Secţiune nouă pe site-ul mastercard

Secţiunea Taxe şi Impozite pune la dispoziția contribuabililor informații practice cu privire la plata online cu cardul a taxelor și a impozitelor.

MasterCard Europe lansează pe site-ul propriu secţiunea Taxe şi Impozite – o platformă nouă de educare a contribuabililor români cu privire la plata online cu cardul a taxelor şi a impozitelor. Proiectul urmărește să ofere informații utile despre obligaţiile financiare ce pot fi achitate online, siguranţa procesului de plată cu cardul pe internet, cât şi specificul mecanismului de funcţionare a Sistemului Electronic Naţional de plată online a taxelor, lansat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale la sfârşitul lunii martie.

„Odată cu implementarea platformei online www.ghiseul.ro, orice contribuabil român, posesor de carduri MasterCard® sau Maestro® își poate achita impozitele, taxele şi amenzile pe internet cu orice tip de card – debit sau credit – indiferent de instituţia financiară emitentă. Lansarea şi extinderea sistemului la nivel național trebuie însă comunicată ca să aibă succes şi să fie utilizată masiv. Astfel, am decis să introducem pe site-ul MasterCard România o secţiune nouă, dedicată taxelor şi impozitelor, utilă pentru oricine dorește să afle informații suplimentare privind plata online cu cardul a acestora”, spune Denisa Mateescu, General Manager România și Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe. „Proiectul îşi propune să sprijine contribuabilii să îşi eficientizeze timpul şi costurile, atunci când vine vorba de plata obligaţiilor financiare, explicând în termeni uzuali noţiunile de bază despre taxe şi impozite.”

Pagina http://www.mastercard.ro/platitaxe conţine informaţii generale despre taxele şi impozitele care pot fi achitate cel mai frecvent online, cât şi paşii de urmat pentru plata obligaţiilor financiare prin intermediul platformei www.ghiseul.ro. În plus, accesând secţiunea Taxe şi Impozite, vizitatorii pot descoperi detalii despre standardul de securitate care stă la baza procedeului de achitare online a taxelor şi impozitelor - MasterCard SecureCode, dar şi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări. De asemenea, oricine vizitează această adresă poate afla cele mai importante mişcări de pe piaţă, cu privire la înrolarea primăriilor în sistem sau reglementări noi ale autorităţilor, citind rubrica de ştiri.

„Prin intermediul acestui proiect, ne-am propus să aducem la cunoştinţă tuturor românilor cât de rapid şi comod este să îţi achiţi taxele şi impozitele cu cardul pe www.ghiseul.ro, oricând şi oriunde, eliminând în acest fel disconfortul suportat de cetăţeni în fiecare an, din cauza timpului pierdut şi a aglomeraţiei de la ghişee”, spune Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe. „Ne dorim ca noua secţiune să reprezinte o sursă eficientă de sfaturi şi informaţii la care să poată apela oricine este interesat de acest subiect.

Lider în inovaţie în domeniul plăţilor electronice, MasterCard propune de această dată o modalitate inedită de a afla mai multe informaţii despre plata online a taxelor şi a impozitelor. Posesorii de telefoane mobile cu acces la internet se pot conecta direct la secţiunea de taxe de pe site-ul nostru, prin QR codes. Cu ajutorul unei aplicaţii simple pentru telefon, utilizatorii scanează imaginea din articolele noastre pe această temă, iar telefonul îi direcţionează pe pagina http://www.mastercard.ro/platitaxe ”, continuă Gabriel Ghiţă. 

În plus, secţiunea pune la dispoziţie o listă cu instituţiile financiare din ţară care acceptă plata taxelor şi impozitelor cu cardul. Selectând judeţul şi apoi localitatea, contribuabilii pot primi informaţii actualizate despre primăriile care sunt înrolate pe www.ghiseul.ro şi cele care acceptă plata cu cardul pe site-ul propriu sau plata cu cardul la POS-urile amplasate la ghişee.

„În cadrul acestui proiect, susţinem şi promovăm plata  taxelor şi a impozitelor prin intermediul ghiseul.ro, contând pe sprijinul instituţiilor financiare partenere, dar şi al autorităţilor, întrucât cu toţii avem un obiectiv comun – să demonstrăm că electronic poţi plăti taxele şi impozitele doar cu bani, nu şi cu timp”, concluzionează Denisa Mateescu.

domeniu: 
categorie: