Vasile Pruteanu: 'Creativitatea elevilor trebuie stimulată!'

Subiectul legat de sacţionarea celor şase elevi de la Colegiul Naţional de Informatică a fost adus la cunoştinţa preşedintelui Consiliului Judeţean de unii părinţi dar şi de vectori importanţi ai opiniei publice din judeţ.

Mai mult, chiar unii reprezentanţi ai mass-media au solicitat un punct de vedere pe această temă. Drept urmare, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu îşi exprimă un punct de vedere pe acest subiect:
 
“De la început ţin să subliniez că oficial între Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar sau şcolile sau liceele din Neamţ nu există relaţii de subordonare ci doar de colaborare.
 
În ceea ce priveşte măsurile luate împotriva elevului care a realizat proiectul foto în discuţie şi împotriva colegilor lui care au participat la acea <<şedinţă foto>>, ca părinte, ca profesor, ca ales al cetăţenilor din Neamţ, ţin să salut iniţiativa Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Şcolar de a reevalua situaţia şi de a verifica legalitatea măsurilor dispuse care, mie personal, mi se par disproporţionate. Responsabilitatea pedagogică obligă oamenii de la catedră să stimuleze creativitatea elevilor şi să intervină, cu tact, în a direcţiona această creativitate spre scopuri nobile. Cred ca acest caz chiar trebuie gestionat cu tact, mai ales că, din semnalele care au ajuns la mine am înţeles că e vorba de elevi cu rezultate bune, cu diplome care atestă calităţile lor.
 
Urmăresc cu interes evoluţia artei fotografice şi cred că trebuie să fim foarte atenţi când interpretăm un mesaj transmis de o fotografie şi, în acelaşi timp, toleranţa trebuie să ne facă să acceptăm şi părerile celorlalţi”, a precizat Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

domeniu: 
categorie: