Simte Arta la Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa

Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa, a demarat în perioada Septembrie-Noiembrie 2011 proiectul 'Simte Arta - Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităti în muzeele din Bucureşti', co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul si-a propus sa promoveze si sa faciliteze accesul persoanelor cu dizabilitati in institutiile de cultura din Bucuresti, prin cresterea vizibilitatii nevoilor acestora si dezvoltarea infrastructurii muzeale specifice. 
În cadrul proiectului au fost organizate 10 vizite gratuite pentru aproximativ 150 de persoane cu dizabilitati si insotitorii acestora la Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa. Vizitatorii au avut la dispozitie ghidaj specializat, interpreti mimico-gestuali, exponate in bazorelief si informatii despre expozitii in limbaj Braille, precum si facilitati adaptate nevoilor specifice ale grupului tinta. 
De asemenea, lectiile invatate in cadrul proiectului au fost transformate intr-un Ghid de Bune Practici care va sta la baza unor initiative viitoare in alte institutii culturale iar experienta in format DVD  si brosura cu marturii ale vizitatorilor.
 
Proiect realizat de Asociatia pentru Dezvoltare Urbana şi cofinantat de Administratia Fondului Cultural National.
domeniu: 
categorie: