Henkel demarează investiţia pentru cea de-a treia fabrică de adezivi din România

Compania Henkel România anunţă demararea construcţiei unei noi unităţi de producţie de adezivi în valoare totală de cca 10 milioane EUR, din care cca 3 milioane EUR (12.010.500 lei) au fost obţinuţi prin accesarea de fonduri structurale, în baza Programului Operaţional Sectorial – Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

Fondurile obţinute prin finanţare europeană vor fi folosite pentru construcţia spaţiului de producţie şi achiziţionarea utilajelor. 

Acest program reprezintă un sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv, prin investiţii ce vizează întreprinderile mari.  Din totalul proiectelor eligibile depuse (154), numai 23% au primit finanţare, în acest procent fiind inclus şi proiectul Henkel, cu titlul  «Implicarea Henkel România în dezvoltarea durabilă a regiunii de Nord-Est. Fabrica de adezivi Roznov» . Proiectul este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională iar finanţarea nerambursabilă acordată constituie ajutor de stat.

În anul 2010, Henkel România a achiziţionat terenul pentru cea de a treia unitate de producţie pentru adezivi din ţară, în localitatea Roznov, din judeţul Neamţ. Viitoarea unitate de producţie, extinsă pe o suprafaţă de 36.000 mp, va deservi zona de est a ţării. Termenul de finalizare a proiectului este septembrie 2012. În noua unitate se va produce întreaga gamă de adezivi Ceresit, cu excepţia tencuielilor şi amorselor.

Henkel deţine în acest moment în România două unităţi de producţie pentru adezivi de construcţii, lângă Bucureşti, în comuna Pantelimon şi la Câmpia Turzii (jud. Cluj), iar valoarea totală a investiţiilor în capacităţi de producţie locale depăşeşte suma de 30 milioane Euro.

“Decizia demarării acestui proiect a inclus, încă de la început, şi accesarea de fonduri structurale, în baza „Programului Operaţional Sectorial – Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE). Această investiţie subliniază încrederea companiei în potenţialul de dezvoltare a diviziei Adezivi şi în perspectivele relansării
sectorului construcţiilor din România”, a declarat Andrei Dumitrescu, Sales & Marketing Manager Divizia Adezivi Henkel România.

domeniu: