Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Cine este poliţistul de proximitate?

- Poliţia de proximitate este parte a Poliţiei, întărind în general activitatea acesteia.

- Poliţiştii de proximitate sunt agenţi de poliţie care cunosc şi sunt cunoscuţi de locuitorii din zona de competenţă. - Ei patrulează pe jos şi sunt în mare parte prezenţi şi în mijloacele de transport în comun.

- Cea mai importantă sarcină a agenţilor Poliţiei de Proximitate este iniţierea şi întreţinerea unei relaţii de încredere cu cetăţenii. Poliţiştii ascultă, observă şi analizează situaţia din cartierul lor, ascultând problemele cetăţenilor pe linie de păstrare a ordinii publice, şi sfătuindu-i preventiv.

- Cunosc persoanele cu risc mare de victimizare (copii, bătrâni, persoane cu handicap), pe care le sprijină în informare şi îi învaţă să se protejeze de infractori.

- Poliţiştii de proximitate au şi sarcini de informare şi educare în domeniul siguranţei, mai ales în şcoli, instituţii sociale, magazine, precum şi în instituţii economice

- Poliţiştii de proximitate sunt selecţionaţi după criterii severe şi apoi formaţi în cadrul unor cursuri de specialitate.

- Poliţişti de proximitate se găsesc în prezent în judeţele Argeş şi Neamţ şi în sectorul 5 al Capitalei.

domeniu: 
categorie: