Şeful Poliţiei Timiş şi-a dat demisia pentru un post în Marea Britanie

Începând de mâine, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş va avea o nouă conducere, comisarul Ioan Dascălu fiind numit pe un port în Marea Britanie, transmite corespondentul AMOS News. Biroul de presă al IPJ Timiş a anunţat că începând cu data de 1 decembrie 2007, comisarul de poliţie Ioan Dascălu urmează să se deplaseze în misiune permanentă în calitate de ataşat de afaceri interne în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Conducerea inspectoratului va fi asigurată de către comisarul Claudiu Chebici şi de comisarul şef Gheorghe Popescu, adjuncţi ai inspectorului şef.

Dascălu a stat în funcţia de la IPJ Timiş din noiembrie 2006 şi a venit din postul similar de la Arad, prin transfer, decizia fiind luată de chestorul Dan Fătuloiu, şeful de atunci al IGPR. Dascălu are 37 de ani, este şcolit la FBI şi a fost numit drept unul dintre cei mai exigenţi poliţişti din vestul ţării. Într-un an de zile, mai mulţi şefi de servicii din subordinea sa şi-au dat demisia sau au intrat în pensie chiar când erau cercetaţi.

Comisarul Claudiu Chebici are 38 de ani şi a fost şef al Poliţiei municipiului Lugoj. Chebici a fost de două ori în cercetări prealabile, o dată după scandalul Porsche-ului cu droguri de la guvern şi a doua oară din cauza unui hoţ care a scăpat de sub escortă, în timpul reconstituirii de la Sibiu. Gheorghe Popescu a fost interimar la şefia IPJ înainte de venirea lui Dascălu.

domeniu: 
categorie: 
Autor: