Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat, duminică, la Roma în prezenţa a sute de mii de pelerini.

"Îi simt prezenţa aici, la Circus Maximus, o simt puternic. (...) A murit ca un sfânt. (...) A dat demnitate morţii, a murit aşa cum trebuie să moară un creştin", a spus mulţimii fostul secretar particular al papei, arhiepiscopul Cracoviei Stanislaw Dziwisz.

Joaquin Navarro-Valls, fost purtător de cuvânt al papei polonez timp de 21 de ani a declarat: "Biserica nu face sfinţi, doar îi recunoaşte. Ioan Paul al II-lea era deja sfânt", a subliniat el.

De asemenea, s-a mai adrest mulţimii călugăriţa franceză Marie Simon-Pierre, care s-a vindecat de Parkinson în urma unui miracol făcut de papă.

Un portret al fostului suveran pontif a fost dezvelit şi a fost prezentat relicvarul conţinând o fiolă cu sângele acestuia, prelevat în ultimele zile de viaţă.

Fostul Papă mai are o singură treaptă până la a fi declarat "sfânt". El va fi celebrat pe 22 octombrie, ziua în care a fost numit papă în 1978.

Benedict al XVI-lea a spus Ioan Paul al II-lea poate fi numit 'Preafericit' şi că ziua sa de sărbătoare va fi 22 octombrie, data când Karol Wojtyla a devenit papă.

Aproximativ 86 de delegaţii oficiale, între care 22 de şefi de stat sau de guvern, participă la eveniment. Slujba este oficiată de 800 de preoţi.

Octavian Andronic - Papa Ioan Paul al II-lea
Octavian Andronic - Papa Ioan Paul al II-lea

domeniu: 
categorie: