Publicat: 3 Iunie, 2020 - 12:28
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde, aproximativ 38.500 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 450.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Pentru reţinerea contrabandiştilor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

Ieri, 02 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, jud. Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 16.45, colegii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, mai multe persoane, care se deplasau către interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.

În vederea reţinerii persoanelor, oamenii legii au tras două focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.

La faţa locului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 35.430 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 414.531 lei. Comunicat de presă - IGPF

Ulterior, un alt echipaj al Poliţiei de Frontieră din cadrul aceluiaşi sector a observat, tot pe direcţia localităţii Straja, trei persoane care transportau colete voluminoase dinspre frontieră spre interiorul tării.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, însă persoanele au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean, fapt pentru care au fost trase două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile ucrainene, care ulterior ne-au comunicat că pe direcţia respectivă au fost reţinuţi 5 cetăţeni ucraineni care au participat la activitatea infracţională.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.980 pachete de ţigări în valoare de 34.866 lei.

În ambele cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

 

Tag-uri Institutii: