Primirea subsecretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională

Preşedintele României, Traian Băsescu, a primit-o marţi, 3 Mai 2011 la Palatul Cotroceni, pe doamna Ellen Tauscher, subsecretar de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională.

Cu această ocazie, şeful statului şi-a exprimat satisfacţia faţă de evoluţia discuţiilor bilaterale asupra Acordului privind amplasarea pe teritoriul României a unor elemente ale sistemului american antirachetă, apreciind că procesul de negociere se apropie de finalizare. Această opinie a fost împărtăşită şi de interlocutorul american, care a subliniat că Administraţia Obama a ales România şi datorită relaţiei bilaterale speciale, de care este foarte mulţumită.

Şeful statului a transmis felicitări pentru operaţiunea remarcabilă a forţelor speciale americane, în urma căreia a fost eliminat liderul Al Qaeda, Osama bin Laden. La rândul său, subsecretarul de stat american a apreciat că, dincolo de contribuţia la războiul antiterorist, operaţiunea din Pakistan a adus linişte sufletească familiilor victimelor şi supravieţuitorilor atentatelor din 11 septembrie 2001. În context, a subliniat rolul deosebit de important al României, ca aliat al SUA, în combaterea terorismului.

Pe agenda discuţiilor au Mai figurat subiecte precum situaţia din Orientul Mijlociu, cooperarea dintre SUA şi Uniunea Europeană şi starea economiei în SUA şi în Europa.

domeniu: 
categorie: