Publicat: 7 Iulie, 2014 - 13:11

Postări de Cornel NISTORESCU

Luni, 3 August, 2020 - 10:02

Citesc un articol în Adevărul, semnat de unul dintre cei mai fanatici trompeți ai politicii de dreapta, un fel de tinctură de mere pădurețe a spiritului Rezist din Piața Victoriei. Și trompetul acesta zice:

”Ludovic Orban, Dan Barna şi Dragoș Tudorache au negociat miercuri până spre miezul nopţii, la Palatul Victoria, o alianţă a dreptei în Bucureşti, pentru primăriile de sector”.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 1 August, 2020 - 20:38

Dacă priviți cu atenție fotografia lui Vasile Dîncu din cotidianul.ro, aflată în deschiderea articolului semnat de Ioana Radu, veți vedea un bărbat aflat între bufnițe și alte păsări din coșmaruri și o bibliotecă de decor. Să ne fie clar, omul din imagine este intelectual, nu mecanic. Adică, între imaginile urîte și iluzia de înțelepciune, stă doctor Honoris Causa Vasile Dîncu.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 30 Iulie, 2020 - 22:33

După enormitățile de miercuri, joi după amiază, președintele României a mai făcut o declarație. Miercuri s-a bîlbîit și a spus prostii despre confictul SUA- China. Joi, a spus prostii și mai mari despre pandemie. După întîlnirea cu Marcel Vela și cine o mai fi fost, a aflat ce avea în cap de miercuri și de săptămîna trecută și din celelalte luni de pandemie. Că el este deștept și că guvernul este harnic și că PSD-ul este de vină.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 24 Iulie, 2020 - 05:41

Politică și COVID și iar politică și COVID ! Nu am mai auzit o știre culturală la zi de o groază de luni. Numai paparude, bîrfe, declarații politice despre pandemie, cîrteli de progresiști și alarme trase de doctori disperați. Mai zilele trecute, chiar m-am mirat cînd un regizor tînăr povestea că vrea să facă un film despre actorul Constantin Codrescu! N-am mai auzit vorbindu-se despre acest mare actor de ani și ani. Adevărul este că viața culturală în Romania și, mai ales, pe vreme de pandemie, s-a dus pe copcă. Sau este leșinată peste tot.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 23 Iulie, 2020 - 09:25

La Bruxelles, într-un „moment istoric” pentru obținerea „unui acord istoric”, România nu s-a văzut. Asta mai ales pentru că președintele României nu s-a „mișcat” de nici un fel. A obosit din cauza lungimii discuțiilor și negocierilor!? Președintele Iohannis a apărut doar în cîteva cadre luate în pauze. Sunt imagini fotografice sau video în care el trece prin cadru și îi dă un cot lui Sebastian Kurz, mai mult ca să-i atragă atenția că este pe acolo și se alătură discuției și apare ca obiect de decor în alte cîteva cadre cu Angela Mekel și cu Emmanuel Macron.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 17:40

Președintele României arăta fericit la sfîrșitul celor patru zile de discuții și negocieri de la Bruxelles. Probabil că el s-o fi așteptat la mese și plimbări, la cîntece și dansuri. Discuțiile și negocierile (grele sau ușoare) sunt toată munca unui politician. Deci, după vacanța și navete la Sibiu, patru zile de muncă nu sunt un capăt de țară.

Prima sa afirmație, făcută după ce a scăpat de la discuții și negocieri, a fost una corectă:

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 21 Iulie, 2020 - 10:21

Un prieten, om cu destul spirit critic și cu o luciditate demnă de analizat cu atenție, îmi trimite un fel de scrisoare a unui ins revoltat. Și-mi zice că i-ar fi plăcut să o scrie el dar, din păcate, aparține altcuiva. Și-i adaugă numele. Citesc scrisoarea, care este mai degrabă un pamflet mînios, răbufnit din fierea unui rebel. Sună a semnal de om disperat, exasperat de izolare, de improvizațiile autorităților, de naivitatea acestora, de șmecheria politică ascunsă îndărătul fiecărei măsuri. Și de om limitat în gîndire, lipsit de altruism.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 18 Iulie, 2020 - 15:42

De la acceptarea dosarului Kovesi contra România la CEDO, fosta vedetă a anticorupției n-a mai prea fost subiect de știri. Nu a mai dat declarații nici la urcarea și nici la coborârea din avion, nici la intrarea și nici la ieșirea pe cine știe ce ușă, mică sau mare, celebră sau necunoscută. A devenit un personaj mai șters, gîfîind sportiv la punerea pe roate a Parchetului European. Tăcerea din jurul ei poate avea mai multe explicații. Proiectul european Kovesi s-a împotolit. Mai multe țări în crime elegante ezitări și îndoieli.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 16 Iulie, 2020 - 14:00

Viața noastră publică se străduiește să reconfirme observațiile lui Lucian Pintilie. În minunatele sale caiete de regie, scria despre trăsăturile importante ale poporului român. El pot fi reduse la trei forme de delir.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 16 Iulie, 2020 - 12:23

Multă lume își va fi imaginat că Portocală este după gratii sau că face pe consilierul juridic pe la cine știe ce firmă de bandiți. Inregistrarea postată de Victor Ponta și preluată de mai toată media ne trezește la realitate.

Portocală este bine mersi, necondamnat, cu toate dosarele în coadă de pește. Și Onea este bine merci. Si Ardelean de la Oradea, tot așa. Și procurorul de la Brașov este bine merci. Toată echipa de demolat adversari și de mutilat destine, orchestrată de Luluța, a supraviețuit. Mai bine sau ma rău. N-a decontat nimic.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 13 Iulie, 2020 - 10:34

Felul în care proiectul de lege întocmit de Guvern a trecut prin Camera Deputaților ar trebui să ne sperie. Marcel Ciolacu, președintele interimar și autoritar (în PSD), s-a dus la o întîlnire cu Raed Arafat. În urma explicațiilor gen „prestație TV ” ale acestui specialist în descarcerări, a hotărît să pună umărul la adoptarea accelerată a legii privind combaterea epidemiilor, inclusiv pandemia de coronavirus.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 11 Iulie, 2020 - 19:57

Poate că nu vă interesează. Poate nu! Și, totuși, povestea filmelor spune ceva! Și despre noi, și despre calitatea vieții noastre, și despre politicieni. Mediocrii de ei se uită la filme ca la scrisorile din Biblie. Mai nou, proverbul ar trebui modificat. Spune ce filme vezi ca să îți spun cine ești!

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 10 Iulie, 2020 - 12:28

Klaus Iohannis s-a speriat. Populația l-a dat absent, iar numărul contaminaților este în creștere! Ce să mă fac? Ce să le zic? Cu ce să-i liniștesc? Și, așa, a apărut discursul scris de niște netoți săraci cu duhul, scribălăi fără idei, autori de cuvinte pentru recepții, congrese, aniversări. Și-au proiectat opera pe un prompter și l-au împins să citească. Bîlbele de lectură ne arată un președinte care nu mai citește nici subtitrarea filmelor, necum cărți sau ziare. Iar comoditatea sa ne arată și disprețul.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 9 Iulie, 2020 - 06:56

În lipsă de dovezi, încă nu m-am lămurit dacă Romania a izbutit o fentă majoră la Comisia Europeană. Sau cei de la Bruxelles sunt atît de naivi încît să înghită, pe post de expert, o făcătură de personalitate juridică. Mai rămîne încă o variantă. Că ne-au astupat gura, zicînd că au promovat un român, adică ne-au repartizat o funcție importantă și, în fapt, au înrolat o figurantă pe care s-o manevreze după dorința lor. Dacă ar fi să cîntăresc toate cele trei variante, ar trebui să o exclud pe prima. N-am fenta pe nimeni pentru că în materie de politică externă suntem Lemn Tănase.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 8 Iulie, 2020 - 20:15

Niciodată nu am fost așa loviți de boala profețiilor. Parcă în ultimii doi-trei ani de domnie a lui Ceaușescu toată lumea era contaminată de subiectul „ce va fi”. Dar numai în familie și pe la colțuri. În televiziune și la radio era o tăcere mormîntală. Acum este pe dos. Nimeni nu mai vorbește despre ce trăim și de unde ne vin necazurile. Acum, toată lumea este atrasă de profeții politice. Sau, cel puțin asta se petrece pe la televiziuni, radiouri și pe la cîteva site-uri de știri.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 7 Iulie, 2020 - 11:53

De oarecâtă vreme nu mai știu nimic despre Mircea. Uneori, îmi lipsește. Cînd aveam de reparat ceva, Mircea era soluția. Era un fel de doctor în zugrăvit, tencuit, zidit, turnat beton, sudat. Făcea orice. Om cu mână, Mircea lucrează în tăcere. Subțirel, aproape uscat, tăcut ca o lucrare în piatră, și mormăit cînd nu-i convine cîte ceva, Mircea este un meseriaș onest și cam scump, dintr-o comună din Bărăgan. Cu toate acestea, mi s-a părut, și cred, că este meseriașul ideal al tranziției. Se pricepe la toate și nu lucrează după ceas, ci după „proiect”.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 6 Iulie, 2020 - 08:53

Dincolo de toate, România are o problemă enormă. De pe urma pandemiei a rămas cu toate restaurantele și barurile închise!
Aceste ”celule economice” nu pot funcționa deocamdată decît pe terase. Iar pe terase nu pot produce nimic. Doar spălare de bani. Iar un segment important din lumea de bussiness nu poate trăi fără restaurante, în ciuda faptului că populația României, cu excepția expaților și a celor de pe la multinaționale nu prea sunt clienți fideli de baruri și restaurante.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 4 Iulie, 2020 - 08:46

Nici vara în care Traian Băsescu a tras toate sforile, ca să nu pice la referendumul care în fapt l-a trîntit de nu s-a văzut, nu a fost atît de cumplită. A fost doar fierbinte. Dar nu urîtă! Atunci, toți compatrioții noștri și-au exersat spiritul democratic, în vreme ce americanii și-au arătat comportamentul totalitar, mai ales, în locurile în care au interese majore.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 2 Iulie, 2020 - 09:04

Știți de ce trebuie să fim impresionați pînă la lacrimi și sughițuri? Pentru că viitorul nostru se arată a fi, în abordarea celui care are pretenții să conducă România cu o mînă de fier, doar un șir de vorbe goale ce nici măcar din coadă nu mai sună. Miercuri, 1 iulie, bîrna noastră națională, după îndelungi amînări, lălăieli și picoteli a ieșit în fața nației și a spus:

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 21:46

Miercuri, în Herăstrau, peste apă de Clubul Diplomatic, la a doua terasă din stînga de pe malul lacului, vom prezenta un program al ziariștilor. El vizează un set de măsuri imediate și un program mai larg de relansare a României, în perioada post-pandemie.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 29 Iunie, 2020 - 21:33

Ne-am ars! Ne suim pe a doua cocoașă a pandemiei. Cămila pandemiei devine din ce în ce mai amenințătoare. Explicația este simplă. Oamenii nu se mai tem de coronavirus. Fac bășcălie pe seama lui și pe seama celor care ne conduc în așa-zisa luptă cu acesta. Rîd și de cei care iau în serios infectarea și prericolul. Sunt românii inconștienți? Spritul lor ludic stă la baza producerii unor asemenea efecte? Își bat joc de COVID- 19? Sau ne aflăm într-o situație și mai trăznită. Neîncredrea în pandemie trădează și o neîncredere în guvernanți?

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 29 Iunie, 2020 - 10:21

Raed Arafat tinde să devină filosoful, moralistul și pilduitorul campaniei anti-covid. Și cheia universală a tuturor situațiilor de criză. Alarmat de numărul crescut al contaminărilor, Arafat a ieșit la rampă, împins și de ceilalți care dirijează campania. Bîntuie un vînt de panică și de alarmă. În ciuda propagandei, a comunicatelor, a publicității difuzate pe toate canalele, oamenii nu prea mai cred în mesajele autorităților. Adică în zisele celor care reprezintă statul român.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 28 Iunie, 2020 - 10:04

Nu mai am nici o îndoială că Liviu Dragnea este un deținut politic. A fost prelucrat de serviciile românești, de președintele României și de partenerii euroatlantici. Ideile sale (cele mai multe băgate în capul lui străin de economie de fantezistul Darius Vîlcov) cu stoparea repatrierii mascate a profitului, cu dobînzile exagerate aplicate de bănci pe piața românească și, mai ales, cu majorarea redevențelor au deranjat peste măsură. Dragnea era periculos pentru toate afacerile străine în România, inclusiv pentru controlul asupra acestui spațiu politico-economic.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 26 Iunie, 2020 - 17:18

Mai nou, ședințele de Guvern se transmit în direct. Digi 24 TV, organ alocat și devotat, a transmis în direct discuțiile stil Marius Chicoș Rostogan. Dar nu cu prostovanii de elevi, ci cu poporul român. Nu despre adunări și scăderi și despre capitale și împărați a fost vorba, ci despre măsurile legate de combaterea pandemiei, de ieftinirea gazelor naturale și de evaluarea și înregistrarea efectelor inundațiilor. Adevărul este că Digi 24 n-are nevoie de audiență, din moment ce a primit bani de la Guvern.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 23 Iunie, 2020 - 20:28

Cam multe lucruri încep să se clatine. Dispar sau se subțiază în agenda fiecăruia.Unul dintre cele mai banale expresii din viața românilor s-a rărit și este pe cale de dispariție. Celebra ”hai, la o bere”, cunoscută și sub forma ”hai, să bem o bere”, aproape că a fost înlocuită cu ”ok, îți dau un telefon!”. Ce avem de discutat rezolvăm pe mail sau pe  WhatsApp.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 22 Iunie, 2020 - 10:07

Se vede de departe cît de multe insituții partizane și ce forțe obscure, inclusiv din media trag pentru realegerea Gabrielei Firea la cîrma Bucureștilor. Este vorba de un buget uriaș (din care în acest mandat n-a rezultat mare brînză), de o trambulină de lansare spre Cotroceni și de o plasă de relații care fac din primarul Bucureștilor unul dintre cei mai influenți oameni ai României.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 20 Iunie, 2020 - 08:24

Mai zilele trecute, m-am trezit în plin centru al Bucureștilor cu o pauză de o oră și jumătate. Fără cafenele și fără braserii deschise, nu mi-a mai rămas decît să mă delectez cu secvențele bulevardului Magheru. Anost și ponosit! Nimic mai mult. Fără vuietul traficului, mai că ar fi semănat cu o călătorie prin fostul Cernobîl! Drept pentru care mi-am agățat privirile numai pe fețele trecătorilor. Şi ei arată cum arată (în materie de îmbrăcăminte). Unii mai cenușii, alții mai țipători.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 13:54

Au fost ani în care am scris de nenumărate ori despre Mugur Isărescu. De la publicarea fotografiei în care se afla cu grupul tinerilor comuniști aflat în vizită, în 1989 la „ leader bienaimé  et bien respecté” Kim Ir Sen, în Coreea de Nord. De atunci, sistemul îl pregătea pe Mugur Isărescu. Așa că n-a mai crîcnit la contractele firmei sale din Drăgășani și la afacerile SC Măr SRL cu BNR, furnizoare de vinuri, castraveți, mere și alte bunătăți agricole.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 14 Iunie, 2020 - 08:50

Mi-e greu să uit imaginile de la Cotroceni cu toți politicienii români înghesuiți la Bill Clinton să-i transmită bucuria venirii americanilor.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 12 Iunie, 2020 - 13:11

M-aș fi mirat ca președintele nostru de lemn, mare frecător de mentă politică, să piardă ocazia să iasă la rampă cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la desfășurarea Mineriadei din iunie. Se vede de departe că marcarea evenimentului a fost făcută numai pentru el și pentru echipa sa de zgomote, instigată de bietul și caricaturalul vopsit Ceaușescu. De parcă numai ei doi ar fi singurii supraviețuitori! Restul s-au dus, iar ei sunt moștenitorii și rezervatarii unui ideal. Pe naiba!?

Tip publicație: Intrare blog