Subiectele serii de miercuri, 30 septembrie

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară.

Fostul deputat Anca Constantinescu, cunoscută sub porecla Ciocu' mic, a fost huiduită de protestatari la sediul PD-LFostul deputat Anca Constantinescu a fost huiduită de sindicalişti care au protestat astăzi în faţa sediului PD-L. Protestatarii s-au enervat când aceasta a intrat în curtea sediului la volanul unui Mercedes SLK. (RealitateaTV)
Fiicele "gotice" ale premierului spaniol, pozate alături de Barack Obama
Preşedintele Barack Obama şi sotia sa s-au fotografiat alături de familia primului ministru spaniol. Fotografiile au provocat agitaţie în presa străină. Motivul: cele două fiice ale lui José Luis Zapatero, fane ale rock-ului gotic. (Antena3)
Limba română va deveni limba oficială în Republica Moldova

Guvernul de la Chişinău analizează posibilitatea acordării limbii române, statut de limbă oficială în Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de premierul moldovean, Vlad Filat, în faţa deputaţilor Parlamentului European. (TVR)Germanul Guido Westerwelle ar putea fi primul ministru de Externe homosexual din EuropaGuido Westerwelle, liderul liberalilor din Germania, ar putea deveni primul ministru de Externe din Europa care este homosexual declarat, ceea ce ar putea constitui un punct sensibil în relaţia Germaniei cu ţări din Orientul Mijlociu sau din Asia. (RealitateaTV)
Bulgaria anunţă primul deces provocat de gripa porcină
În Bulgaria a avut loc primul deces provocat de virusul A H1N1, anunţă ministerul Sănătăţii de la Sofia, citat de agenţia Focus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani, care a murit miercuri la Spitalul universitar Lozeneţ din Sofia. (Antena3)
Miniştrii PSD merg la şedinţa de guvern. Avertisment: semnarea revocării = demisia miniştrilor PSD
Anunţul a fost făcut de Dan Nica, în calitatea de ministru de Interne şi de vicepremier. Şedinţa este programată pentru ora 15.00. (TVR)
Pe acelaşi subiect:

Nica: Premierul Boc şi cei de la PDL au la îndemână soluţia care este clară şi simplă

E oficial: Gigi Becali candidează la preşedinţie
Şeful Stelei intră în cursa prezidenţială, la o zi după lansarea oficială a lui Mircea Geoană pentru Cotroceni. Gigi Becali a confirmat pentru REALITATEA.NET că anunţul oficial va fi făcut sâmbătă în cadrul Consiliului Naţional al PNG-CD. (RealitateaTV)
Oltean: Preşedintele Băsescu ar trebui să-l revoce în această seară pe Nica
Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean speră că în această seară preşedintele Traian Băsescu va pune capăt aruncării reciproce cu lături din cadrul coaliţiei şi va semna decretul de revocare a ministrului Internelor, social-democratul Dan Nica. În opinia democrat-liberalului în cazul în care şeful statului ar respinge cererea de revocare, gestul ar însemna un vot de blam pentru premierul Emil Boc care ar putea fi nevoit să-şi dea demisia. (Antena3)
Pe acelaşi subiect:

Nica: La 30 de minute de la semnarea actului de remaniere, minştrii PSD îşi dau demisia

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în lacul Brăteni
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit miercuri după-amiază în lacul Brăteni, din judeţul Bistriţa-Năsăud, pilotul şi celălalt pasager aflat la bord reuşind, din fericire, să se salveze. (TVR)

domeniu: 
categorie: