Publicat: 16 Februarie, 2017 - 13:05
Arta Melaniei are suflet. Un suflet ce permanent evoluează...

Melania Adony, este numele artistic al unui om ce a ales calmul retras în fața avalanșei profane, prelevând o deschidere personală dinspre interior către exterior. Există calm și echilibru în fiecare început și sfârșit de compoziție, oglinda unei artiste ce iubește omul înainte de a-l avea în fața compozițiilor ei.

Melania Adony se definește ca fiind un învățăcel al vieții, o autodidactă plină de perseveranța echilibrată, excesele fiind eliminate ca un răspuns natural al înțelegerii acelor detalii evidente ale profanului, iar desele cufundări în lumile sacre aducând certitudinea unui adevăr trecut cu vederea de societate.

Arta Melaniei reprezintă acel punct de început al curgerii unui râu, punct ce își găsesțe echilibru în punctul de sfârșit al aceluiași râu, acea revărsare într-o mare de gânduri ce se așează necontenit. Întocmai stropii de ploaie, fiecare detaliu își găsește echivalentul în mediul intelectului și simțirii umane.

O reflexie permanentă asupra creației primordiale, fărâme de divin sunt împărtășite pe cuprinsul oricărei lucrări ce poartă numele artistei. Adesea, punctul de echilibru al compoziției, se află în tocmai începutul pânzei.

Pânza vorbește permanent cu privitorul, existând un dialog cultivat de Melania, în fiecare tușă, simbol, linie și punct înglobate în textul pânzei. Căci pânzele Melaniei vorbesc. Fiecare compoziție în parte deține firul narativ al unor gânduri ce leagă o istorisire. Pânzele comunica la un nivel superior cu omul, invitând la deschiderea reală, a sufletului și minții, o instigare la reîntoarcere și introspecție.

Arta Melaniei are suflet. Un suflet ce permanent evoluează. Un suflet ce invită la interconectare și la introspecție. Suflet ce caută echilibrul în afara parametrilor general acceptați.

Tinzi să te reîntoci la lucrările artistei, poate din acea nevoie de confirmare a unor gânduri ce până în acel moment nu s-au mai format în mod coerent. Te reîntorci pentru că doar astfel poți încerca să definești universul deschis în fața ochilor tăi, un spațiu ce devine personal, acolo unde totul se poate defini.

Compoziții ce respiră în același ritm cu privitorul, captând atenția schimbările de stil și tehnică, avalanșa de informații fiind simțită în armonia finală a mesajului înțeles.

Nonconformitatea artistei se transmite prin greutatea fizică a compozițiilor, textura acestora și vibrațiile culorilor.

Imperfecțiunea trebuie privită ca un răspuns direct al naturii la echilibru. Imperfecțiunea nu este antonim al perfecțiunii ci este parte integrantă al ei. Imperfecțiunea este echilibrul natural al ființei umane. Pânza vorbește permanent cu privitorul, existând un dialog cultivat de Melania, în fiecare tușă, simbol, linie și punct înglobat în textul pânzelor. Căci pânzele Melaniei vorbesc.

Fiecare compoziție în parte deține firul narativ al unor gânduri ce leagă o istorisire. Pânzele comunică la un nivel superior cu omul, invitând la o deschidere reală, a sufletul și a minții, o instigare permanentă la reîntoarcere și introspecție.

Șoaptele pânzei dețin adevărul sufletului nostru. Prin ele fiecare gând nespus este așezat la vedere, cu acea grijă smerită, pe care doar Creatorul o înțelege.

http://mell.space/

 

Tag-uri Nume: