Fundaţia Vodafone România lansează a doua ediţie a programului „Voluntar de profesie”

Fundatia Vodafone România lansează a doua ediţie a programului Voluntar de profesie, adresat persoanelor care ţi-au dorit dintotdeauna să lucreze într-o organizaţie non profit, în beneficiul copiilor, bătrânilor şi familiilor defavorizate.

 Fundatia Vodafone Romania asigura salariile curente ale voluntarilor si chetuielile administrative, pe toata durata programului. Fiecare voluntar va primi un salariu egal cu ultimul sau salariu obtinut pana la inceperea programului Voluntar de profesie.

15 persoane, dintre care 3 angajati Vodafone, vor avea sansa de a lucra timp de 6 luni, in perioada septembrie 2011 – februarie 2012, alaturi de ONG-uri din Romania. Organizatiile alese trebuie sa activeze in domeniile educatiei, sanatatii, prevenirii abandonului familial si in beneficiul categoriilor defavorizate. 

Candidatii trebuie sa obtina acordul ONG-ului pentru care opteaza, sa  pregateasca un proiect, apoi sa completeze formularul de inscriere pe site-ul vodafone.

Perioada de inscriere pe site-ul Fundatiei este 31 mai - 14 iunie.

Candidatii vor fi selectati de catre un juriu format din membrii Board-ului Fundatiei Vodafone Romania.

Anul trecut, aproximativ 500 de persoane s-au inscris in programul Voluntar de profesie. Cei 12 voluntari selectati au lucrat timp de 4 luni in mai multe ONG-uri din Romania, unde au dezvoltat proiecte proprii. Iata cateva dintre cele mai importante realizari ale voluntarilor:
- Organizatia Salveaza Vieti a reusit sa stranga fonduri de peste 1 milion Euro, pentru primul Centru de Excelenta in tratarea cancerului la copii, la Timisoara si cu ajutorul voluntarului Simina Mistreanu, jurnalist;

- Mihaela Carbunaru, jurnalist, a organizat un curs de fotografie pentru copiii aflati in grija Fundatiei Edelweiss din Sibiu. Fotografiile realizate de copii au fost prezentate la trei expozitii din Sibiu;

- Asociatia Sf. Stelian din Bucuresti s-a bucurat de sprijinul Mihaelei Stratulat, pentru a organiza un atelier de arta in care i-a invatat pe copii sa cante si sa picteze.
Voluntar de profesie este un program initiat de catre Fundatia Vodafone Group in anul 2002, sub numele World of Difference .

domeniu: