Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Honduras - ziua naţională

Honduras este o ţară independentă şi suverană, o republică din America Centrală. Ţara a fost cunoscută anterior sub numele de Hondurasul spaniol pentru a o diferenţia de Hondurasul britanic, al cărui nume este astăzi Belize.

Republica Honduras este mărginită la vest de Guatemala, la sud-vest de El Salvador, la sud-est de Nicaragua, la sud de Oceanul Pacific, prin Golful Fonseca, iar la nord de Golful Honduras şi de Marea Caraibilor.
Capitala este Tegucigalpa.
În trecut a făcut parte din Imperiul Spaniol.
Şi-a câştigat indepemdenţa în faţa Spaniei în 1821. După două decenii de conducere militară , 1n 1982 a venit la putere un guvern civil ales de către cetăţeni. În 1998 a fost lovit de uraganul Mitch, care a generat distrugeri de peste 2 miliarde de dolari.
Preşedintele este ales prin vot popular pentru o perioadă de 4 ani. Moneda este Lempira.
Sursa: Wikipedia

domeniu: 
categorie: