Publicat: 18 Iunie, 2017 - 18:19

Poliția Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară își respectă obligațiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanța competentă.

În ultima săptămână, la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 188 de persoane și au fost înregistrate 21 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse inițial, cu alte măsuri.

În perioada 9-16 iunie a.c., la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 188 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligații în sarcina persoanelor față de care au fost dispuse.

Astfel, polițiștii desfășoară activități specifice față de 56 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, față de 131 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar ?i fa?ă de o persoană pe numele căreia a fost dispusă măsura controlului judiciar pe cau?iune.

În această perioadă, la nivel național, au fost înregistrate 21 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse inițial, cu alte măsuri.

Astfel, în 3 cazuri, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu măsura arestării preventive, în 4 cazuri, cu măsura condamnării cu executare, în alt caz a fost înlocuită cu măsura condamnării cu suspendare, iar în alt caz, cu măsura de internare într-un centru educativ.

De asemenea, măsura controlului judiciar a fost înlocuită, în 4 cazuri, cu măsura arestării preventive, în alte 6 cazuri, cu măsura condamnării cu executare, într-o situa?ie cu cea a condamnării cu suspendare, iar într-un alt caz, cu măsura arestului la domiciliu.