Ionela Târlea şi Marian Oprea, 'Cetăţeni de onoare ai municipiului Arad'

Consilierii locali arădeni, întruniţi luni într-o şedinţă extraordinară au conferit titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Arad“ atleţilor Ionela Târlea Manolache şi Marian Oprea, medaliaţi cu argint la Olimpiada de la Atena. Ionela Târlea a obţinut medalia de argint în cursa de 400 metri garduri, iar Marian Oprea s-a clasat pe locul doi la triplu salt cu o săritură de 17,55 metri.

Pentru succesele obţinute, cei doi sportivi au fost premiaţi de Consiliul Local Municipal Arad cu câte 500 milioane de lei, iar antrenorii celor doi atleţi au primit câte 150 milioane de lei. Preşedintele de onoare al clubului CSM PAB Arad, unde sunt legitimaţi Ionela Târlea şi Marian Oprea, a declarat că aceştia vor primi premii în bani cel puţin la valoarea celor oferite de Comitetul Olimpic Român.

Trebuie remarcat că Marian Oprea a obţinut cea mai bună performanţă din istoria atletismului masculin la Olimpiade.

Ionela Târlea a obţinut medalia de argint la Olimpiada de la Atena după ce a trecut peste două operaţii la tendoane. „A fost foarte greu, dar mi-am dorit foarte mult să arăt că pot să trec peste momentele grele. Şi locul doi a fost o încununare a muncii mele“, a declarat Ionela Târlea Manolache.

Medaliata cu argint de la 400 metri garduri de la Atena a mai precizat că nu se va retrage din activitate, ci va continua munca, dorind ca la Beijing să-şi îmbunătăţească performanţele sportive.

Antrenorul atletului Marian Oprea, Liliana Năstase, a declarat că îşi doreşte ca la următoarea Olimpiadă elevul ei să doboare recordul mondial la triplu salt.

domeniu: 
categorie: