Publicat: 19 Iulie, 2017 - 17:08

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de joi proiectul de hotarare privind acordarea titlului de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti lui Alexandru Ioan Arsinel.

Proiectul a fost aprobat cu 34 de voturi pentru, 13 abtineri si 1 vot impotriva.

Primarul General, Gabriela Firea: „Alexandru Arsinel este o personalitate de prim rang, un brand romanesc care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cei 78 de ani de viata, dintre care 53 petrecuti pe scena, sunt un argument cat se poate de convingator pentru a va propune sa-i conferim titlul de cetatean de onoare al municipiului Bucuresti, orasul de care se leaga intreaga sa cariera”.

 Alexandru Arsinel s-a nascut pe 4 iunie 1939 in Dolhasca (Suceava), iar in prezent este directorul Teatrului de Revista „Constantin Tanase”.

 Are o bogata activitate in teatru, film, televiziune si teatru radiofonic. A jucat in sute de emisiuni de divertisment, dar si in numeroase productii cinematografice si seriale TV. A fost protagonist in sute de spectacole de teatru, pe scenele din tara si strainatate, in musicaluri si a lansat o serie de albume muzicale.

A fost ales Cetatean de Onoare al orasului Suceava si al comunei natale, Dolhasca, iar Casa de Cultura din localitate ii poarta numele din anul 2014.