NVIDIA anunţă extinderea globală a Conferinţei pentru Tehnologia GPU

NVIDIA lansează ediţii multiple ale GTC-ului în Beijing, Singapore, Taipei, Tel Aviv, Tokyo şi alte regiuni; Evenimentul nord-American a fost mutat în primăvara anului 2012.

SANTA CLARA, Calif. — 03 mai, 2011 — NVIDIA anunţă extinderea Conferinţei pentru Tehnologia GPU (GTC), adresându-se cererii globale şi interesului pentru procesarea pe GPU ca o soluţie pentru dezvoltarea de noi cercetări şi descoperiri ştiinţifice.

Cu mai bine de 2.000 de participanţi din peste 40 de ţări, GTC 2010 a fost al doilea cel important eveniment de supercomputing al anului. Bazându-se pe acest success, NVIDIA anunţă adăugarea de evenimente GTC regionale multiple, în lumea întreagă, printre care şi evenimentele din următoarele oraşe:

·Singapore – 12 mai, 2011
·Taipei – 19 mai, 2011
·Tel Aviv – 30 mai, 2011
·Tokyo – 22 iulie, 2011
·Beijing – 15-16 decembrie, 2011

NVIDIA va organiza toamna Conferinţa Supercomputing (SC) ca un eveniment anual pentru procesarea pe GPU, iar GTC-ul din America de Nord va deveni un eveniment anual de primăvară. Interesul pentru procesarea pe GPU a crescut semnificativ în cadrul conferinţei SC, un lucru evidenţiat de creşterea numărului de documente tehnice, prezentări şi participări ale vânzătorilor de soluţii hardware şi software. Evenimentul GTC din acest an se mută din octombrie 2011 în primăvara anului 2012. 

Evenimentul GTC este cel mai important eveniment destinat prezentării de descoperiri în domeniul ştiinţei computerizate cu ajutorului GPU-ului (unităţii de procesare vizuală). La evenimentul GTC de anul trecut, mii de participanţi s-au putut bucura de mai bine de 280 de ore de conţinut destinat în principal oamenilor de ştiinţă, inginerilor şi programatorilor care îşi doresc să înteleagă mai bine felul în care GPU-ul transformă procesarea ştiinţifică, vizuală şi tehnică. Gradul de participare la evenimentul din anul 2010 a crescut cu mai bine de 50 de procente, în comparaţie cu anul 2009, iar această creştere va continua.

domeniu: 
categorie: