Publicat: 23 Octombrie, 2016 - 18:34

Postări de Stelian ȚURLEA

Marţi, 26 Mai, 2020 - 00:00

Scriu editorii: „Mylo și prietenii săi pleacă să cerceteze rămășițele unei farfurii zburătoare care s-a prăbușit aproape de Roswell, în New Mexico. Până atunci, el credea că marțienii există doar în benzile desenate cu supereroi. Când din interiorul navei aude strigătul de ajutor al unei ființe extraterestre, Mylo decide că trebuie să fie la fel de curajos precum fratele său, răpus de o boală gravă cu un an înainte. Lucrurile pe care le descoperă de-a lungul acestei aventuri îi întăresc încrederea că prietenia este cel mai important lucru din univers.”

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 25 Mai, 2020 - 00:00

Fiu al poetului Ionel Ciupureanu, Dan Ciupureanu (născut în 1983) a câștigat concursul de debut al Editurii Vinea în 2014, cu volumul Efectul calmantelor, pentru care a primit Premiul pentru debut în poezie al revistei Tiuk!. În 2015 a publicat volumul de poezii Liderul grupei mici de la grădinița de stat nr. 2. În 2016 i-a apărut în Franța Les jeux paralympiques, poeme, în traducerea Carinei Nedov.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 24 Mai, 2020 - 00:00

Un roman numai bun pentru vacanță și pentru iubitoarele de telenovele.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 23 Mai, 2020 - 00:00

Scriu editorii: „1947. În haosul de după al Doilea Război Mondial, Charlie St. Clair, o studentă americană însărcinată, necăsătorită și pe punctul de a fi alungată de propria familie, nutrește speranța disperată ca verișoara ei iubită, Rose, care a dispărut în Franța ocupată de naziști în timpul războiului, ar putea să fie încă în viață. Prin urmare, când părinții o trimit in Europa să-și rezolve <<mica problemă>>, Charlie fuge și se îndreaptă spre Londra, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu verițoara ei.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 22 Mai, 2020 - 00:00

Scriu editorii: „Când Rosie, Penn și cei patru fii întâmpină venirea pe lume a celui mai nou membru al familiei, nimeni nu e surprins de faptul că bebelușul e un alt băiețel. Dar Claude nu e ca frații săi. Într-o zi se îmbracă într-o rochie și refuză să o mai dea jos. Vrea să aibă părul atât de lung, încât să stea pe el. De fapt, el vrea să fie fată atunci când o să fie
mare. Rosie și Penn nu intră în panică la început. Până la urmă, copiii
trec prin tot felul de etape, și să-ți imaginezi că ești altcineva e

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 21 Mai, 2020 - 00:00

Am obținut o mărturisire de la Poetul Ioan Es. Pop la foarte scurt timp după ce am primit pdf-ul cărții pe care o semnalăm astăzi: „Cartea asta s-a născut sănătoasă și urma să fie tipărită puțin după 15 martie 2020, dar întârzierea nu i-a dăunat. A stat în carantină lângă mine și m-a vindecat de neliniști pe care, altfel, le-aș fi parcurs mai greu. Le mulțumesc tuturor celor care o vor citi.”

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 20 Mai, 2020 - 00:00

Sir Lawrence David Freedman, în vârstă de 72 și ani, profesor la studii de război la King's College London, a fost descris drept „decanul studiilor strategice britanice și a publicat mai multe cărți considerate esențiale în acest domeniu. Anul trecut am prezentat de altfel, la această rubrică o  traducere a altei cărți celebre, tradusă la aceeași editură, „Strategia”. Volumul de față a apărut în 2017.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 19 Mai, 2020 - 00:00

Volumul al doilea al seriei Scary Harry.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 18 Mai, 2020 - 00:00

Felix Nicolau este profesor universitar (visiting) la Universitatea din Lund, Suedia, la Universitatea Tehnică de Construcții din București și la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Autor al mai multor volume de poezie și a opt cărți de interpretare literară și teoria comunicării, a publicat și două romane, în 2007 și 2011, ambele la prestigioasa editură Cartea Românească. Pe primul l-a reeditat de curând. Din păcate, nu se spune nicăieri că este ediția a doua și nici dacă autorul a mai umblat pe text, presupunem că nu.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 17 Mai, 2020 - 00:00

Scriu editorii: „În această carte David Adam explorează ultimele descoperiri din neuroştiinţă în legătură cu subiectul îmbunătăţirii sau ameliorării cognitive, al cărei scop este să schimbe modul în care funcţionează creierul şi mintea pentru a le face să funcţioneze mai bine şi mai rapid. Adam discută despre modul în care definim, măsurăm şi evaluăm inteligenţa umană, purtându-ne într-un tur fascinant al istoriei

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 16 Mai, 2020 - 00:00

Maylis de Kerangal este o scriitoare franceză născută în 1967 într-o familie a nobilimii din Bretagne, a studiat la Rouen și Paris (istoria, filosofia și etnologia), a început să lucreze la Gallimard și și-a publicat primul roman în anul 2000. Primul premiu, Medicis, îl obține în 2010, urmează altele, nu mai puțin prestigioase.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 15 Mai, 2020 - 00:00

„Suspicious minds” este un cântec celebru despre neîncredere și relații care nu funcționează, lansat de Elvis Prisley în 1969. În 1969 se petrece și acțiunea cărții de față, apărut la Editura Armada, un imprint Nemira, care le aduce în exclusivitate cititorilor români o serie de romane inspirate din universul fenomenului de televiziune Stranger Things, realizat de Netflix – unul dintre cele mai vizionate și îndrăgite seriale din ultimii ani, cu recorduri impresionante de audiență, care a cucerit publicul printr-un univers retro.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 14 Mai, 2020 - 00:00

Cam toată lumea a fost/este fascinată și a dorit să cunoască cum au apărut și cum sunt organizate serviciile secrete celebre - americane, britanice, israeliene, sovietice/rusești (CIA, MI6, Mossad, KGB/FSB) -, dar puțini sunt la curent cu istoria și isprăvile serviciilor secrete chineze, nu mai puțin redutabile. Cine vrea să se informeze, trebuie neapărat să consulte cartea pe care o semnalăm acum. “Faligot are o cunoaștere enciclopedică a istoriei agențiilor de spionaj din China.” comenta „Financial Times”.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 13 Mai, 2020 - 00:00

În 1999 a fost înfiinţat la Sfântu Gheorghe, la iniţiativa unui grup de intelectuali din zonă, Centrul European de Studii Covasna-Harghita, care funcţionează sub egida Academiei Române. Un an mai tîrziu, Centrul a înființat Editura „Eurocarpatica”, tot în Sfântu Gheorghe, care şi-a propus să editeze cu prioritate lucrări privind istoria, cultura şi spiritualitatea românească şi convieţuirea interetnică din sud-estul Transilvaniei, indiferent de domiciliu autorilor.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 12 Mai, 2020 - 00:00

„Honorine este servitoare la conacul Vidalia. Viața ei este cam plictisitoare, întrucât nu face altceva decât să șteargă praful de pe tot felul de comori aduse din lumea întreagă și să viseze în fața numeroaselor hărți ale lumii care se găsesc aici. Totul se schimbă atunci când prinde doi marinari care jefuiesc biroul lordului Vidalia și apoi pornește în urmărirea unei fete cu aripi care se pierde în noapte. Dintr-o dată, Honorine este prinsă în mijlocul unei bătălii între echipajul unui vapor spectaculos și o serie de constelații mitice.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 11 Mai, 2020 - 00:00

Bogdan Hrib a fost fotojurnalist în anii 1990, are un doctorat în media și cinema, a publicat articole despre piața de carte și jurnalism; este lector universitar la Facultatea de Management a SNSPA; în 1993 se numără printre fondatorii Editurii Tritonic și de atunci, fără întrerupere, este editor de carte.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 9 Mai, 2020 - 00:00

Cercetător științific ca formație, Rodica Bretin este una dintre scriitoarele de fantasy apreciată de cititori.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 8 Mai, 2020 - 00:00

Traversăm o perioadă fără precedent și totul este nou pentru întreaga planetă. Însă, urmând exemplul țărilor care au reușit să învingă pandemia, păstrându-ne credința în divinitate și ajutându-i pe cei mici să înțeleagă mai bine prin ce trecem cu toții, vom depăși și noi criza.

Prezentăm astăzi un număr de cărți adespre coronavirus apărute la Editura Corint, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, din dorința de a le oferi cititorilor informații pertinente despre ceea ce știm în acest moment legat de coronavirus.

 

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 7 Mai, 2020 - 00:00

Narcotice în cultura română este una dintre acele cărți de care are nevoie o cultură matură.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 6 Mai, 2020 - 00:00

Scriu editorii: „De la Revoluția din Octombrie până la moartea lui Stalin și chiar după aceea, viața rușilor a stat sub semnul neliniștii: un simplu cuvânt sau gest putea fi începutul unei cariere excepționale sau, dimpotrivă, putea distruge o întreagă familie. În apartamentele la comun, micile diferende duceau adesea la denunțuri fatale. În spatele zâmbetului colegului de birou se putea ascunde un colaborator al sistemului care urmărea să-ți ia postul. Într-o societate în care oricine era suspect, nici măcar membrii aparatului de stat nu erau scutiți de delațiuni și arestări.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 5 Mai, 2020 - 00:00

O carte recomandată pentru copiii de peste 9 ani, din seria aventurilor tehnice.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 4 Mai, 2020 - 00:00

Laurențiu Ion s-a născut în 1991, la Târgoviște. A mai publicat Destulă pace pentru un război (Humanitas, 2010) și Nouăzeci și unu (Tracus Arte, 2014). Poemele și eseurile lui au apărut atât în reviste din țară, cât și din străinătate. În 2014, a lansat o revistă de literatură și fotografie, Subcapitol, alături de care a organizat zeci de evenimente culturale și lecturi publice. Lucrează în marketing.

Poemul de față Corporația norilor a fost scris exclusiv pe telefon, în drum spre birou și înapoi acasă.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 3 Mai, 2020 - 00:00

În mod cert, foarte puțini vor fi auzit de Mihai Pascaru, încât socotim necesar să căutăm câteva informații biografice. S-a născut ân 1959 în Topoliceni, comuna Galu (azi, Poiana Teiului, judeţul Neamţ), a absolvit Facultatea de Istorie şi Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, specializarea Filozofie-Istorie (1983), a debutat editorial în 1996, la Editura Gallus din Alba Iulia, cu un volum de poeme. A mai publicat volume de teatru și proză scurtă.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 2 Mai, 2020 - 00:00

Anamaria Ionescu, născută în 1976, este prozator și jurnalist român. Licențiată în drept, lucrează începând din 1998 ca reporter și apoi realizator de emisiuni la Radio România. În 2009 a publicat un volum de povestiri, Camera obscură, urmat de un nou volum de proză scurtă, în 2013.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 1 Mai, 2020 - 00:00

S-a scris despre Valerio Varesi că ar fi un povestitor excepțional. Romanul de față, primul tradus în românește, confirmă.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 30 Aprilie, 2020 - 00:00

Un profesor de istorie a artei din Lyon, pasionat de artă și de profesia sa, își părăsește pe neașteptate slujba și orice alt contact, fără explicații de vreun fel, pentru a se angaja paznic de sală la Muzeul parizian d'Orsay. Despărțirea de o posibilă logodnică, după șapte ani de relație, nu pare să fie între posibilele cauze. Celor insistenți le vorbește despre un an sabatic, în care ar vrea să scrie un roman.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 00:00

Anna Bîkova este pedagogă şi psihologă. Faima ei a depăşit de mult graniţele Rusiei. Cartea de față a a iscat nenumărate dispute între specialişti şi părinţi deopotrivă.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 00:00

„În această antologie captivantă, fiecare decor e mai straniu și mai minunat decât anteriorul, înțesat de ființe fascinante și tehnologii noi. Și cu toate progresele de care se bucură aceste lumi futuriste, oamenii încă se confruntă cu probleme extrem de umane.

În Inerție, Claire și Matt nu-și mai vorbesc. În urma unui grav accident de mașină, Matt solicită o procedură care le îngăduie să retrăiască amintirile pe care le-au împartășit – și le oferă șansa de a descoperi ce n-a mers bine.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 27 Aprilie, 2020 - 00:00

Născută în Bucovina în 1938, într-o familie de învăţători, Cornelia Petrescu a studiat chimia, a lucrat la Brăila (combinatul, centrala şi institutul de cercetare şi proiectare pentru celuloză şi hârtie), iar în 1986, a ajuns în Franţa, ca refugiat politic. Timp de 12 ani a lucrat la Institutul de Cercetări Atomice din Grenoble.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 26 Aprilie, 2020 - 00:00

În urmă cu doi ani, la TIFF (Transilvania International Film Festival) se lansa primul documentar al unei formații rock românești, „Vunk - Jur să spun adevărul”, care prezenta atât istoria trupei VUNK, din 1989, pe când fondatorii trupei, Cornel Ilie și Nicu Sârghea, erau în clasa a patra, cât și modul în care s-a dezvoltat industria muzicală românească.

Tip publicație: Intrare blog