Publicat: 20 Mai, 2015 - 07:42

Postări de Adrian SEVERIN

Duminică, 31 Mai, 2020 - 17:00

 

Dându-și seama că s-ar putea să răspundă pentru aplicarea unor norme neconstituționale, în ultimele săptămâni polițiștii au evitat amendarea celor care nu purtau mască acolo unde ordonase Tătarul de la Sănătate. Bravo lor!

Iată însă că o poză buclucașă a condus la situația în care de la această atitudine de prudență constituțională se face excepție tocmai în cazul Premierului aflat la originea neconstituționalității. Acesta a fost amendat .... la cerere (sic!) pentru a nu fi purtat mască chirurgicală în biroul său din sediul Guvernului. 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 15 Mai, 2020 - 19:56

Unii se plâng, alții se tem și alții doar constată că, lipsită de legi pentru gestionarea pandemiei Covid 19 în regim de stare de urgență sau de alertă sau de altceva, societatea românească se va deda pentru câteva zile, până la intrarea în vigoare a legii prin care legislativul rușinii a acceptat dictatura (aparent numai pe timp limitat), unui dezmăț comportamental care va deschide porțile ucigașului virus.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 5 Mai, 2020 - 09:29

Sunt războaie pe care unii le prelungesc pentru a se pune în cea mai bună poziție de a negocia pacea. Sunt păci pe care unii le prelungesc pentru a se pune în cea mai bună poziție de a purta războiul. Într-o singură săptămână, Președintele României a vorbit la telefon cu omologul său american, a atacat China prin intermediul Huawei și a acuzat Ungaria prin intermediul PSD. Cum se leagă aceste evenimente? Sunt ele menite a încălzi un război care merge spre pace sau a răci o pace care se îndreaptă spre război?

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 26 Aprilie, 2020 - 11:07

 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 20 Martie, 2020 - 18:03

Sute de mii de români au luat ostatec, prin voluntarismul lor iresponsabil și egoismul lor miop, dreptul colectiv și individual al compatrioților lor de a decide că vor să facă sacrificii pentru a scăpa de suferințele provocate de Covid19. Sunt cei mulți, foarte mulți, mult prea mulți, deși rămân, totuși, o minoritate, care au luat hotărârea, indiferent din ce motive, să își aroge libertatea de a purta virusul ucigaș prin lume impunând celorlalți infectarea și suferința.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 17 Martie, 2020 - 10:59

 

Motto: Caveant consules ne quid detrimenti reipublicae capiat! (Consulii să vegheze ca republicii să nu i se aducă vreun prejudiciu! ) Instituția stării de urgență este cunoscută și folosită de multă vreme și în multe locuri, ea fiind necesară în anumite împrejurări. Nu instituirii stării de urgență trebuie să i ne opunem, dacă anumite măsuri sunt necesare în condițiile pandemiei, ci relei sau insuficientei ei definiri concrete, constând în indicarea drepturilor fundamentale care sunt restricționate și a limitelor acestei restricționări.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 24 Octombrie, 2019 - 20:36

 Raportul MCV pentru Romania pe anul 2019 este produsul tradarii Presedintelui Iohannis si a ministrului justitiei Ana Birchall, facilitate de cedarile lase ale PSD.

Toate fortele politice si civice bulgare au cerut incetarea MCV care, oricum, din 2010 nu mai avea baza legala in dreptul UE. Teodor Melescanu a refuzat - din ordinul cui sau de teama cui? - sa notifice aceasta situatie Comisiei europene si sa puna capat ilegalitatii si discriminarii practicate de comisarul Timmermans, asa cum convenise intr-o discutie purtata cu mine.

 

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 18:27

„Moarte PSD!” Acesta este strigătul de luptă care s-a auzit prin piețe în ultimii ani; la concurență cu „DNA să vină să vă ia!”, care nu era decât una dintre metodele indicate pentru punerea în practică a îndemnului dintâi – atotcuprinzător, absolut și definitiv.

CONCURENT ȘI DUȘMAN  NU ESTE ACELAȘI LUCRU

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 12:41

(mistere, mistere - bani, putere, crima) Jeffrey Epstein a fost un super bogatas american cu gusturi pedofile. El a creat o imensa retea de putere care includea chiar si sefi de state si guverne, alaturi de membri ai caselor regale, vedete de cinema, bancheri, magistrati, oameni politici etc, pe care o servea (cu placeri trupesti si ajutoare financiare), dar de la care primea favoruri (inclusiv judiciare), informatie si influenta politica.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 9 Septembrie, 2019 - 20:22

De ce Secretarul de Stat Mike Pompeo i-a inlcus pe copiii lui Liviu Dragnea pe lista celor cărora le este interzisă intrarea în SUA? De ce ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, iar nu cel de la București, Hans Klemm, a venit să ne anunțe pregătirea unei „foi de parcurs” americane pentru justiția română? De ce Premierul Dăncilă nu se mai întâlnește cu Vicepreședintele Pence în marja sesiunii anuale a Adunării Generale ONU? De ce Procuroul General / Ministrul de Justiție al SUA, William Barr, a invitat-o pe Ana Birchall la Washington, tocmai pe când aceasta era demisă la București?

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 13:46

1. Criticile mele legate de lentoarea și lipsa de consistență a măsurilor legislative absolut necesare pentru a pune capăt abuzurilor judiciare și a asigura respectul drepturilor omului și al interesului național în lupta împotriva corupției, au determinat o nouă acțiune diversionistă a forțelor ilegitime din subteranele „statului de drept” și din „industria anticorupției”. Ideea care se vrea acreditată este aceea că aș fi o armă folosită de președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a se răfui cu ministrului justiției Tudorel Toader.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 1 Februarie, 2019 - 12:23

Curtea de Apel din București a suspendat Decretul prezidențial prin care Generalului Nicolae Ciucă i s-a prelungit mandatul de șef al Statului major al Apărării până la finele anului 2019. Consecința imediată este aceea că funcția respectivă este preluată de locțiitorul la comandă așa cum decisese anterior Guvernul.

 

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 15:40

 

CCR a constatat fara drept de apel ca intre anii 2014 si 2018, ICCJ a alcatuit completurile de cinci judecatori nu doar cu violarea principiilor si ordinii constitutionale care garantau dreptul cetatenilor la un proces echitabil, ci si cu ignorarea prevederilor explicite ale legii pe care nici cel mai nepriceput om nu le-ar fi putut intelege altfel decat erau scrise. Astfel, presedintii completurilor respective - tocmai ei - au fost investiti fara tragere la sorti, printr-un act arbitrar al conducerii acelei instante.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 13:18

Intrucat incalcarea dispozitiilor legale privind compunerea completului de judecata este sanctionata cu nulitatea absoluta, potrivit art. 281 din C.p.p., devenea evident ca si sentintele in baza carora cei doi se aflau in detentie erau lovite de nulitate.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 8 Ianuarie, 2019 - 10:39

Lovitura de stat a devenit permanentă iar România aproape a făcut pasul de la un stat eșuat la dictatură.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 28 Decembrie, 2018 - 18:29

Decretul prezidențial de prelungire a mandatului Șefului Statului Major al Apărării, neavând la origine propunerea Guvernului, este neconstituțional și nu produce nici un fel de efecte juridice. Acesta este doar un alt act de subminare a ordinii constituționale.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 19 Decembrie, 2018 - 06:11

Dacă finalitatea oricărei ordini este menținerea păcii, sfârșitul oricărei ordini este începutul războiului. Iar războiul este calea către o nouă ordine și astfel către pace. Când ordinea care se stinge este globală, și războiul în care trece este global.

 

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 14:08

Filosoful francez Emmanuel Todd, în lucrarea intitulată “Inventarea Europei”, aprecia că viitorului federalizării europene va depinde de modul în care fiecare european se va raporta la celălalt, în condițiile în care, sub influența geografiei, mentalitățile naționale circumscriind atât planul religios, cât și planul ideologic, sunt diferite. Pornind de la această observație, Todd își exprima scepticismul cu privire la viitorul UE.

 

Evenimentele dramatice din Franța m-au făcut să îmi reamintesc această teorie.

 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 10:52

„Nimeni nu este hărăzit să fie prietenul permanent sau dușmanul permanent al Angliei; Anglia are numai interese permanente.” – spunea lordul Palmerston în secolul XIX. O cugetare care se potrivește și României în secolul XXI.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 6 Decembrie, 2018 - 11:14

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președintelui Vladimir Putin, a confirmat la o întâlnire cu jurnaliștii că ar fi primit, în ianuarie 2016, două e-mailuri din partea lui Michael Cohen, fostul avocat privat al Președintelui Donald Trump, prin care era rugat să aranjeze o întâlnire cu șeful administrației prezindențiale ruse, Serghei Ivanov, ca să discute posibilitatea ridicării unui Turn Trump la Moscova. Cu câteva zile înainte, dl Cohen își recunoscuse vina de a fi mințit Congresul în legătură cu această afacere, pe care o urmărise în timpul alegerilor prezidențiale din 2016.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 12:24

1. La o întâlnire organizată în chiar aceste zile de Ministrul de Externe în funcție, Teodor Meleșcanu, cu un număr important de foști șefi ai diplomației române din ultimii treizeci de ani, toți cei prezenți au fost de opinie că majoritatea reproșurilor aduse României de către interlocutorii săi externi nu reprezintă decât alibiuri pentru o politică având cu totul alte cauze reale. Identificarea acestora este esențială pentru găsirea antidotului eficient. Altminteri ne pierdem vremea într-o defensivă tactică eternă fără vreo perspectivă de a schimba situația strategică.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 09:33

Problema obligativității concluziilor Raportului MCV trezește controverse pe rețelele sociale. Cei interesați de un anumit răspuns sau cei căzuți cu bună credință în eroare se lasă pacăliți de o decizie a CCR din 2012, care afirma că potrivit Constituției României toate obligațiile decurgând din acte ale UE sunt executorii.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 11:14

După prestația demnă din Parlamentul de la Strasbourg de luna trecută, Primul Ministru Viorica Dăncilă a „recidivat” ieri formulând un protest categoric ca reacție la atitudinea de rea credință a instituților europene față de România, și respingând atât acuzele cât și solicitările cuprinse în Rezoluția PE și Raportul MCV referitoare la situația statului de drept din țara noastră.

 ROMÂNIA RESPINGE ULTIMATUMUL UE

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 18:42

Data de 15 noiembrie 2018 a fost stabilită de către oculta hegemonilor vest-europeni ca dată limită pentru răsturnarea Guvernului Dăncilă și înlocuirea lui fie cu un executiv de tehnicieni, tip Cioloș, fie cu unul de așa-zisă „uniune națională”, condus de un agent al Franței sau de unul al Germaniei. Acesta va trebui să exercite președinția rotativă a UE în prima jumătate a anului 2019, atunci când cadrul bugetar multianual va trebui convenit iar Brexitul finalizat, în condițiile în care Parlamentul va intra în alegeri, iar Comisia va intra pe ultima sută de metri a mandatului său.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 15:55

Pe data de 29 octombrie 2018, la Sala Rondă a Hotelului Intercontinental, profesorul John Mearsheimer, de la Universitatea din Chicago, a fost invitat să vorbească despre viitoarele politici globale ale marilor puteri. În acest context a identificat ca principali actori globali ai momentului SUA, China și Rusia (nici UE nici Germania, Franța sau UK nu au intrat în ecuație), iar ca zone de interes prioritar pentru politica americană, în ordine, Asia de Est (China), Golful Persic și Europa (aceasta, pentru prima oară în istoriem, la urmă).

 

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 24 Octombrie, 2018 - 11:33

La ce te mai poți aștepta de la o entitate care își indică domiciliul într-un loc și domiciliază în altul?! Mă refer, în speță, la Comisia de la Veneția, care are sediul la Strasbourg. Ca în faimoasa expresie atribuită lui Tudor Arghezi, ea una spune și alta… fumează.

 

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 23 Octombrie, 2018 - 20:57

Președinția rotativă a Consiliului UE se exercită prin membrii executivelor naționale.

Președintele României, fiind, de drept, mediator între puterile statului, nu este membru al executivului; și, în fapt, nici nu cooperează cu acesta.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 18 Octombrie, 2018 - 18:58

Secția de procurori a CSM a amorsat un scandal artificial pretinzând că aplicarea criteriilor de experiență pentru persoanele care lucrează în DNA și DIICOT, stabilite de legile justiției modificate prin OUG zilele trecute, va lăsa aceste instituții fără mână de lucru. „Toți vor pleca! Nu mai rămâne nimeni! Toate dosarele vor cădea în nelucrare! Ce ne facem?! Urgent să intervină Avocatul Poporului pentru a sesiza CCR!”

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 11:09

Mulți nu înțeleg de ce întrebarea supusă referendumului – adică decizia supusă opțiunii cetățenilor – s-a referit la o lege de modificare a Constituției, iar nu la textul unui articol din Constituție. Iată răspunsul!

 

Potrivit propriilor sale dispoziții, Constituția nu se poate modifica prin referendum, ci numai printr-o lege adoptată de Parlament. (De aceea referendumul privind trecerea la un Parlament unicameral, în lipsa unei legi prealabile, nu a fost constituțional și nu putea produce efecte juridice.)

 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 10:11

Nu! Referendumul acesta nu este în realitate despre familie. Nici despre căsătorie.

Adevăratele întrebări la care se va răspunde sunt: „Mai existăm noi ca români?”, „Mai vrem noi să existăm?” și „Cum vrem noi să mai existăm?”

Tip publicație: Intrare blog