Publicat: 17 Octombrie, 2013 - 13:58

Postări de Şerban CIONOFF

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 13:46

Gata cu polemicile!

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 11:10

La ora când scriu aceste rânduri, toată lumea este cu ochii pe monitoare, așteptând să vadă care va fi decizia pe care președintele Frank Walter Steinnmeier o va lua după întâlnirea cu Angela Merkel. De fapt, se așteptă răspunsul la dilema:un guvern minoritar, condus tot de Angela Merkel sau alegeri anticipate? Firește, pentru fiecare dintre cele două alternative există o sumedenie de argumente pro și contra.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 3 Noiembrie, 2017 - 20:21

 Ambasadorul Hans Klemm și-a exprimat, din nou, îngrijorarea față de o anumită situație, nu prea plăcută, în care se află România. De data asta este vorba despre cea pe care o surprinde un Raport dat publicității de Banca Mondială și din care reiese că Republica Moldova a devansat România în ceea ce privește climatul de bussines.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 3 August, 2017 - 09:41

 

 

Mai mult sau mai puțin întâmplător, iată că, tocmai acum, când se discută intens, cu multă patimă, de o parte și de alta a baricadei, despre așa-numitele ,,pensii speciale’’, iată că și în lumea presei s-a declanșat o acțiune care riscă să pună sub un mare și foarte grav semn de întrebare însăși ideea independenței celei de-a patra puteri în stat!

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 27 Iulie, 2017 - 19:24

 Ieri, un domn ministru și o doamnă cu atribuții într-o importantă entitate a administrației publice , ne-au dat, fiecare, cât un stânjenitor exemplu despre cât de actuală este, din păcate, vechea zicală: ,,a vorbit și nea Ion, că și el e om’’. Dacă ar fi făcut treaba asta pe persoană fizică, hai, mai treacă-meargă. Dar, atunci când fac treaba asta în calitate de persoane oficiale-mă refer, în primul rând, la domnul ministru Petre Daea- atunci lucrurile se complică.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 6 Iulie, 2017 - 13:15

 Au stârnit multe și aprinse comentarii anumite imagini  înregistrate la recepția oferită de Ambasada Statelor Unite cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale și în care au fost surprinse câteva personaje îndelung controversate ale vieții publice românești. Cum ar fi Laura Kovesi și Florian Coldea. Motiv pentru care s-ar putea deduce cum că respectivii ar beneficia,încă, de încredere și de susținere din partea marelui nostru aliat strategic. Sau, cine știe?, doar din parte domnului ambasador…

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 28 Februarie, 2017 - 13:27

 Curtea Constituțională a decis: ,,prin ancheta DNA pe Ordonanța 13 s-au perturbat relațiile care trebuie să existe între cele trei autorități – juridică, executivă și legislativă’’!  Formulare clară și la obiect care mă-a determină să nu intru mai mult în atât de complicatele raționamente de drept constituțional, transmițând cititorului această concluzie finală.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 23 Februarie, 2017 - 23:04

 Receptiv cum îl șl știm la ceea ce spune strada, președintele Klaus Iohannis a luat act, se vede treaba, că discursurilor sale li se reproșează  că abundă în locuri comune și în stereotipuri, lipsindu-le elementele de noutate, poate chiar afirmațiile-șoc în măsură să de sarea și piperul oricărei intervenții publice. Drept pentru care, în cuvântarea rostită astăzi la bilanțul DNA, domnia sa a lansat două afirmații care,cu siguranță!, vor suscita comentarii și controverse.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 8 Februarie, 2017 - 21:05

      Două minute, pe ceas. Atât a catadixit Klaus Iohannis- președintele tuturor românilor, nu-i așa?- să le acorde celor care, înfruntând frigul și viscolul, au venit, din nou, în fața Palatului Cotroceni spre a-i spune ceea ce cred despre el și despre regimul autoritarist pe care, se vede treaba, este decis să îl instaureze. În marea sa mărinimie, domnul președinte a trimis celor aflați acolo niște ceai cald, după care a mai făcut un fel de baie de mulțime. Prilej cu care a adresat, manifestanților și nației, acest mesaj, pe cât de  scurt pe atât de cuprinzător:,,Suntem cu toți români.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 13 Ianuarie, 2017 - 20:44

Acum, când sunt câteva semne că nu mai există cale de întoarcere și, deși declarațiile, repetate și mai ales incendiare, ale lui Sebastian Ghiță nu și-au primit un răspuns răspicat, convingător, încep să cred că am ajuns la vorbele lui Arghezi: ,,Aduceți cerneala, se face socoteala’’. Deie Domnul să fie așa, pentru că este nevoie să tragem linie și să vedem cine și unde a greșit?

Tip publicație: Articol
Luni, 12 Decembrie, 2016 - 16:56

 ...mai are Guvernul lui Varză de Bruxelles! Era la mine, în Oltenia, o vorbă foarte înțeleaptă care suna cam așa:,,Urât a trăit și tot urâtă agonie mai are!’’ La vorba asta m-am gândit, în aceste ore care urmează dezastrului,pe cât de rușinos pe atât de meritat, de care au avut parte PDL și acoliții săi(pe față sau pe ocoliș)la alegerile de ieri.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 10 Decembrie, 2016 - 18:14

Profit de această ,,silenzio stampa’’ (adică, mai pe românește: ,,mucles’’) pe teme privind votul de mâine, pentru a încerca să mă lămuresc în legătură cu o altă necunoscută din atât de încurcata poveste a tezei de doctorat a Laurei Kovesi.  Vorbă să fie ,,lămurire’’, atâta vreme cât  este o deosebire ca de la cer la pământ între evaluările pe baza cărora Universitatea de Vest din Timișoara a decis să i se acorde Laurei Codruța Kovesi titlul de doctor în drept și verdictul categoric al conf.univ. dr.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 5 Decembrie, 2016 - 00:00

 Pe canalele de informații, au ajuns până la noi mai multe știri despre incendiul care s-a produs aseară la un club din California. Mai precis, în localitatea Oakland, de lângă San Francisco, în clubul numit ,,Nava Fantomă’’, un nenorocit incendiu a făcut , potrivit unor prime estimări, 9 victime, iar, din păcate, numărul lor ar putea crește, atâta vreme cât  despre soarta multor alți participanți la evenimentul organizat aici,în clubul ,,Ghost Ship’’, încă nu se cunosc date certe.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 22 Noiembrie, 2016 - 20:00

 Nu știu alții cum sunt, dar mie mi s-a făcut dor de Excelența Sa,domnul Hans Klemm,ambasadorul Statelor Unite ale Americii în scumpa noastră patrie! Pur și simplu tânjesc amarnic și duc dorul zicerilor atât de răspicate și indicațiilor de o deosebită valoare teoretică și practică pe care le împărțea,cu egală generozitate și bună cuviință, guvernanților în exercițiu și nouă, capetelor de locuitor.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 9 Noiembrie, 2016 - 17:04

Este,poate, prea devreme pentru a trage concluzii definitive asupra cauzelor care au determinat victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din Statele Unite și nici nu mi-am propus să fac așa ceva. Dar nici nu pot să nu observ că unul dintre cuvintele care au circulat cu o extraordinară, dar foarte semnificativă frecvență în spațiul public este ,,populism’’. Termen care trimite în derizoriu, dacă nu chiar anatemizează, ceea ce cu o memorabilă sintagmă s-a numit ,,puterea celor fără de putere’’.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 26 Octombrie, 2016 - 18:15

 A intrat, definitiv și irevocabil, în istorie acel pumn în masă pe care Andrei Ianuarievici Vâșinski, emisarul lui Stalin, l-a trântit, în anul 1945 , brutal și insolent, în masă pentru a-l sili pe Regele Mihai să accepte guvernul Petru Groza. Gest care a devenit simbolul cinismului cu care Marele Vecin și Prieten de la Răsărit își impunea oamenii devotați în fruntea statelor vasale. Peste 9 ani, A I Vâșinski murea în condiții ciudate, la New York. Cu numai un ani înainte, murise I.V.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 6 Septembrie, 2016 - 22:46

În deosebit de instructiva carte ,,Viața și testamentul lui Deng Xiaoping’’, scrisă de dr. Ion Buzatu și apărută la Editura,,Meteor Press”,  lansată zilele trecute la Fundația Europeană Titulescu, este povestită o întâmplare ale cărei înțelesuri dobândesc o surprinzătoare actualitate. Este vorba despre sfaturile pe care marele om de stat, vizionarul Chinei moderne, Deng Xiaoping, i le-a dat lui Nicolae Ceaușescu în anul premergător evenimentelor revoluționare din decembrie 1989.

Tip publicație: Articol
Vineri, 7 Noiembrie, 2014 - 22:50

   Mi-am pus în cap ceva lume bună, mai acum un an, scriind că fenomenul corupţiei intra- partinice reprezintă o veritabilă „bombă cu ceas”, care va exploda, câtuşi de puţin întâmplător, la momentul potrivit unor anumite interese politicianiste!

Tip publicație: Articol
Joi, 27 Februarie, 2014 - 17:51
Poate că o să par de-a dreptul deplasat celor care mănâncă politichie subţire pe pâine dacă , în acest colţ de pagină, în loc să îmi dau cu presupusul despre divorţul din USL, am să aduc  în discuţie un subiect de o teribilă banalitate. Este vorba despre un alt fel de legare de glie a pensionarilor.Fiindcă aşa- şi numai aşa!- se poate numi decizia consilierilor locali din mai multe municipii şi oraşe ale scumpei noastre patrii de a se acorda dreptul la transport gratuit în autobuze, troleibuze  sau tramvaie  pensionarilor, dar- atenţie mărită!- numai pentru cei care domiciliază în respectivele localităţi. Restul pensionarilor, treaba lor, scot banul şi plătesc! În caz contrat, <<amendă>> scrie pe ei…
Tip publicație: Intrare blog
Joi, 12 Decembrie, 2013 - 12:21

Nu ştiu cum să cataloghez difuzarea de către TVR (televiziunea naţională, parcă?!) a unui aşa-zis colind cu un clar mesaj antisemit. Scăpare? Neatenţie? Tembelism? Pentru că orice om cu mintea întreagă nu poate decât să fie revoltat după ce a vizionat acea nemernicie, deghizată în „Colind”, care întinează însăşi ideea de folclor ca voce a unui popor transpusă în cântec. Dar cel mai mult m-a revoltat faptul că printre corişti se aflau copii şi adolescenţi. Oare părinţi sau dascălii lor au ascultat nemernicia? Ce gândesc ei despre aceasta?

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 27 Noiembrie, 2013 - 00:00

Două atacuri armate care s-au petrecut în ultimele zile în Bucureşti - unul în Colentina şi altul în zona Lujerului - readuc în discuţie întrebarea: cine are dreptul să poarte arme letale? Cu întrebarea conexă: în ce condiţii pot fi folosite armele letale?

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 14 Noiembrie, 2013 - 00:00

Se difuzează, în draci, pe felurite canale de televiziune, un spot publicitar: ”ei ne-au luat invenţiile, noi le luăm biscuiţii”. De regulă, se pun în balanţă felurite invenţii româneşti - cel mai frecvent oina - pe care străinii le-au omologat, cu de la ei putere, ca fiind produsele lor, mie-n sută, iar, mai nou, ca recuperare supremă la această jecmăneală tipic colonialistă, noi, românii, curajoşi şi demni cum ne ştim încă din văicăreala mioritică, le-o trântim drept în nas. „Noi le luăm biscuiţii”. Curat tandea-pe mandea, ce să mai spun?!

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 1 Noiembrie, 2013 - 12:31

Au curs lacrimi şi valuri de cerneală pe tema „rectificării bugetare negative” operată de Guvernul Ponta. Motivele şi unghiurile de abordare fiind divergente, antagonice chiar nu o dată. Oficial, principala cauză, recunoscută, de către premier însuşi, formulată în termeni de specialitate fiind:”nerealizarea veniturilor bugetului general faţă de program, estimată la 3,71 miliarde lei”. Mai pe româneşte, la bugetul statului nu au intrat 3,71 miliarde de lei. Din ce cauză? Foarte simplu, pentru că ultra-bugetivora instituţiune , ANAF, nu şi-a făcut treaba! 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 25 Octombrie, 2013 - 00:00

Nu vreau să supăr pe nimeni, dar, mie unul, nu mi se pare ceva neobişnuit în împrejurarea că, mai zilele trecute, niscai tineri înfierbântaţi au şifonat puţin mai mult maşina în care se afla ministrul Culturii. Ba, dacă iau în calcul şi amănuntul că titularul acestui rang guvernamental este prof. univ. dr. Daniel Barbu, distins universitar, autor de temeinice studii în domeniul ştiinţelor politice, atunci am argumente în plus să spun că gestul se înscrie în ordinea firească a lucrurilor.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 18 Octombrie, 2013 - 00:00

Cine a zis despre Coana Chiriţa că e expirată?! Că numele i s-a pierdut în noaptea utării, la fel ca şi isprăvile care au făcut-o celebră acum un veac şi ceva, prin pana măiastră a lui Alecsandri. Niici pomeneală de aşa ceva! Atâta doar că, femeie dibace fiind, Chiriţa s-a potrivit cu spiritul noilor vremi. Acum nu mai e Chiriţa, cucoana lui Grigori Bârzoi, din „dulcele târg al Ieşilor”, s-a făcut o Chiriţă globală, ba chiar o Chiriţă mondialistă! Conu* Grigorie însuşi a devenit Gryggins şi numai e ispravnic, ci manager project. Luluţa este, acum, Lullyenne şi face modeling în draci. Chiar şi Guluţă a crescut, tocmai îşi termină, acolo, cu o bursă… de aia, cel de al 218 masterat în(ia să văd dacă ghiciţi!) în „ceva trandy de super”…

Tip publicație: Intrare blog