Doina Cornea este noul preşedinte al Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României

Membrii Consiliilor de o­noare ale Ordinului “Steaua României”, Ordinului Naţional “Serviciul Credincios” şi Ordinului “Meritul Sportiv” s-au reunit ieri, 13 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, în prima şedinţă comună, de la numirea acestora, prin decret, de către preşedintele României, Traian Băsescu. Cu acest prilej, membrii fiecăruia dintre Consiliile de Onoare şi-au ales prin vot secret preşedinţii. Astfel, noul preşedinte al Consiliului de Onoare al Ordinului “Steaua României” este Doina Cornea.

Pentru preşedinţia Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional “Serviciul Credincios” a fost ales Mircea Spătaru. Iolanda Balaş a fost aleasă preşedinte al Consiliului de Onoare al Ordinului “Meritul Sportiv”.

Pe ordinea de zi a şedinţei comune s-au mai aflat astăzi, între altele, şi importanţa decoraţiilor prevăzute de Legea 29/2000, precum şi necesitatea republicării acestui act normativ şi rolul Consiliilor de Onoare potrivit legislaţiei în vigoare.

Au mai fost dezbătute, totodată, probleme legate de criteriile după care se stabilesc faptele dezonorante, precum şi posibilitatea înfiinţării unei distincţii post-mortem pentru anumite personalităţi de marcă din trecut.

De semenea, au fost prezentate şi înmânate proiectele Regulamentului de Funcţionare a Consiliilor de Onoare. În perioada imediat următoare, membrii celor trei organisme vor analiza proiectele de Regulament de Funcţionare a Consiliilor Ordinelor şi vor transmite observaţiile, în scurt timp, Cancelariei Ordinelor din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

domeniu: