Si-a incercat norocul si a doua oara, dar a fost prins de politistii de frontiera ieseni

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi pe timpul executarii unei misiuni specifice au retinut o persoana care trecuse ilegal din Republica Moldova in Romania.

In data de 29 decembrie a.c., in jurul orelor 04.50, in timpul executarii unei misiuni specifice cu Sistemul optic de recunoastere cu instalare pe catarg de la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, politistii de frontiera au observat, o persoana in apropierea raului Prut. 
La fata locului s-a deplasat, in scurt timp, o patrula din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, care dupa ce a depistat un barbat ce avea hainele ude, a procedat la legitimarea, retinerea si conducerea acestuia la sediul sectorului pentru continuarea cercetarilor.
Din verificarile efectuate si din declaratiile persoanei, politistii de frontiera au stabilit ca aceasta este cetatean al Republicii Moldova, Nicolae E. in varsta de 18 ani, care a mai incercat sa treaca ilegal frontiera in anul 2009. In dimineata zilei de 29 decembrie barbatul a traversat raul Prut cu ajutorul unei camere pneumatice, intentionand sa ajunga pe teritoriul Romaniei, in vederea gasirii unui loc de munca. In bagajele barbatului au fost gasite mai multe bunuri.
Cel in cauza este cercetat pentru intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.
Evenimentul de frontiera a fost cercetat de politistii de frontiera ieseni in comun cu autoritatile de frontiera ale Republicii Moldova.
Conform Acordului de readmisie incheiat intre Republica Moldova si Romania, dupa finalizarea cercetarilor, barbatul va fi predat autoritatilor de granita a statului vecin.
categorie: