Publicat: 20 Martie, 2017 - 20:21

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu — P.T.F. Giurgiu au descoperit, în compartimentul marfă al unui camion, peste 4000 articole vestimentare, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 17.03.2017, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară cetățeanul turc Mehmet P., în vârstă de 49 ani. Conform documentelor de însoțire a mărfii, mijlocul de transport era încărcat cu produse textile din Bulgaria, pentru o firmă din Belarus.

Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit în compartimentul marfă, mai mulți saci ce conțineau peste 4.000 articole vestimentare inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută și pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

Purtător de cuvânt ITPF Giurgiu — Inspector de poliție Onofrei Cristina