Publicat: 29 Decembrie, 2016 - 17:18

În Belgia sunt două alerte cu bombă. Una dintre ele a fost declanşată la o gară din Liege unde pasagerii şi personalul au fost evacuaţi. Cealaltă situaţie periculoasă este la Charleroi, la Palatul de Justiţie din oraş.

În aceste moment, poliția belgiană și geniștii se află la gară unde martorii au spus că au văzut un pachet suspect. A fost declanșat protocolul pentru această situație și toată gara a fost evacuată. A fost instituit un perimetru de siguranță și clădirea este controlată acum.  

De asemenea, mai are loc o operațiune în curs în Charleroi, unde a fost văzut un pachet suspect în Palatul de Justiție din oraș. Clădirea a fost evacuată și locuitorii din apropiere au fost rugați să nu iasă din casă. Și aici a fost declanșat protocolul specific pentru aceste situații. 

Mai mult, ceva mai devreme a fost o alertă cu bombă și la gara Charleroi-Sud. Geniștii au transmis că au mers la fața locului de unde au ridicat un pachet suspect. Nu se știe deocamdată dacă a fost vorba de un dispozitiv periculos sau o alarmă falsă.