'Pasarela Morţii' de la Mediaş (SB) aflată în proiect de 'Înviere'

La Mediaş (SB) se vor finaliza lucrările la Pasarela de peste Târnava Mare, însă până atunci, copiii şi persoanele mature traversează peste pod, cu toate că există indicatoare de avertizare. An Oricine se încumetă să treacă actualmente peste pasarela care leagă centrul oraşului de cartierul Gura Câmpului riscă o aventură de care este foarte posibil să nu mai aibă ocazia să-şi aducă aminte. Aceasta datorită gradului foarte avansat de degradare în care se afla respectiva construcţie. Cartierul Gura Câmpului este o zonă muncitorească importantă, în fiecare zi mii de oameni folosindu-se de această scurtătură pentru a ajunge mai repede în centrul oraşului. De asemenea, acest pod este străbătut zilnic de copii care se îndreaptă către şcoală, mulţi dintre ei nesupravegheaţi, fapt care atrage un potenţial pericol de accident. În ultimele luni, pasarela a cunoscut o degradare accentuată datorită condiţiilor atmosferice neprielnice însoţite de gradul de uzură avansat în care deja se găsea podul.

Aflaţi în campanie electorală, candidaţii la alegerile locale îţi propun ’învierea’ pasarelei, existând în acest sens programele de reabilitare prin care pasarela suspendată să capete dimensiuni mai pământeşti. Lucrarea a căpătat deja caracter de urgenţă, fiecare zi care trece fără a se face nimic fiind o zi a spaimei părinţilor, încercată atunci când ştiu că micuţii se întorc din oraş nevoiţi să străbată acea zona foarte periculoasă.

Promisiunile de reabilitare fiind făcute, se aşteaptă acum încheierea procesului electoral pentru ca echipa noului Consiliu Local să înceapă să realizeze în termenul cel mai scurt învierea, pe de o parte a celebrei punţi de trecere iar pe de altă parte a speranţelor medieşenilor că cineva are grijă şi de micile dar importantele lor probleme.

domeniu: 
categorie: