Distrigaz Sud Craiova, vinovată de explozia din ianuarie 2006

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj (ITM) a stabilit miercuri vinovaţii în cazul exploziei din ianuarie 2006 din cartierul craiovean Lăpuş, în care şi-au pierdut viaţa două persoane, iar sute de apartamente şi autoturisme au fost grav avariate. ITM a numit vinovatul ca şi persoana juridică, urmând ca parchetul să arate care sunt persoanele fizice vinovate, transmite corespondentul AMOS News. Potrivit conducerii ITM vina aparţine în exclusivitate angajaţilor Distrigaz Sud SA, sucursala Craiova. ITM a stabilit şi o amendă de 110 milioane pentru Distrigaz Sud. Parchetul poate dispune, mai departe, trimiterea în judecată a persoanelor care se fac vinovate pentru omor din culpă şi pentru distrugere.

În plus, primăria Craiova a făcut demersuri pentru recuperarea a două miliarde de lei vechi, în timp ce, Regia Autonomă de Termoficare Craiova solicită cinci miliarde de lei vechi iar Regia Autonomă de Apă Craiova vrea despăgubiri de 215 milioane de lei vechi.

Alte bunuri distruse total sau parţial, aparţinând unor instituţii sau persoane fizice, ar putea face obiectul unor cereri de acoperire de prejudicii de aproape două miliarde de lei. Instituţiile care se consideră prejudiciate se pot constitui părţi civile în proces, pentru a-şi recupera contravaloarea daunelor, acestea cifrându-se la peste zece miliarde de lei vechi.

domeniu: 
categorie: 
Autor: