Publicat: 6 Mai, 2016 - 18:17
Share

Pianista Alexandra Dariescu a primit distincția “Artist de Onoare” din partea Conservatorului Regal al Marii Britanii, devenind astfel și prima pianistă căreia îi este acordată această distincție. 
“Este o onoare pentru mine să primesc aceasta distinctie și mă bucur că voi avea șansa de a mă implica în promovarea și susținerea inițiativelor strategice ale Conservatorului Regal, că voi putea lucra împreună cu profesorii și studenții în cadrul evenimentelor importante, cât și în cele destinate promovării instituției în străinătate. Am preluat această distincție cu bucurie și totodată cu responsabilitate.”
Tot în această perioadă, pianista a susținut în premieră pentru țările nordice concertul compozitorului Alberto Ginastera, acompaniată de orchestra Stavanger Symphony, împreună cu dirijorul John Storgards. Premiera a avut loc cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea marelui compozitor argentinian. 
De asemenea, începând cu data de 7 mai, Alexandra Dariescu va susține un turneu împreună cu Filarmonica Regală din Londra și dirijorii Fabien Gabel și Ben Gernon, turneu ce va culmina cu un concert extraordinar la Cadogan Hall, reședința Orchestrei Regale a Marii Britanii. În cadrul acestui turneu, pianista va interpreta  “Rapsodia pe o Temă de Paganini” de Serghei Rachmaninov și “Concertul pentru pian și orchestră” de Edvard Grieg.
Nu în ultimul rând, astăzi, începând cu ora 18:30 (ora României) Alexandra Dariescu va interpreta live lucrări de pian solo aparținând compozitorilor Gabriel Faure și Alberto Ginastera, în cadrul unui interviu cu Sean Rafferty, la BBC Radio 3. Interviul va putea fi urmărit în direct, pe web site-ul BBC Radio 3.