Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 13:40

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România informează că, dacă aveţi o persoană internată în 12 spitale din Bucureşti, puteţi dona sânge, iar acel sânge ajunge în mod specific la acel pacient (pacientul nu primeşte acelaşi sânge procesarea sângelui recoltat durează până la 24- 48 h dacă este valid, primeşte sânge similar). În Bucureşti există un sistem informatic care permite donarea pentru o anumită persoană.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 12:40

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat marti, 25 februarie, in comuna ilfoveana Gruiu, cea de a 67-a actiune din cadrul Campaniei de "Preventie si educatie pentru sanatate". 300 de elevi de la scoala din localitate, impartiti pe grupe de varsta, au primit informatii de la specialisti despre igiena generala, cum sa isi ingrijeasca dantura si cum sa gestioneze situatiile create de fenomenul de bullying. De asemenea, elevii au primit si diferite daruri.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 12:33

Universitatea Politehnica din Timişoara, prin Centrul de ID/IFR şi e-Learning şi Centrul Multimedia cu sprijinul asociaţiilor EDEN şi IEEE organizează workshopul Competenţele digitale şi Educaţia deschisă, adresat atât cadrelor didactice din universităţi şi licee, cât şi studenţilor, dar şi trainerilor în IT, sau departamentelor de resurse umane. Evenimentul va avea loc vineri, 6 martie 2020, începând cu ora 12,00, în Amfiteatrul K1 al Centrului de Conferinţe al UPT, Bd. Vasile Pârvan Nr. 2B, Timişoara.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 10:38

Până în acest moment nu există nici un cetăţean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID - 19.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul Coronavirus, autorităţile naţionale cu responsabilităţi în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situaţia la nivel naţional şi internaţional.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 09:40

În contextul măsurilor adoptate în vederea gestionării şi prevenirii, la nivel naţional, a cazurilor de infecţie cu COVID-19 şi în vederea asigurării unei comunicări corecte şi transparente a populaţiei şi a mass-media, cu împuternicirea Guvernului României a fost constituit un grup de comunicare integrată care funcţionează în cadrul DSU şi reuneşte reprezentanţi ai MAI, DSU, MS, MAE precum şi alte autorităţi naţionale competente.

Astfel, toate comunicările publice pe această temă vor fi asigurate prin intermediul acestei structuri.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 19:12
Riscăm să intrăm într-un blocaj! (până acum ce a fost?) datorat, evident, PSD

Cu poza sa marțială de președinte reales, Klaus Iohannis a făcut o scurtă declarație prin care a informat națiunea că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat. Cele 15 zile în care ar fi trebuit să fie investit un nou guvern au trecut fără a se ajunge la rezultatul dorit(?). Riscăm să intrăm într-un blocaj, mai informează președintele care crede că până acum am evoluat într-o deplină normalitate, iar acest lucru se datorează, evident, PSD-ului.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 18:58

Programul Bursele JTI pentru Jurnaliști – ediția 2019-2020 a desemnat 10 câștigători care vor participa la stagiul de pregătire în cadrul unor instituții și organizații europene. Cei 10 ziariști vor efectua o vizită de lucru de o săptămână la instituțiile europene din Bruxelles, la sediul NATO, precum și la alte autorități, organizații sau companii relevante.

 

          Iată numele câștigătorilor:

 

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 15:49
Banii aceștia îi vor ajunge doar șase luni, dar trebuie să dea afară 300 angajați

În ultimii 2 ani compania TAROM a avut pierderi de aproape 100 de milioane de dolari, iar în lună martie ar putea să intre în incapacitate de plată. Ca să scoată Tarom din moarte clinică, Guvernul intenţionează să-i ofere un ajutor de stat. Mai întâi însă, trebuie să primească acceptul Comisiei Europeane.

În 2018 a compania avut pierderi de 45 de milioane de dolari, iar anul trecut de 48 de milioane de dolari.

Dacă nu primeşte banii până în martie, operatorul nu va avea fonduri să-şi plătească furnizorii. Până la insolvență ar mai fi un singur pas.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 13:47

Constatăm cu regret că încă mai există voci importante care susţin că economia funcţionează sănătos cand există taxare excesivă, care de fapt acoperă lipsa de preocupare pentru o administrare corecta a bugetului (de medicamente).

Punctual, taxa clawback acoperă deficitul de finanţare pentru medicamentele compensate, adica 2,27 de miliarde de RON plătiţi de către industria farmaceutică. Nevoia milioanelor de români de a fi trataţi cu medicamente este acoperită doar parţial de către Guvern, acesta lasând povara pe umerii producătorilor de medicamente.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 12:29

Update: Alocuţiunea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, susţinută în cadrul evenimentului de prezentare a raportului privind activitatea desfăşurată de Ministerul Apărării Naţionale în anul 2019 şi a principalelor obiective pentru anul 2020

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 25 februarie a.c., la sediul Ministerului Apărării Naţionale, o alocuţiune în cadrul evenimentului de prezentare a raportului privind activitatea desfăşurată de Ministerul Apărării Naţionale în anul 2019 şi a principalelor obiective pentru anul 2020.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 10:29

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că va renunţa la vinieta Oxigen şi că în luna martie va supune dezbaterii Consiliului General al Capitalei un proiect de hotărâre care prevede anularea acestei taxe.

Firea a spus că în cele cinci zile de consultare, pe parcursul cărora i-a invitat pe bucureşteni să se pronunţe în ceea ce priveşte vinieta Oxigen, postarea sa a avut 2,5 milioane vizualizări, 60 - 70% din regiunea Bucureşti-Ilfov. Din cele peste 60.000 de comentarii, 90% s-au pronunţat în defavoarea vinietei.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 08:59
Lipsa de loialitate parlamentară se sancționează

Europarlamentarul Traian Băsescu susţine că a doua nominalizare a lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier, însoţită de anunţul că nu se doreşte învestirea acestuia, a fost o "eroare declarativă, politică" care este suficientă pentru ca judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) să invoce principiul loialităţii constituţionale.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 19:50
Șansele anticipatelor tocmai au scăzut sub 50%!

 Klaus Iohannis a facut, luni seara, declaratii de presa, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca a incalcat legea fundamentala cand l-a desemnat tot pe Ludovic Orban premier, desi acesta fusese demis prin motiune de cenzura si nu are in spate o majoritate parlamentara.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 19:40
De data asta ca să-l voteze!

Curtea Constitutionala si Parlamentul trebuiau sa decida, luni, daca Guvernul Orban II va fi investit cu puteri depline sau, dimpotriva, presedintele este obligat sa desemneze un nou candidat la functia de premier.

Curtea Constitutionala a decis însă ca desemnarea lui Ludovic Orban ca premier dupa demiterea guvernului sau prin motiune de cenzura a fost neconstitutionala si i-a cerut presedintelui sa desemneze iar un candidat de prim-ministru, care sa aiba o majoritate parlamentara in spate.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 19:34
Sesizarea PSD a fost validată cu 7 - 2.

Desemnarea candidatului la functia de prim-ministru trebuie sa aiba ca scop asigurarea coagularii unei majoritati parlamentare in vederea formarii unui nou guvern".!

Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi de 7 la 2, ca exista conflict intre presedintele Klaus Iohannis si Parlament, ca urmare a desemnarii lui Ludovic Orban ca premier, dupa ce acesta de abia fusese demis prin motiune de cenzura.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 17:26

În noaptea de 25 spre 26 februarie a anului 1992 în oraşul Hodjalî din regiunea Nagorno-Karabah din Azerbaidjan s-a petrecut una dintre cele mai monstruoase tragedii ale secolului XX. Forţele armate ale Armeniei au şters acest oraş de pe faţa pământului cu ajutorul vehiculelor blindate şi al efectivelor militare cantonate în oraşul Hankendi, al regimentului motorizat de infanterie nr. 366, comiţând genocidul împotriva azerilor etnici.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:07

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti împreună cu alte 23 de universităţi europene şi instituţii de cercetare din 16 state UE propun o viziune ambiţioasă în cadrul Acordului European "Green Deal" - acord propus de Comisia Europeană în Decembrie 2019.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 10:49
Studiu Școala de Bani cu ocazia Dragobetelui

Cercetarea realizată de Banca Comercială Română, prin Școala de Bani, arată că românii preferă să își țină banii la comun (67%), să administreze împreună bugetul familiei (77%), însă cu toate acestea doar 41% dintre aceștia au conturi de economii comune.

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 08:57

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben, valabilă duminică, între orele 6.00 şi 18.00, când în zona de munte vor fi intensificări ale vântului.

"În intervalul menţionat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1.500 m rafalele vor atinge 80...90 kilometri pe oră. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaţilor Orientali va ninge viscolit".

Totodată, intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-55 kilometri pe oră, vor fi şi în nord-vestul ţării.

Atenţionarea vizează 27 de judeţe.

Sâmbătă, 22 Februarie, 2020 - 23:50
Cele două puncte finale au valorat jumătate din premiul de 700.000 dolari!

Simona Halep a castigat  cu emoții, sambata seara, pentru a doua oara in cariera (prima oara in 2015) turneul de la Dubai și cecul aferent de 700.000 dolari.

Tenismena noastra, cap de serie numarul 1  s-a impus in trei seturi, scor 3-6, 6-3, 7-6 (5), după doua ore si 28 de minute

Sâmbătă, 22 Februarie, 2020 - 11:10
dacă o învinge în finala de azi pe Rybakina

Simona Halep va disputa, sambata, finala turneului de la Dubai în compania Elenei Rybakina din Kazahstan.

Castigatoarea turneului din Emiratele Arabe Unite va pleca acasa cu un cec in valoare de 696.860 de dolari.

Halep este deja în posesia unui premiu de 372.200 de dolari, pe care în cazul victoriei îl va dubla.

Premiile turneului din Dubai sunt de 2.6 milioane de dolari.

Finala de la Dubai e programata pentru sambata, de la ora 17:00 

Sâmbătă, 22 Februarie, 2020 - 11:03

Cei sase romani de pe nava Diamond Princess (doi turiști și patru membri ai echipajului) care au cerut sa fie repatriati au ajuns in tara, sambata dimineata, si vor intra in carantina pentru o perioada de 14 zile. Testele facute inainte de imbarcarea in avion la Tokyo au fost negative.

Aeronava MApN a aterizat, in jurul orei 7.20, la Baza Aeriana 90, unde asteptau mai multe echipaje SMURD.

Sâmbătă, 22 Februarie, 2020 - 10:45
Corespondență specială din Bruxelles de la Carmen DINU

Reuniti la Bruxelles pentru o reuniune extraordinara, liderii Uniunii Europene nu au reusit, la capatul unor discutii aprinse si dificile, sa ajunga la o intelegere pe tema viitorului buget al UE, respectiv cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027.

Summit-ul s-a incheiat abrupt vineri seara, pentru ca exista diviziuni foarte mari intre liderii statelor net contributoare si cele care au dorit mentinerea nivelului cheltuielilor.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 19:46

Un raport al Oxford Economics arată care au fost beneficiile aduse de Huawei în România în cei 17 ani de existenţă a companiei pe piaţa locală. Printre acestea, se remarcă o contribuţie la PiB-ul României de 219 milioane de euro numai în 2018. Oxford Economics a publicat ieri primul raport complet cu privire la impactul economic al Huawei în România. Această apariţie este una specială, având în vedere că România este a treia ţară care se bucură de un raport dedicat cu privire la investiţiile directe şi indirecte realizate de Huawei în plan local, după Marea Britanie şi Japonia.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 13:09

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat în Sala Miron Vlasto a Palatului CCIB Business Center un Forum de afaceri româno-turc în domeniul maşinilor şi echipamentelor agricole. Evenimentul a fost ocazionat de vizita în România, în perioada 20-22 februarie, a unei misiuni economice organizate de Agenţia de Dezvoltare Trakya (ADT).

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 13:00

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus, vineri, că instituţia pe care o conduce va continua dezvoltarea conceptului de intervenţie cu motociclete, pentru ca timpul de intervenţie e mult mai scurt.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 12:48

Update: Declaraţii de presă susţinute de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 21 februarie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), declaraţii de presă înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiilor de presă:

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 12:42

În perioada premergătoare conferinței COP15 pe tema climatului la Kunming (China, octombrie 2020) și a Congresului mondial al naturii la Marsilia (iunie 2020), Ambasada Franței și Institutul francez din România doresc să aducă în centrul atenției preocupările legate de protecția biodiversității. În acest context, cele două instituții propun o cofinanțare de până la 5.000 de euro pentru organizațiile neguvernamentale care susțin proiecte legate de protecția şi refacerea biodiversității forestiere.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 11:21

Pentru a oferi protecţie copiilor, autorii independenţi din cadrul Comisiei îndeamnă la o nouă mişcare globală cu şi pentru copii

Nicio ţară nu protejează în mod adecvat sănătatea, mediul şi viitorul copiilor, conform unui raport de referinţă publicat de către o comisie formată din peste 40 de experţi în sănătatea copilului şi a adolescentului din întreaga lume. Comisia a fost convocată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), UNICEF şi The Lancet.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 10:31
La ce fel de „steluțe” face aluzie useristul?

Dan Barna vorbește de funie în casa spânzuratului:

Subscribe to Ştirile zilei