Acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, semnat la Galaţi

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş şi omologul său din Republica Moldova, Alexei Roibu, au semnat astăzi, 31 mai a.c., Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind înfiinţarea şi funcţionarea Centrului Comun de Contact de la Galaţi.

„Acordul  constituie baza juridică de cooperare a autorităţilor de poliţie, poliţie de frontieră şi vamă din România şi Republica Moldova în cadrul Centrului Comun de Contact“, a afirmat, cu acest prilej, Traian Igaş.
 
 Ministrul român a subliniat: „Ne-am propus ca activităţile noastre viitoare să fie orientate, ca şi până în prezent, spre o cooperare care să contribuie la eforturile de combatere a criminalităţii organizate, a migraţiei ilegale, a traficului de persoane, traficului de stupefiante şi, implicit, la asigurarea securizării frontierei externe a Uniunii Europene“. Traian Igaş a menţionat că, pe parcursul anului trecut, au fost înregistrate rezultate remarcabile privind o serie de acţiuni comune. În acest sens, ministrul român a enumerat  identificarea a peste 300 persoane ce au trecut ilegal frontiera de stat, descoperirea unor reţele de trafic de persoane, precum şi descoperirea şi confiscarea unui număr de aproximativ de 40.000.000 ţigarete.

 La rândul său, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova a precizat că semnarea acestui acord este un pas foarte important care va facilita cooperarea autorităţilor competente în zona de frontieră.

domeniu: 
categorie: