Robert Rekkers explica de ce s-a amanat listarea Bancii Transilvania la Bursa din Viena

Discutiile privind listarea actiunilor Bancii Transilvania la Bursa din Viena vor fi reluate la inceputul anului viitor, cand bancile vor fi obligate sa raporteze rezultatele in conformitate cu standardele financiare internationale, a declarat luni, la The Money Channel, directorul general al bancii.

"Am amanat acest proiect, am vrut sa facem asta in 2010, dar stiti ce se intampla, noi raportam potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS), iar daca vrem sa ne listam la burse internationale trebuie sa oferim la actionari raport conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS). Incepand cu 1 ianuarie 2012, bancile din Romania vor raporta rezultatele in IFRS si atunci va fi un moment potrivit sa rediscutam, sa reanalizam aceasta posibilitate de listare la Bursa din Viena", a precizat directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers.

Banca Transilvania a obtinut in primul trimestru din 2011 un profit net de 31,76 milioane lei, dublu fata de rezultatul de 16,01 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational al Bancii Transilvania este de 201,84 milioane lei, in scadere cu 7% fata de 31 martie 2010. Veniturile operationale ale bancii s-au ridicat in primele trei luni la 379,39 milioane lei, in scadere fata de 384,81 milioane lei in intervalul similar din 2010.

Totodata, cheltuielile operationale aferente trimestrului I din 2011 sunt in suma de 177,55 milioane lei, in crestere cu 5% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Banca Transilvania este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la categoria I, sub simbolul TLV. Capitalul social al bancii se ridica la 1,48 miliarde lei, valoarea nominala a unei actiuni fiind de 1 leu.

Sursa: bancherul.ro

domeniu: 
categorie: