Publicat: 12 August, 2017 - 14:09

Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 652 de persoane, 75 de autovehicule, 49 de documente și 4 plăcuțe de înmatriculare, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 4 — 11 august a.c., au fost localizate, pe teritoriul țării noastre, 420 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Polițiștii români au pus în aplicare 19 mandate europene de arestare, au depistat 168 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 16 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 43 de autovehicule, au fost ridicate 44 de documente ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, precum și 3 plăcuțe de înmatriculare și un certificat de înmatriculare semnalate de statele membre.

Totodată, 232 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române.

Dintre acestea, 34 erau urmărite de Poliția Română, în baza unor mandate europene de arestare, 15 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 8 persoane erau semnalate dispărute de autoritățile române.

Partenerii din statele membre au identificat 32 de autovehicule, 5 documente și un certificat de înmatriculare căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.