Publicat: 27 Decembrie, 2016 - 13:55

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un cetăţean român care intenţiona să călătorească în R. Moldova la volanul unui autoturism marca Mercedes-Benz ML 350, în valoare de aproximativ 158.000 lei, căutat în vederea confiscării de autorităţile din Germania.

În data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român Mihail S., în vârstă de 49 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes-Benz ML 350, an de fabricaţie 2012.

În urma verificărilor specifice efectuate la controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul de lux figurează în bazele de date ca fiind declarat bun căutat în vederea confiscării de către autorităţile din Germania.

     Cu privire la aspectele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul în anul 2012 în sistem leasing de la o firmă din Germania şi nu ştia că maşina era căutată în vederea confiscării.

    În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 157.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră.

S-a legitimat cu paşaportul vărului său, pentru a intra ilegal în spaţiul Schengen

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un cetăţean moldovean care, pentru a putea intra pe teritoriul spaţiului Schengen, a prezentat la controlul de frontieră un paşaport biometric emis pe numele altui bărabat.

În data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, în calitate de pasager într-un autocar ce efectua o cursă regulată pe relaţia  Chişinău– Iaşi, un bărbat din R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport biometric, emis pe numele cetăţeanului moldovean Nicolai S.

Existând suspiciuni cu privire la identitatea persoanei prezentate la controlul de frontieră, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că bărbatul este cetăţeanul din Republica Moldova Ivan B., în vârstă de 43 de ani.

Cu privire la cele constatate, Ivan B. a declarat că în perioada 2009-2016 a executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar în luna noiembrie a.c., a fost îndepartat de pe teritoriul Portugaliei şi i s-a adus la cunoştinţă faptul că nu va mai putea intra pe teritoriul spaţiului Schengen pentru o perioada de zece ani. Acesta a mai adăugat că a solicitat vărului său Nicolai S. paşaportul, pe care l-a prezentat la control, cu scopul de a ajunge în Spania la familia sa.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României şi fals privind identitatea.