Publicat: 7 Iulie, 2014 - 13:11

Postări de Cornel NISTORESCU

Duminică, 17 Martie, 2019 - 14:26

Metrul simbolic de autostradă  a picat pe capul  PSD-ului ca un sac cu haine vechi și murdare.În cîteva ore, un grup politic s-a trezit în chiloți în mijlocul României și în rîsul Europei și al agențiilor internaționale de presă. Penibilul situației depășea cu mult imaginația popoarelor de pe toate continentele.Un buticar din Nordu Moldovei, să-i zicem antreprenor sau om de  afaceri, exasperat de cozi și accidente, de nepăsarea autorităților și de dificultățile în dezvoltare,  a avut ideea de lansa un semnal,  de a lua în bășcălie statul și administrația, inclusiv resemnarea populației.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 15 Martie, 2019 - 13:50

La puțină vreme după ce am ridicat pe site-ul Cotidianul articolul despre anunțul cu candidatura la europarlamentare a lui Sebastian Ghiță, a apărut și declarația sa belicoasă. Iat-o:

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 1 Martie, 2019 - 10:48

Revolta procurorilor se  extinde  inexplicabil. Parcă aripa juridică a binomului ar fi decis să joace rolul  Opoziției. Și dacă PNL-ul este atît de împiedicat, să pună ei umărul să dea jos guvernul PSD-ALDE. Iar aceștia nu ripostează. De la ordonanța  7 au sărit la repatriere aurului, de la aur la energie și la impozitarea ROBOR, o incoerență de șoricel speriat. Nu ne rămîne decît să așteptăm consecințele acestei revoluții de procurori, prima răscoală teoretică a bandiților de după 1944.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 21:48

Susținerea pentru Kovesi Codruța nu mă mișcă și nu mă revoltă. Mă contrariază. Patriotismul bazat pe „este  româncă de-a noastră“  mă lasă rece, cîtă vreme nu mă regăsesc în  comportamentul ei. Faptul că ar putea ajunge în situația de a ne reprezenta țară, fără să fie desemnată pentru o asemenea poziție, este un semn că democrația europeană funcționează de-a-ndoaselea. Mai ales pentru cei mici. Oricum, într-o măsură mai mică sau mai mare, o parte din România o disprețuiește și o înjură. Situația este stupidă.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 26 Februarie, 2019 - 11:02

În 2018, ați ratat 36% din dosarele de la DNA și nu vă crapă obrazul? Și dacă le făceați cu studenții treceau mai multe! Nu vă chinuie faptul că dintr-o sută, treizeci și șase de oameni puteau fi nevinovați pe care i-ați chinuit luni sau ani de zile? Sau treizeci și șase dintre ei erau escroci și criminali pe care i-ați scăpat ca niște procurori gură-cască?

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 25 Februarie, 2019 - 11:13

Toată isteria cu statul de drept are niște explicații pe care ne ferim să le discutăm pe față. De frică, dar și de teama de a nu fi socotiți adversari ai statului de drept și, implicit, ai democrației. Procurorii (și mai puțin judecătorii), marii beneficiari ai libertății fără nici un control, se simt amenințați de punerea în funcțiune a Secției pentru investigarea magistraților.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 21 August, 2015 - 13:55

Pe zi ce trece, anticorupţia DNA, marea campanie a celei mai puternice femei din România, tinde să se transforme într-o poveste a Luluţei care credea că ea va curăţa lumea de balauri. Comicul situaţiei nu se vede peste graniţă pentru că de o parte şade grupul de interese ce aplaudă fiecare decapitare din trupa adversarilor. Iar de cealaltă, o armată de ONG-uri şi televiziuni.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 7 Iulie, 2014 - 16:18

Au trecut doi ani amarnici şi buimaci de la revolta democratică a 7,5 milioane de români. Cine aniversează evenimentul? Coana Joiţica în fruntea a două mii de susţinători (dacă or fi fost atîţia!?). Ea împreună cu Gelu Vişan, Cristian Preda, Cristian Petrescu (un soi de fost secretar al madamei, gonflat de dânsa prin tot felul de funcţii) şi nenumăraţi alţi susţinători ai ideologiei PMP (!?) au ţinut să ne reamintească revolta democratică de acum doi ani. USL-ul, bietul USL, n-a zis nici mâc. A murit de mult. Victor Ponta a mai apărut la TV, dar a uitat de ce.

Tip publicație: Intrare blog