”
Udrea: 6 ani cu executare
Rudel Obreja: 5 ani de închisoare
Ana Maria Topoliceanu: 3 ani de închisoare cu suspendare cu un termen de supraveghere de cinci ani.

 

Marţi, 28 Martie, 2017 - 15:42

Dosarul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu a fost trimis la Curtea Constituțională a României.

CCR a fost sesizată la cererea fostei soții a lui Liviu Dragnea.

Marţi, 28 Martie, 2017 - 13:03

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului MITREA MARIAN, la data faptei director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, informeaza DNA.
Prezentăm comunicatul de presă al DNA pe acest subiect:
"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Marţi, 28 Martie, 2017 - 10:07

Vineri, 24 martie 2017, în cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brașov a fost inaugurat Centrul de excelență în chirurgie robotică, prima serie de intervenții efectuate, în premieră pentru sistemul medical privat din România, fiind în domeniul urologiei.

Astăzi a fost realizată prima intervenție de prostatectomie radicală robotică, pentru un pacient de 60 de ani, diagnosticat cu cancer prostatic. Operația a decurs liniar, fără nicio problemă, cu sângerare minimă pentru pacient. A declarat Dr. Nicolae Crișan, medic primar urolog.

Marţi, 28 Martie, 2017 - 10:00

În contexul demarării sesiunilor de primire a proiectelor de investiții în anul 2017, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) face câteva precizări de ordin tehnic privind depunerea on-line a cererilor de finanțare, atât pentru întreg teritoriul, cât și pentru arealul ITI — Delta Dunării.

Pagini

Subscribe to Ştirile zilei