S-au împlinit 189 de ani de la atestarea Poliţiei Române Moderne

Poliţia Română a îmbrăcat în această zi haine festive, cu ocazia împlinirii a 189 de ani de la atestarea Poliţiei Române Moderne. Pe durata a patru ore, în Parcul Herăstrău din Capitală, poliţiştii români au fost onoraţi de prezenţa cetăţenilor, la manifestările prilejuite de aniversarea Zilei Poliţiei Române.

Sărbătoare a fost marcată, astăzi, 20 martie, între orele 11.00 şi 13.00, când cetăţenii au fost invitaţi să participe, alături de poliţişti, la manifestările organizate în aer liber, în Parcul Herăstrău, unde au avut posibilitatea să descopere aspecte din activităţile pe care le desfăşoară, zi de zi, poliţiştii, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.

Au fost amenajate standuri expoziţionale cu tehnică de ultimă generaţie folosită în activitatea de poliţie. Cetăţenilor care s-au aflat în această duminică în parcul Herăstrău le-a fost prezentat un laborator mobil, folosit de Institutul de Criminalistică din Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor.

Serviciul Pirotehnic al Poliţiei Capitalei a prezentat „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor, dar, în acelaşi timp, şi de dezamorsare a bombelor. Aparatul ajunge la coletele suspecte ghidat de la distanţă cu ajutorul unei telecomenzi speciale.

De asemenea, cetăţenii au putut să admire o expoziţie de arme pe care poliţiştii le au în dotare.

Un punct de atracţie al festivităţii a fost demonstraţia Serviciului Canin al Poliţiei Capitalei. Echipe mixte, formate din poliţist conductor şi câine, au realizat diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere. Şi de această dată, câinele-poliţist Zoro a devenit prieten de nedespărţit al copiilor.

Poliţiştii de ordine publică au prezentat diferite sisteme electronice de pază, iar cei de la rutieră au expus autospecialele şi motocicletele pe care le folosesc în misiuni.

Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii au împărţit pliante cu materiale de prevenire şi sfaturi utile, iar vizitatorii au aflat despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română, pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţii.

De menţionat este faptul că, la aniversarea Zilei Poliţiei Române, în Parcul Herăstrău, s-au aflat şi echipe de poliţişti din alte patru ţări, Serbia, Bulgaria, Italia, Republica Moldova, care au prezentat câteva dintre mijloacele tehnice pe care le folosesc în activitate.

Pentru cei mici au fost organizate concursuri distractive cu premii, ei având posibilitatea să devină „Poliţişti pentru o zi” şi să obţină „permise de conducere” tot pentru o zi.

Zilele Politiei Romane_in Herastrau 01

Zilele Politiei Romane_in Herastrau 02

Zilele Politiei Romane_in Herastrau 03

domeniu: 
categorie: