Publicat: 29 Mai, 2016 - 20:46

Postări de Vasile PUȘCAȘ

Joi, 28 Mai, 2020 - 12:08

Mulți lideri politici și din domeniul afacerilor, dar mai ales oamenii de rând se întreabă cum a fost posibil ca actuala criză pandemică să găsească guvernele și autoritățile locale atât de nepregătite pentru a oferi rapid cetățenilor(adică celor guvernați) soluții adecvate împrejurărilor.

Căci rolul statului și al guvernanților este să pună la dispoziția cetățenilor serviciile publice vitale social pe care le finanțează din bugetul țării.Inclusiv cele referitoare la siguranța individuală și comunitară.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 26 Mai, 2020 - 13:39

Fiecare organizare socială cunoaște o evoluție care greu s-ar putea înscrie în linearitate. Doar formele ideale se prezintă fără sincope în derulare,motiv pentru care le privim doar ca design iniţial. Organizațiile regionale și/sau internaționale sunt adesea sub presiunea transformărilor pe care le înregistrează membrii lor,a caracteristicilor epocii,uneori chiar a idiosincraziei liderilor.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 18 Mai, 2020 - 10:06

Actuala criză epidemică a pus decidenții politici, statali, corporatiști la grele încercări. În rândurile de față ne vom referi sumar la primele două categorii. Aceasta pentru că ei s-au exprimat cel mai des, în ultimele săptamâni, despre subiectul respectiv. Câțiva lideri statali au susținut că, în vremea de criză pe care o străbatem, sunt necesare decizii rapide, motiv pentru care ei se ghidează predominant după impulsurile instinctuale proprii și metode autocratice.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 12 Mai, 2020 - 10:26

Epidemiologii ne-au avertizat că ciclul manifestării unui virus, precum cel care a generat actuala pandemie, are o anumită durată și trebuie să avem o atitudine preventivă care depășește respectiva perioadă de timp. Știm cu toții că este bine să ascultăm sfatul medicului, iar, în cazul menționat, autoritatea sanitară are obligația și competența să ne comunice tot ce este necesar pentru sănătatea publică.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 5 Mai, 2020 - 18:39

„Revenim asupra materialelor istorice și tezelor în cauză în vederea prevederilor pentru ziua de mâine. Pe glob e încă suficient spațiu spre a putea încăpea toți în bună pace. Suntem cel mai mare și mai compact popor în acest sud-est al Europei pentru a nu privi cu încredere viitorul. Iar pentru a lumina drumul înainte nu e nevoie să mistificăm trecutul. Dimpotrivă. Nu e mai înțelept să ne împăcăm cu verdictul istoriei și să ne înțelegem?” (DAVID PRODAN, Transilvania și iar Transilvania, 1992)

* * *

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 27 Aprilie, 2020 - 09:29

În ultima vreme termenii solidaritate și fragmentare s-au pronunțat tot mai frecvent discursul politic din Uniunea Europeană. Mai ales în ultimele luni a fost clamată insistent nevoia de solidaritate între statele membre. Era așteptată o empatie deschisă față de acele țări și regiuni europene care au fost lovite năprasnic de pandemie.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 1 August, 2016 - 09:44

 Criza europeana                 

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 29 Mai, 2016 - 20:48

„Este incredibil că ați reușit!”

Tip publicație: Intrare blog