Un dalamţian a scăpat de la moarte un braşovean de 120 de kg

Un braşovean aflat la un pas de moarte a fost salvat, la finele săptămânii, de un dalmaţian scos la plimbare de stăpâni. Bărbatul, care cântărea în jur de 120 de kilograme, a fost prins sub gheaţa unui lac adânc de aproape doi metri. După ce s-a chinuit mai bine de două ore să iasă din apa extrem de rece, Mihai Miron a fost observat de Sara, un dalmaţian în vârstă de 10 luni, care şi-a alertat imediat stăpânii. Aceştia au remarcat în ce pericol era bărbatul, însă nu l-au putut scoate imediat, deoarece gheaţa pe care mergeau începuse să trosnească.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă dimineaţă la barajul din zona Valea Cetăţii. Bărbatul a strigat după ajutor aproape două ore, timp în care nu a fost auzit. Sleit de puteri, Mihai mai putea doar să se ţină de gheaţă şi să dea din când în când din picioare. Sara, o femelă dalmaţian în vârstă de 10 luni, l-a observat şi şi-a anunţat imediat stăpânii. Familia Tampa a sărit imediat în ajutorul victimei. În zonă mai erau câţiva „privitori” care au răspuns sarcastic: „Lăsaţi-l domn`e să pescuiască”. „Am încercat să ajungem la el, însă gheaţa începuse să crape şi riscam să cădem şi noi în apă. Am căutat o creangă groasă şi ne-am apropiat pe burtă. Am întins creanga, iar bărbatul s-a prins de ea. Cu greu am reuşit să îl tragem pe mal”, a precizat Eugen Tampa.

Victima nu a putut fi transportată cu una cu două. La „gabaritul său se adăuga şi greutatea hainelor unde. „Am chemat imediat Salvarea şi Pompierii. Bărbatul era foarte greu, iar soţul meu abia a reuşit să îl tragă la mal”, a declarat Alina Tampa. La faţa locului au sosit imediat echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi ale Pompierilor. Medicii i-au acordat primul ajutor bărbatului aflat în stare critică, după care l-au transportat la autoutilitara de urgenţă. A fost nevoie de încă opt militari pentru ca Mihai să poată fi transportat în siguranţă. Acesta a fost internat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean în şoc hipotermic, cu multiple fracturi ale coastelor şi membrelor inferioare.

Sara a fost şi ea la un pas de moarte în primele luni ale vieţii. Eugen a primit căţelul în dar, însă programul nu îi permitea să aibă grijă de câinele jucăuş. Sara a fost dată unui copil, care a abandonat-o aproape moartă la un cabinet veterinar. În momentul în care au regăsit-o, stăpânii s-au hotărât să nu o mai scape din ochi. Câinele salvator a fost răsplătit pe măsură de stăpânii săi pentru această faptă.

domeniu: 
categorie: