Victor Ciorbea: Românii sunt obligaţi să aleagă de 21 de ani între FSN 1 şi FSN 2

Victor Ciorbea are sprijinul PNȚCD Brașov pentru unificarea partidului, însă crede că reconcilierea se împiedică de orgolii iar țărăniștii vor să fie „o a treia opțiune” la alegerile de anul viitor.

Fostul premier țărănist Victor Ciorbea s-a întâlnit zilele trecute cu reprezentanții locali ai PNȚCD Brașov, pentru a discuta situația acestuia și modul în care se va organiza Congresul extraordinar din data de 18 iunie, atunci când va candida pentru preluarea funcției de președinte.

„PNȚCD Brașov le solicită liderilor naționali să-și dea mâna și să realizeze unificarea, care să dea șansa partidului să fie activ în viața politică și să participe cu succes la alegerile locale și parlamentare de anul viitor”, a fost apelul lansat de Eugen Urs, președintele organizației județene a Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat Brașov.

Fostul prim-ministru Victor Ciorbea a susținut că are sprijinul celei mai mari părți a partidului pentru a prelua conducerea și a menționat că toate discuțiile cu reprezentanții celorlalte tabere au eșuat. „Din nefericire nu am reușit în ultimele șase luni, deși am făcut eforturi deosebite, să realizăm reconcilierea. Unii dintre acești lideri sunt de un orgoliu incomensurabil, unii sunt cu misiune și au fost parașutați în partid deși nu au legatură cu acesta, alții au încercat să facă din PNȚCD o afacere”, a declarat Victor Ciorbea.

Victor Ciorbea a mai afirmat că se bucură de sprijinul asociațiilor foștilor deținuți politici, precum și al oamenilor reprezentativi pentru partid, cum sunt Ion Diaconescu și surorile Coposu. Planurile lui Victor Ciorbea după obținerea conducerii PNȚCD constau în realizarea unei platforme politico–civice, cu care PNȚCD să se prezinte la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

„Obiectivul nostru este să le propunem românilor, care au fost obligați în ultimii 21 de ani să aleagă între FSN 1 și FSN 2, posibilitatea să aleagă o a treia opțiune”, a spus la întâlnirea cu liderii PNȚCD Brașov, Victor Ciorbea.

domeniu: 
categorie: