Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

14 noiembrie, Ziua Mondială a Diabetului

Ministerul Sănătăţii Publice, în parteneriat cu  Institutul de diabet, nutriţie şi boli metabolice, prof. dr. N. Paulescu  şi cu asociaţia Diabeticilor din România  (ADR),  organizează cu ocazia  Zilei Mondiale a Diabetului, miercuri, ora 11.00, în Parcul Tineretului, un marş adresat persoanelor care suferă de acestă boală, sub egida „Efortul fizic previne diabetul”, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, remis AMOS News.
Pe tot parcursul manifestării, în Parcul Tineretului cetăţenii îşi vor putea face gratuit testul de determinare a glicemiei. De asemenea, mâine, se vor face astfel de teste şi  la Institutul de diabet, nutriţie şi boli metabolice, prof. dr. N. Paulescu. 

Potrivit documentului de presă, diabetul zaharat, o boală  extrem de periculoasă prin complicaţiile pe care le dă,  are o răspândire mondială semnificativă  şi nu ţine cont de vârstă. În  România,  incidenţa acestei boli a devenit alarmantă. După primele trei luni de derulare a Programului de evaluare a stării de sănătate datele preliminare  sunt îngrijorătoare. din perspectiva diabetului. Din cele  2,5 milioane de români au fost deja evaluaţi în cadrul programului, 23,4 % din populaţia examinată prezintă diferite grade de risc pentru boala diabetică de tip II.

Incidenţa mare a diabetului face din această afecţiune o problemă de maximă importanţă socială Pentru că omul bolnav de diabet are anumite limite fizice care, inevitabil, determină limitări sociale şi profesionale. Pentru limitarea aspectelor sociale induse de diabetul zaharat, este nevoie de o implicare fermă a statului, a lumii medicale, a societăţii civle în controlul acestui fenomen.

 Programul Naţional pentru Diabet a fost primul compatibilizat cu reforma iniţiată în sistemul sanitar. Acest program este integral finanţat de Ministerul Sănătăţii Publice. Antidiabeticele orale sunt toate gratuite şi se distribuie, ca atare, în farmaciile cu circuit deschis.Pentru antidiabeticele orale farmaciile nu au plafon. În plus, bolnavii de diabet beneficiază de o dublă supraveghere: a specialistului diabetolog, dar şi a medicului de familie care va urmării lunar evoluţia bolii.

domeniu: 
categorie: