Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Comentariu

Daniel NICOLESCU: Carigrafii la Tănase

În luna martie a acestui an, Octavian Andronic aducea pe simezele Cercului Militar Naţional expoziţia 2 în 1. Era vorba despre rodul unei colaborări, nu doar genetic-artistice, ci şi de circumstanţă expoziţională, cu fiica sa, Ana Ştefania. Acum, între13 decembrie 2011 şi 15 ianuarie 2012, şi având drept gazdă Galeriile SCIT ART din Calea Victoriei nr. 33 (Teatrul Constantin Tănase), Ando, cunoscutul grafician, ne oferă un 1 în 2. Adică o expunere cu titlu nou (Ando-carigrafia), dar care reia, cu nişte mici schimbări, precedenta selecţie.

Alexandru RUSI: Crăciun fericit?!

Între dorinţă şi realitatea înfăptuirii ei este, de-acuma ne-am convins, cale lungă şi de foarte multe în cazuri ce devin majoritare, imposibil de atins. Într-o ţară în care sărăcia este un fenomen, adică a cuprins peste 70 la sută dintre locuitori, suferinţa de ordin medical a devenit endemică, iar nesiguranţa zilei de mâine pentru eşantionul lucrativ este o stare concretă ce generează disperare cu accente dramatice, Crăciunul cu toată încărcătura lui de magie, bunătate şi rămâne o poveste frumoasă!

Tu să-l ierţi, prietene!

Ne-am cunoscut, direct şi nu neapărat ca urmare a voinţei noastre, cu mulţi, mulţi ani în urmă când tu erai, încă, stâlp de netrecut, alături de fundaşul Popa zis şi Cauciuc, pe linia de dinaintea porţii echipei Dinamo Bucureşti.

Tokes Laszlo: Comemorare aniversară: M E M E N T O – 1989

Chiar azi se împlinesc 22 de ani de când, în faţa bisericii reformate din Timişoara, a început revolta populară care a dus la căderea regimului dictatorial condus de Ceauşescu.

Disidenţa comunităţii reformate cauzase deja o victimă: în toamna lui 1989 a fost „dat la o parte” în condiţii suspecte, Újvárossy Ernõ, constructorul comunităţii noastre bisericeşti, care a luptat până la capăt cu naţional-comunismul şi samavolnicia episcopală. 

Ce repede se uită!

Cel mai frecvent eveniment cu urmări nenorocite ca şi cea mai îngrijorătoare modalitate de curmare de vieţi şi destine, de aruncare a mii de familii în disperarea hainelor cernite a fost, este şi, probabil, va rămâne, încă multă vreme, accidentul de circulaţie.

Din filele de istorie ale metroului: 'primul ţăruş' al şantierului, bătut la 20 Septembrie 1975

Metrorex derulează cu succes proiectul de accesibilizare a staţiilor de metrou prin montarea unui număr de 75 lifturi interioare şi exterioare în 34 staţii de metrou. S-au modernizat şi instalaţiile de scări rulante prin înlocuirea în 34 de staţii de metrou a 81 scări rulante vechi, cu durata de viaţă depăşită şi care nu mai prezentau siguranţă în exploatare, cu scări rulante de ultimă generaţie.

Istoric

Amintiri, amintiri…!

Cum trece timpul, ce viteză de scurgere a prins timpul zilelor noastre! Mai bine nu descoperea herr Schumann, în anul 1954, aşa numita rezonanţă sau respiraţie a pământului care explică, printre altele, reducerea zilei de la 24 de ore la ceva mai puţin de 17, ceea ce are drept efect exclamarea de către majoritatea oamenilor, “dom’le când a trecut ziua, săptămâna, luna, anul?”

Poate şi acest ritm alert imprima vieţii noastre elemente comportamentale ieşite din comun, odinioară absolut neştiute şi neafişate, de natură a facilita conclzia “pe timpul nostru nu se pomenea aşa ceva”!

Cât de periculoasă-i ceaţa?

Acest obişnuit fenomen meteorologic prezent pe teritoriul a mai toate ţările de pe mapamond, la unele fiind de altfel un fel de suport definitoriu al climei, vezi Anglia de pildă, are anumite elemente care inspiră autorii melodiilor de mare succes, regizorii filmelor horror şi sporeşte neliniştea tuturor poliţiilor lumii deoarece, pe timp de negură au loc cele mai crâncene infracţiuni, cele la regimul rutier fiind în top.

Incorigibili!

Regret faptul de a fi nevoit să consemnez un adevăr pe deplin demonstrat, anume acela potrivit căruia accidentul de circulaţie ca expresie negativă limită a nesocotirii legiuirilor rutiere de la noi şi de aiurea reprezintă una dintre cele mai ilogice şi sângeroase fapte ale omului!