K1: Belgianul Brecht Wallis a câştigat turneul K1 de la Bucureşti

Cea mai spectaculoasă gală de arte marţiale care a avut loc până acum în România, prima gală desfăşurată sub egida K1 Fighting Network, s-a încheiat cu victoria belgianului Brecht Wallis care a câştigat piramida de opt.

Aflat printre favoriţii piramidei datorită fizicului impunător şi a plusului experienţă, Wallis a evoluat cum a ştiu mai bine în cele trei lupte avute şi le-a câştigat pe toate, două dintre ele înainte de limită.

În primul meci din sferturile de finală, Wallis a fost dominat clar în prima repriză de neo-zeelandezul Doug Viney, elevul legendarului Ray Sefo, dar a revenit în repriza a doua pentru a încheia apoteotic lupta în ultimul act cu un KO de zile mari.

După ce a încasat mai multe lovituri puternice în prima repriză pe care le-a dus fără probleme pe picioare, Wallis a aşteptat momentul prielnic pentru o lovitură decisivă şi, în repriza a treia, belgianul a profitat din plin de un moment de neatenţie al lui Viney pe care l-a făcut knock-out cu un high-kick devastator în cap.

În prima semifinală, Wallis s-a înfruntat cu olandezul de origine surinameză, Errol Zimmerman, pe care l-a învins la decizie, 3-0, belgianul fiind mai agresiv şi cu o cadenţă a loviturilor mai bună.

În sfârşit, în finală, Wallis s-a luptat cu un alt neozeelandez, Paula Mataele, pe care l-a învins prin KO tehnic în repriza a treia. Mataele a început mai bine şi a încheiat prima repriză în avantaj dar Wallis, cum ne-a obişnuit şi până acum, a echilibrat pe parcurs iar în repriza a treia l-a trimis de două ori la podea pe Mataele care nu a mai reuşit să-şi revină.

Piramida de opt a fost deschisă de meciul rezervelor în care francezul Patrice Quarteron l-a învins clar la puncte pe olandezul Ashwin Balrak, şi a continuat cu alte meciuri din sferturi în care Errol Zimmerman l-a învins la puncte, după o repriză de departajare, pe elveţianul Peter Majstorovic, deşi acesta din urmă fusese numărat şi în primele trei reprize, Paula Mataele l-a învins printr-un KO devastator în prima repriză pe Sebastian Chira şi bosniacul Adnan Rezovic l-a învins surprinzător de clar la puncte pe cehul Petr Vondracek, un alt favorit, şi cu semifinala a doua dintre Mataele şi Rezovic, semifinală câştigată prin knockout tehnic în repriza a doua de Mataele deşi Rezovic părea că mai poate continua lupta.

Gala, începută cu 30 de minute întârziere deoarece autocarul cu sportivi a rămas blocat în trafic la Piaţa Universităţii, a fost completată cu două super-fight-uri, primul câştigat clar la puncte de Daniel Ghiţă împotriva japonezului Nobu Hayashi iar al doilea câştigat clar la puncte de germanul Stefan Leko împotriva românului Cătălin Moroşanu.

K1 România a fost urmărită de peste 4.000 de spectatori din tribune dar şi de nume grele ale circuitului mondial, Ray Sefo, Remy Bonjanski, Chalid Arrab, Raemon Dekker, sau nume importante din circuitul românesc K1.

Eroii serii au fost belgianul Brecht wallis, câştigătorul piramidei şi al biletului pentru K1 Amsterdam, un turneu oficial K1, şi Cătălin Moroşanu, cel care a rezistat, cum necum, trei reprize în faţa germanului Stefan Leko, locul 12 mondial şi sfertfinalist la turneul final K1 de anul trecut.

Wallis va lupta pe 23 iunie la K1 Amsterdam alături de alţi şapte sportivi pentru un loc la barajul pentru turneul final, printre adversarii lui Wallis din piramida olandeză urmând să fie elveţianul Bjorn Breggy, cel care a câştigat K1 Amsterdam anul trecut, francezul Cyril Abidi, rusul Muhamad Magomedov dar şi sportivi mai puţin cunoscuţi precum ucraineanul Maxim Neledva, belarusul Zabit Samedov şi germanul James Phillips.

domeniu: 
categorie: