Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ştiţi cum să vă feriţi de boli? Azi: Bolile toamnei

Din cauza umidităţii mai crescute sş a temperaturilor mai scăzute, toamna este anotimpul propice pentru apariţia bronşitelor, dar şi pentru agravarea simptomelor ulcerului sau ale astmului bronşic.

Lunile de toamnă sunt responsabile de agravarea simptomelor unor boli sau chiar de apariţia unora. Astmul bronşic, bronşita, ulcerul sau gastrita sunt câteva dintre afecţiunile care se pot agrava în perioada toamnei.

Astmul bronşic este una dintre cele mai grave boli respiratorii, caracterizată prin crize de respiraţie, iar bolnavii simt că se asfixează. Toamna aceste simptome şi crize sunt accentuate de aerul mai umed, dar şi de concentratia mai mare de mucegaiuri de pe fructe şi legume. În acelaşi timp, o încăpere care este de obicei umedă, toamna are o cantitate mai mare de alergeni care determină apariţia crizelor. Şi crizantema, care înfloreşte tot în această perioadă, poate produce crize de astm.

Ulcerul este o afecţiune care apare atunci când concentraţia de acid clorhidric este prea mare şi interacţionează cu mucoasa de la nivelul stomacului, determinând dureri la nivel abdominal, greţuri şi imposibilitatea de a mânca. În anotimpurile de trecere, primavăra şi toamna, mai ales dimineaţa şi seara, simptomele acestei boli se pot agrava şi trebuie apelat la un medic specialist pentru a preveni agravarea afecţiunii.

Rinitele alergice sau sinuzitele sunt şi ele agravate de lunile de toamnă. Rinitele alergice se manifestă prin strănuturi, dureri de cap, scurgeri nazale, congestii nazale sau mâncărimi ale ochilor şi lăcrimarea acestora, iar în cazul sinuzitelor, pe lângă simptomele amintite, mai apar şi infecţiile nazale şi alterarea orificiilor de comunicare a sinusurilor cu cavitatea nazală. Sinuzitele necesită un tratament de specialitate, iar alergiile pot fi tratate cu medicamente antialergice.

Bronşitele sunt afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, care apar mai ales în anotimpurile umede şi friguroase şi cel mai des afectaţi sunt copii şi bătrânii. Boala poate debuta cu tuse şi febră şi poate fi produsă atât de viruşi, cât şi de bacterii, în cazul cărora este recomandat un tratament cu antibiotice. Pentru a evita răcelile şi bronşitele este recomandat ca până cel târziu în luna decembrie să se facă vaccinul antigripal, dar şi să se apeleze la o alimentaţie echilibrată, din care să nu lipsească fructele şi legumele. Naturist, se poate apela la miere, polen sau soluţie de echinacea.

 

domeniu: 
categorie: