Situaţia traficului rutier la ora 11.30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că până la această oră nu au fost semnalate probleme deosebite de fluenţă a traficului pe niciuna dintre arterele rutiere importante din ţară.

Astăzi, după ora 16:00, preconizăm că se va circula în coloană pe Valea Prahovei, în special pe sensul de mers către Bucureşti dar şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, din cauza numărului mare de turişti care vor pleca de pe litoral.

Pentru a evita aglomeraţia de pe DN1, din zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, reamintim că din Braşov se poate merge către Ploieşti pe DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte.

Din zona Bran – Moieciu se poate pleca spre Bucureşti pe DN73 Braşov – Piteşti – autostrada A1 Piteşti – Bucureşti. Însă astăzi, între orele 7:00 şi 16:30, recomandăm traseul mai aglomerat DN73 Moieciu – Bran – Râşnov - DN73A Râşnov – Predeal - DN1 Predeal – Bucureşti, deoarece pe DN73 Piteşti – Braşov, între localităţile Valea Mare-Pravăţ şi Dragoslavele, în judeţul Argeş, se va desfăşura a doua etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă 2011. Există şi o rută ocolitoare locală, DN72A Valea Mare-Pravăţ – Stoeneşti - DJ725 Stoeneşti – Dragoslavele, dar mare parte din aceasta este alcătuită din drum pietruit. Este, totuşi, de făcut o precizare: dacă apar probleme semnificative în ceea ce priveşte fluenţa traficului pe DN1, pe raza staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, poliţiştii rutieri vor devia circulaţia dinspre Braşov către Ploieşti pe DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte. Totodată, nu se va mai permite accesul pe DN73A Râşnov – Predeal, iar traficul din zona Moieciu – Bran – Râşnov va fi deviat către municipiul Braşov sau către Piteşti(caz în care se va circula pe ruta ocolitoare DJ725 Dragoslavele – Stoeneşti - DN72A Stoeneşti – Valea Mare-Pravăţ, valabilă pe perioada desfăşurării competiţiei automobilistice de pe DN73).

De asemenea, este posibil să se formeze  coloane de autovehicule la intrarea în municiliul Cernavodă dinspre Constanţa, pe DJ223C Ştefan cel Mare – Cernavodă, drum pe care se deviază traficul uşor de pe DN22C, din cauza lucrărilor la podul peste Canalul Dunăre-Marea Neagră. Le recomandăm conducătorilor auto să folosească următoarele rute ocolitoare:
-DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia - DN21 Slobozia – Drajna - A2 Drajna – Bucureşti (sau, în cazul în care este afectată fluenţa traficului pe Autostrada Soarelui, DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia - DN21 Slobozia – Drajna - DN3A Drajna – Lehliu-Gară - DN3 Lehliu-Gară – Fundulea – Bucureşti;

-DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni - DN2 Urziceni – Bucureşti;

-DN3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN21 Călăraşi – Drajna - A2 Drajna – Bucureşti (sau, din municipiul Călăraşi, DN3 Călăraşi – Lehliu-Gară – A2 Lehliu-Gară – Bucureşti;

De asemenea, pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN22C Murfatlar – Cernavodă, Serviciul Rutier Constanţa propune şi alte rute alternative:

-DN3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ion Corvin - DJ223 Ion Corvin – Rasova – Cochirleni – Cernavodă;

-din DN39 Mangalia – Constanţa, DN38 Agigea – Techirghiol – Topraisar – DJ391 Topraisar – Mereni - DJ308 Mereni – Lanurile – Ciocârlia de Sus - DN3 Ciocârlia de Sus – Cobadin – Adamclisi – Ion Corvin - DJ223 Ion Corvin – Rasova – Cochirleni – Cernavodă (evitându-se, astfel, şi aglomeraţia din municipiul Constanţa); poate fi evitat şi tronsonul foarte intens circulat al DN39 Eforie – Agigea, mergând din Tuzla pe DJ391 către Topraisar, însă partea carosabilă are unele denivelări;

-din Mamaia se poate pleca pe ruta DN2A Constanţa – Ovidiu – Mihail Kogălniceanu – DJ222 Mihail Kogălniceanu – Cuza-Vodă – Medgidia - DN22C Medgidia – Cernavodă, însă, de preferat este să se urmeze firul DN2A spre Hârşova; la fel şi în cazul alegerii rutei Mamaia – Năvodari – Lumina – Ovidiu(DN2A).

În cazul în care se va îngreuna circulaţia pe DN22C către Cernavodă, Serviciul Rutier Constanţa va direcţiona traficul astfel:
-din Medgidia, pe DJ224 Tortomanu – Siliştea – Ţepeş-Vodă - DN2A Crucea – Hârşova;
-din Murfatlar, pe DN3 Ciocârlia – Cobadin – Ion Corvin - DJ223 Rasova – Cochirleni – Cernavodă.

De precizat că în locurile cu risc crescut de accident şi de apariţie a blocajelor în trafic, pe principalele drumuri, există echipaje de poliţie rutieră care acţionează inclusiv cu aparate radar mobile.

Reamintim că neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă principala cauză de producere a accidentelor din vina şoferilor şi că în situaţia unui carosabil alunecos din cauza ploii distanţa de frânare este mai mare.

Le recomandăm conducătorilor auto să-şi sporească prudenţa, să circule cu viteză în limite legale şi adaptată permanent condiţiilor de drum şi trafic, să nu se lanseze în efectuarea manevrelor de depăşire decât după o temeinică asigurare şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculul dinainte, în aşa fel încât la nevoie oprirea să se poată face în siguranţă.

Pietonii sunt sfătuiţi să nu-şi rişte inutil viaţa hazardându-se în traversarea drumurilor la întâmplare, prin locuri nepermise, iar pentru protecţia personală să efectueze aceste manevre numai prin locurile special amenajate.

domeniu: 
categorie: