Publicat: 21 Aprilie, 2017 - 16:48

În perioada 22-23 aprilie a.c., peste 100 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanța și I.S.U. Constanța, vor acționa pentru asigurarea climatului de ordine la o serie de evenimente organizate în zona de responsabilitate, pentru ca acestea să se poată desfășura în condiții de siguranță.

— Sâmbătă și duminică, 22-23 aprilie a.c., jandarmii constănțeni vor asigura ordinea publică la meciul de tenis feminin, Fed Cup din stațiunea Mamaia, la întâlnirea dintre echipa României și Marea Britanie.

— În aceeași perioadă, jandarmii vor asigura ordinea publică la ultramaratonul de 24 de ore din stațiunea Mamaia, 'Alerg 24 h pentru Autism Marea Neagră', începând cu ora 10.00 a zilei de 22.04.2017 ?i până la ora 10.00 a zilei de 23.04.2017.

— Sâmbătă, 22 aprilie a.c., între orele 15,30 — 19,30 vom asigura ordinea publică, la evenimentul 'Marș pe role și biciclete', pe itinerariul — Piața Ovidiu — str. Mircea cel Bătrân — Bd. Tomis — Bd. Alexandru Lăpușneanu — str. Soveja — Bd. Alexandru Lăpușneanu și retur.

— De asemenea, sâmbătă suntem prezenți la Năvodari, la concursul de alergare 'Slp-Run', organizat pe traseul Tabăra Năvodari — Plaja Celsius și retur.

Jandarmii vor acționa în principal, pentru:

— protecția participanților;

— prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de conviețuire socială.

Dispozitivele de ordine vor fi formate din echipe de patrulare pedestre și auto.

Pentru evitarea incidentelor nedorite, jandarmii recomandă cetățenilor:

— să manifeste răbdare și să adopte un comportament civilizat;

— să respecte indicațiile jandarmilor;

— să evite conflictele de orice natură și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.